Delka IDE kabelu
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Eduna
- Nováček
-
Delka IDE kabelu
Zdravicko,
Potrebuji do PCka delsi IDE(100) kabel nez se standartne dodava, videl jsem prodavat kulaty metrovy, tak bych rad, jestli nekdo nema s takovouhle delkou zkusenosti, jestli nedochazi k ruseni, nebo nejakym ztratam.
Dik
Potrebuji do PCka delsi IDE(100) kabel nez se standartne dodava, videl jsem prodavat kulaty metrovy, tak bych rad, jestli nekdo nema s takovouhle delkou zkusenosti, jestli nedochazi k ruseni, nebo nejakym ztratam.
Dik
- Smoog
- Nováček
-
Metrove kabely ATA100 (ploche) jsem montoval do nekolika PC a zadny problem s tim nebyl...
ASUS A7V880, Barton 2500@3450(2380Mhz),chladic Taisol ,4x256MB PC400 PQI,Canyon FX5900XT+Arctic Cooling Silencer 3 (420/810),160GB SEAGATE,Toshiba M1802,Case step 107,Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF) ,17" Samsung 793DF
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
95 cm kábl
Jednou jsem delal comp s kablem 95cm.. Kdyz na nem byla Cd-romka a HDD tak to delalo jisty podivny problemy a pády pri kopirovani (ne nebylo to na desce s via KT133...) po zapojení pouze HDD to bylo v pohode.
Master, Slave bylo samozrejme nastaveno v poradku.obe zarizeni funkcni a pro jistotu tu i napisu ze NA JINEM kabelu spolu tyhle dve zarizeni komunikovaly. cert vi v cem to bylo...
Master, Slave bylo samozrejme nastaveno v poradku.obe zarizeni funkcni a pro jistotu tu i napisu ze NA JINEM kabelu spolu tyhle dve zarizeni komunikovaly. cert vi v cem to bylo...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- xp master
- Čestný člen
Re: 95 cm kábl
Osobně nikdy nepřipojuju na jeden kabel CD-ROM a HDD, způsobuje to problémy (hlavně se stařšími disky/CD-ROM) a navíc to zpomaluje obě zařízení. Přídavný IDE řadič není zase tak drahý...Mort píše:Jednou jsem delal comp s kablem 95cm.. Kdyz na nem byla Cd-romka a HDD tak to delalo jisty podivny problemy a pády pri kopirovani (ne nebylo to na desce s via KT133...) po zapojení pouze HDD to bylo v pohode.
Co se týče 1m kabelů, nikdy jsem s nimi neměl problém.
- liquidfunk
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No problem
Taky pouzivam metrovy ide kabely a je to v klidku. Cooler-mastet
7800x3d@6800XT
Mé články na Vašem serveru Mé články na Vašem serveru 2
Právě poslouchám http://www.last.fm/user/liquidphunk
Mé články na Vašem serveru Mé články na Vašem serveru 2
Právě poslouchám http://www.last.fm/user/liquidphunk
- Blackened
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- KuKla
-
- Blackened
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- ceko
- Nováček
-
metr je moc
zkousel jsem davat vetsi kabely do spousty desek ale chytlo se jich asi 50% je to znacka od znacky, cim kratsi kabel tim lepsi to je snad jasne nektere lepsi desky samozrejme utahnou vpohode i 150cm ale nektere ani jako by tam uz 80cm ani nebyl zalezi to na "konstrukci ide a jeho napajeni" samozrejme u levnejsich desek to je horsi, osobne mam dva kabely po 30cm a je to skvele
...jedu jen na Winech a k linuxu se nevyjadruju...
- KuKla
-
jo to sice jo, ale jak jsem už napsal - proč asi výrobci neprodávají delší kabely ? protože by měli mnoho nespokojených zákazníků, kterým by ten kabel nejel a kteří by určitě nechtěli slyšet jako odpověď "to je chyba řadiče a ne kabelu..."Blackened píše:A to si este neviedel ze si mozes sam spravit kabel??????
Ja tu mam na to aj klieste aj kabe ale len 40 zilovy. Zato som sa pytal
- kema
- Nováček
A taky ani není důvod mít kabel delší než metr, protože tak velkej case snad ani není a tahat IDE někam mimo, to snad ani ne.
Práce není žena, sama se neudělá...
AMD Phenom II X4 3,1GHz, 4GB DDR2 800 A-Data, Gigabyte 785G, Samsung 1TB SATA 2, Samsung 400GB SATA2, NEC 3520, Sapphire 4850 passive, Enermax 460W,
notebook: Asus A7T
AMD Phenom II X4 3,1GHz, 4GB DDR2 800 A-Data, Gigabyte 785G, Samsung 1TB SATA 2, Samsung 400GB SATA2, NEC 3520, Sapphire 4850 passive, Enermax 460W,
notebook: Asus A7T
- Nidzo
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To ja bych vetsi IDE kabel jak moooc potreboval.....mam to v my case jentaktak.....o 1cm min, a uz to vsechno nezapojim....ale uz mam objednany novy, tak snad budu mit klid...
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK...
- Asimov
- Začátečník
Nad 80cm délky kabelu dělají problémy nejdřív vypalovačky při pálení. To se mi stává často. U HDD třeba moje současné IBM Deskstar ( nejradši bych ten disk zahodil) má výkon podle délky kabelu. Delší kabel = pomalejší disk. V serveru v předsíni mám pro změnu SCSI kabel 170cm a na něm 2x Barracuda 4GBSCSI a jede to jako po másle.
- djyoyo
- Nováček
Ani ja to nedávam spolu na jeden kábel, potom rýchlosť disku sa prispôsobuje rýchlosti CD-Romky.xp master píše:Osobně nikdy nepřipojuju na jeden kabel CD-ROM a HDD, způsobuje to problémy (hlavně se stařšími disky/CD-ROM) a navíc to zpomaluje obě zařízení. Přídavný IDE řadič není zase tak drahý...
AMD ThoroughBred 1700+@12,5*150 JIUCB 0251RPDW, ASUS A7N8X DeLuxe rev. 1.04, 256 Ram DDR PQI 333 mhz, VGA Manli ATI Radeon 8500 Vivo 64 MB , WD 80 GB 7200 ot. 8MB cache
- KuKla
-
nepřizpůsobuje....djyoyo píše:Ani ja to nedávam spolu na jeden kábel, potom rýchlosť disku sa prispôsobuje rýchlosti CD-Romky.xp master píše:Osobně nikdy nepřipojuju na jeden kabel CD-ROM a HDD, způsobuje to problémy (hlavně se stařšími disky/CD-ROM) a navíc to zpomaluje obě zařízení. Přídavný IDE řadič není zase tak drahý...