Delka IDE kabelu

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Eduna
Nováček
Nováček

Delka IDE kabelu

Příspěvek od Eduna »

Zdravicko,

Potrebuji do PCka delsi IDE(100) kabel nez se standartne dodava, videl jsem prodavat kulaty metrovy, tak bych rad, jestli nekdo nema s takovouhle delkou zkusenosti, jestli nedochazi k ruseni, nebo nejakym ztratam.

Dik
Smoog
Nováček
Nováček

Příspěvek od Smoog »

Metrove kabely ATA100 (ploche) jsem montoval do nekolika PC a zadny problem s tim nebyl...
ASUS A7V880, Barton 2500@3450(2380Mhz),chladic Taisol ,4x256MB PC400 PQI,Canyon FX5900XT+Arctic Cooling Silencer 3 (420/810),160GB SEAGATE,Toshiba M1802,Case step 107,Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF) ,17" Samsung 793DF
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

muzu potvrdit, metrovej kabl je v pohode, delsi snad ani neni potreba v zadne bedne
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

95 cm kábl

Příspěvek od Sentenced »

Jednou jsem delal comp s kablem 95cm.. Kdyz na nem byla Cd-romka a HDD tak to delalo jisty podivny problemy a pády pri kopirovani (ne nebylo to na desce s via KT133...) po zapojení pouze HDD to bylo v pohode.
Master, Slave bylo samozrejme nastaveno v poradku.obe zarizeni funkcni a pro jistotu tu i napisu ze NA JINEM kabelu spolu tyhle dve zarizeni komunikovaly. cert vi v cem to bylo...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

xp master
Čestný člen
Čestný člen

Re: 95 cm kábl

Příspěvek od xp master »

Mort píše:Jednou jsem delal comp s kablem 95cm.. Kdyz na nem byla Cd-romka a HDD tak to delalo jisty podivny problemy a pády pri kopirovani (ne nebylo to na desce s via KT133...) po zapojení pouze HDD to bylo v pohode.
Master, Slave bylo samozrejme nastaveno v poradku.obe zarizeni funkcni a pro jistotu tu i napisu ze NA JINEM kabelu spolu tyhle dve zarizeni komunikovaly. cert vi v cem to bylo...
Osobně nikdy nepřipojuju na jeden kabel CD-ROM a HDD, způsobuje to problémy (hlavně se stařšími disky/CD-ROM) a navíc to zpomaluje obě zařízení. Přídavný IDE řadič není zase tak drahý...

Co se týče 1m kabelů, nikdy jsem s nimi neměl problém.
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No problem

Příspěvek od liquidfunk »

Taky pouzivam metrovy ide kabely a je to v klidku. Cooler-mastet 8)
KuKla

Příspěvek od KuKla »

může to fungovat a nemusí - metr je akorát na hranici :wink:
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

Hm Hm zaujimave takze hovorite meter je tak akurat??? To by ma zaujimalo aky dlhy moze byt aby to frcalo v pohode. Skusali ste niekto este dlhsia ako meter?????
KuKla

Příspěvek od KuKla »

Blackened píše:Hm Hm zaujimave takze hovorite meter je tak akurat??? To by ma zaujimalo aky dlhy moze byt aby to frcalo v pohode. Skusali ste niekto este dlhsia ako meter?????
on je spíš problém IDE kabel delší než metr SEHNAT...proč asi :roll:
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

A to si este neviedel ze si mozes sam spravit kabel??????
Ja tu mam na to aj klieste aj kabe ale len 40 zilovy. Zato som sa pytal
ceko
Nováček
Nováček

metr je moc

Příspěvek od ceko »

zkousel jsem davat vetsi kabely do spousty desek ale chytlo se jich asi 50% je to znacka od znacky, cim kratsi kabel tim lepsi to je snad jasne nektere lepsi desky samozrejme utahnou vpohode i 150cm ale nektere ani jako by tam uz 80cm ani nebyl zalezi to na "konstrukci ide a jeho napajeni" samozrejme u levnejsich desek to je horsi, osobne mam dva kabely po 30cm a je to skvele
...jedu jen na Winech a k linuxu se nevyjadruju...
KuKla

Příspěvek od KuKla »

Blackened píše:A to si este neviedel ze si mozes sam spravit kabel??????
Ja tu mam na to aj klieste aj kabe ale len 40 zilovy. Zato som sa pytal
jo to sice jo, ale jak jsem už napsal - proč asi výrobci neprodávají delší kabely ? protože by měli mnoho nespokojených zákazníků, kterým by ten kabel nejel a kteří by určitě nechtěli slyšet jako odpověď "to je chyba řadiče a ne kabelu..." 8-)
kema
Nováček
Nováček

Příspěvek od kema »

A taky ani není důvod mít kabel delší než metr, protože tak velkej case snad ani není a tahat IDE někam mimo, to snad ani ne.
Práce není žena, sama se neudělá...

AMD Phenom II X4 3,1GHz, 4GB DDR2 800 A-Data, Gigabyte 785G, Samsung 1TB SATA 2, Samsung 400GB SATA2, NEC 3520, Sapphire 4850 passive, Enermax 460W,
notebook: Asus A7T
HADiCE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HADiCE »

Jedině RAID pole vedle v místnosti :wink:
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

To ja bych vetsi IDE kabel jak moooc potreboval.....mam to v my case jentaktak.....o 1cm min, a uz to vsechno nezapojim....ale uz mam objednany novy, tak snad budu mit klid...
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Nad 80cm délky kabelu dělají problémy nejdřív vypalovačky při pálení. To se mi stává často. U HDD třeba moje současné IBM Deskstar ( nejradši bych ten disk zahodil) má výkon podle délky kabelu. Delší kabel = pomalejší disk. V serveru v předsíni mám pro změnu SCSI kabel 170cm a na něm 2x Barracuda 4GBSCSI a jede to jako po másle. 8)
djyoyo
Nováček
Nováček

Příspěvek od djyoyo »

xp master píše:Osobně nikdy nepřipojuju na jeden kabel CD-ROM a HDD, způsobuje to problémy (hlavně se stařšími disky/CD-ROM) a navíc to zpomaluje obě zařízení. Přídavný IDE řadič není zase tak drahý...
Ani ja to nedávam spolu na jeden kábel, potom rýchlosť disku sa prispôsobuje rýchlosti CD-Romky. 8)
AMD ThoroughBred 1700+@12,5*150 JIUCB 0251RPDW, ASUS A7N8X DeLuxe rev. 1.04, 256 Ram DDR PQI 333 mhz, VGA Manli ATI Radeon 8500 Vivo 64 MB , WD 80 GB 7200 ot. 8MB cache
KuKla

Příspěvek od KuKla »

djyoyo píše:
xp master píše:Osobně nikdy nepřipojuju na jeden kabel CD-ROM a HDD, způsobuje to problémy (hlavně se stařšími disky/CD-ROM) a navíc to zpomaluje obě zařízení. Přídavný IDE řadič není zase tak drahý...
Ani ja to nedávam spolu na jeden kábel, potom rýchlosť disku sa prispôsobuje rýchlosti CD-Romky. 8)
nepřizpůsobuje.... 8-)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“