Ahoj, mám pouze krátký dotaz...
Po upgradu systému - nový MB, procesor a paměti - se mi teplota CPU v zátěži pohybuje okolo 65°C (systém 40°C). V klidu jsou teploty: CPU 42-45°C, systém 30-34°C.Teplota místnosti je cca 24°C. Jsou tyto teploty v pořádku nebo je potřeba zapracovat na lepším chlazení a případně na jakém? Jo, systém se jeví stabilní - 10 hodin Prime 95 OK, 4 hodiny Half-Life2 OK.
Popis sestavy viz podpis.
Díky za rady...
Pozerám, že máš dosku ako ja, tie dosky navyše preháňajú teplotu, vždy ukazujú o pár stupňov viac ako procesor v skutočnosti má. Inak je ta teplota celkom OK.
Pokud je to stabil jak píšeš tak bych to neřešil ja byl na to s Bartonem 2500XP podobně, ale pokud budeš taktovat tak lepší chladič a hlavně zkus jinej BIOS dost to může kecat. jak už bylo psáno.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-) ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
podle me je uz 65 dost...neni to kriticky ale taky to neni malo...kup si treba chladic spire WhisperRock IV...je levnej a dost kvalitni...ja sam mam FalconRock II coz je to samy akorad z jinym fanem a pri mym OC mam v primu po 5h 46*C...
MB: Asus A7V880 CPU:AMD Athlon XP 2600+ @ 3200+(11.5x193) CASE COOL:2x CoolerMaster TLF-S82-EB,SPIRE FD08025B1L3 CPU COOL:SPIRE FalconRock II VGA:Leadtek Winfast A6600GT THD @ 585/1165 Cooled By Zalman VF700-AlCu HDD:Seagate Barracuda 120GB (U-Ata,7200 Rpm,8MB Cache) RAM: 2x Samsung 512MB DDR 400 mhz CL 2,5 (2,5-3-3-6) MOUSE:Genius NetScroll+ Superior ZDROJ:LC Power 550W Gold
Self-Ki11er píše:podle me je uz 65 dost...neni to kriticky ale taky to neni malo...kup si treba chladic spire WhisperRock IV...je levnej a dost kvalitni...ja sam mam FalconRock II coz je to samy akorad z jinym fanem a pri mym OC mam v primu po 5h 46*C...
Předpokládal bych, že box chladič je dimenzovaný na odpovídající procesor. Každopádně o případné výměně fanu zauvažuji...
-HoNY- píše:updatuj BIOS na poslední verzi já zažil snížení o 20°C, ale v reálu to bylo pořad stejný
Takže zbytečné...
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
-HoNY- píše:updatuj BIOS na poslední verzi já zažil snížení o 20°C, ale v reálu to bylo pořad stejný
Tak jsem teh BIOS updatoval, změnu jsem ale bohužel nezaznamenal
Takže fakt nevim....
Podle mě je hloupost, aby se updatem BIOSu nějak rapidně snížila teplota CPU. Možná kdyby to bylo něco archaického, ale to tady nehrozí.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
kolo píše:Niektore novsie biosy hlavne na starsych doskach podporuju aj softwerove chladenie,takze teplota sa moze znizit.
Asi sis nepřečetl moji vetu: "Možná kdyby to bylo něco archaického."
wiseman píše:Ahoj, mám pouze krátký dotaz...
Po upgradu systému - nový MB, procesor a paměti - se mi teplota CPU v zátěži pohybuje okolo 65°C (systém 40°C). V klidu jsou teploty: CPU 42-45°C, systém 30-34°C.Teplota místnosti je cca 24°C. Jsou tyto teploty v pořádku nebo je potřeba zapracovat na lepším chlazení a případně na jakém? Jo, systém se jeví stabilní - 10 hodin Prime 95 OK, 4 hodiny Half-Life2 OK.
Díky za rady...
Mám stejnou desku a Athlon 2000@2600 a teplotu mám idle 45 / burn 77stupnu...stabilní takže žádnej stres chladič Speeze falcon rock do 2800+ větrák vepředu na straně i vzadu a nějak mě to nese*e...tahle MSičková deska asi ráda kecá...stejně taktlej identickej procak to měl na KT4Ultra maximílně 53 stupnů tak bych se tim ani moc nezabejval
wiseman píše:Ahoj, mám pouze krátký dotaz...
Díky za rady...
Mám stejnou desku a Athlon 2000@2600 a teplotu mám idle 45 / burn 77stupnu...stabilní takže žádnej stres chladič Speeze falcon rock do 2800+ větrák vepředu na straně i vzadu a nějak mě to nese*e...tahle MSičková deska asi ráda kecá...stejně taktlej identickej procak to měl na KT4Ultra maximílně 53 stupnů tak bych se tim ani moc nezabejval
A čistě náhodou, nezkoušel jsi tu teplotu nějak jinak externě měřit?
mam tu istu dosku a ten isty proc pretoceny na 185*11.5 (2900+)
mal som ho tray - kupil som nan nexus-axp3200 a v zatazi mal najviac 65stupnov - po dlhej dobe bez vymeny pasty, po vymene pasti 62-63. Case nebola vobec vetrana. Na tych 2900+ do neho ladujem 1.7V.
Kupil som AC3 fan na toho nexusa a jeden 80mm fan na odsavanie bedne a cez 56 stupnov sa na loade nedostanem. Obrazok si utvor sam, ale to co mas ty je IMHO s pridavnym vetrakom v case a defaulte dost vysoka teplota
sheeen píše:
A čistě náhodou, nezkoušel jsi tu teplotu nějak jinak externě měřit?
No nezkoušel ale když sem šahnul na chladič tak chladič měl tak stejně jako v tý KT4Ultra možna trochu vít takže se mě zda že to měří blbě..navíc takle má proti KT4Ultra termodiodu přimo v socketu pod procakem tak je jasný že to musí naměřit víc
Naposledy upravil(a) sheeen dne stř 16. úno 2005, 10:22, celkem upraveno 1 x.
t0m4s3 píše:mam tu istu dosku a ten isty proc pretoceny na 185*11.5 (2900+)
mal som ho tray - kupil som nan nexus-axp3200 a v zatazi mal najviac 65stupnov - po dlhej dobe bez vymeny pasty, po vymene pasti 62-63. Case nebola vobec vetrana. Na tych 2900+ do neho ladujem 1.7V.
Kupil som AC3 fan na toho nexusa a jeden 80mm fan na odsavanie bedne a cez 56 stupnov sa na loade nedostanem. Obrazok si utvor sam, ale to co mas ty je IMHO s pridavnym vetrakom v case a defaulte dost vysoka teplota
OK, trochu jsem se pohrabal v místních fórech a asi ta teplota bude trochu vyšší. Pomůže tedy výměna fanu na procesoru? Je to sice pár peněz, ale nerad bych kupoval nějakej FalconRock nebo WhisperRock apod. s tím, že teplota bude "stejná".