Problem s WD RAPTOREM A LANPARTY NF2 ULTRA

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
durex
Nováček
Nováček

Problem s WD RAPTOREM A LANPARTY NF2 ULTRA

Příspěvek od durex »

Po instalaci XPcek jsem kopiroval nejake filmy a zpozoroval jsem ze disk je strasne pomaly a casto zamrza system a kolikrat ani nenabehne a tak jsem spustil sandru 2004 a nestacil se divit: :shock: :cry:

Benchmark Results
Drive Index : 41MB/s
Buffered Read : 41 MB/s
Sequential Read : 61 MB/s
Random Read : 34 MB/s
Buffered Write : 9 MB/s
Sequential Write : 8 MB/s
Random Write : 9 MB/s
Average Access Time : 17 ms (estimated)

Tak jsem zkousel menit nforce ovladace(ale vsechny jsem nezkousel), novej bios, dma mam zapnuty a frci to na dma 6, ale porad to jede strasne pomalu,tak uz nevim co jineho delat, jinak cip na desce je Marvell 88i8030 a ten zadny ovladace nepotrebuje, pak me zarazi ze ve spravci
zarieni neni videt ze je pripojenej na radici sata. Pak jsem vzal disk ke kamosovi a tam mu to frcelo jako o zavod. Mohl byste nekdo prosim poradit ?????? Jsem uz uplne zoufalej!!!!! Nezapomel jsem neco nekde nastavit????? V biosu je vsechno zapnuty. Diky mooc za kazdou radu
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Zkus to provozovat bez nforce IDE ovladacu.S klasickyma Windows IDE,melo by to chodit.Jinak me se SATA Raptor taky tvari jako by byl pripojenej na PATA Primary kanalu to neres hlavne ze to jede.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

A kdyz nepomuzou jine/zadne ovladace, tak asi jedine nejaky SATA radic do PCI.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
durex
Nováček
Nováček

Příspěvek od durex »

pro OBR - ja to zkousel poprve prave s microsoftima driverama a nic, tak jsem zkousel nforce drivery a take nic, neinstaloval jsi nejake jine ovladace krome ide driveru?

pro JIRI DRAK - a kdyz koupim radic do pci tak je zaruceny ze to pojede bez problemu? u me se taky vsechno zda v pohode, ale proste zapis je nizkej, nevis jestli se nekde nedaj stahnout jenom sata drivery pro XPcka?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

durex píše:nevis jestli se nekde nedaj stahnout jenom sata drivery pro XPcka?
Jsou součástí NF driverů :D
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

hoď sem HD Tach.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
durex
Nováček
Nováček

Příspěvek od durex »

Tady jsou moje vysledky hd tachu 2.70

dfi lanparty nf2 ultra
wd raptor 36 gb
drivery microsoft

random access time 7.6ms
read burst speed 82,4mb/s
read speed maximum 66,9mb/s
minimum 38,6mb/s
average 57,3mb/s
cpu utilization 37.9%

Slo by pripojit na raid highpoint 372 (integrovany) muj sata disk raptor? Byl by jenom jeden. Je to vubec technicky proveditelny? :? Jde mi o to jestli by se tim nezvedla rychlost zapisu. Diky za kazdou radu :-D
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

hmm...SMART ? kabely dobře ? zkus jinej sata konektor... :?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Me prijde, ze to jsou u 36GB raptora jsou celkem normalni vysledky, snad az na to CPU utilization a read burst.
Problem nejsis bude v tom, ze to SATA co je na tehle desce je jen nejaky SATA to PATA hybrid (pokud mas pouze Ultra a ne UltraB) a proto mas zrejme tak maly read burst.
durex
Nováček
Nováček

Příspěvek od durex »

pro Mava - smart mam zapnutej, kabely mam take dobre, ikdyz se mi neliby reseni konektoru - je to takove hodne vrklavy oproti pata konektoru, pridemi ze ty novy konektory sata jsou pekne odflaknuty, a na jinej sata konektor to nepripojim, protoze ta moje deska ma pouze jeden :cry:

pro jiri drak - to mas naprosto pravdu, protoze tam mam cip marvel a to je jenom prevodnik z pata do sata, a je i osazenej na tom raptorovi, ty vysledky v hd tachu mi nevadi, celkem by i stacovali, ale jde mi o tu sandru kde mam zalostny vysledky ve cteni a kdyz kopiruju v total komandru z raptor - raptor treba nejakej film tak to do cca 6% jede rychle a pak se to strasne zpomali a trva to treba i 12 minut 700mb film a v total komandru to pise rychlost okolo 1,5 mb.nepomohl by mi ten raid jak jsem se uz ptal v prizpevku predtim?
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Nejaka redukce SATA to PATA sice existuje, ale u nas sem to nikdy nikde nevidel. Nejaky obyc 2x SATA PCI radic te prijde na cca 700Kc. Ja myslim, ze to bude v tom radici.
durex
Nováček
Nováček

Příspěvek od durex »

Jo nejspis to tak bude, protoze jsem dnes testoval ruzne ovladace nforce a vsechny byli + - nastejno, takze asi nic jineho nezbyva, pak kdyz koupim nejaky radic tak uz by to melo frcet normalne? Muzes mi nejaky doporucit? Mam si dat na neco pozor pri koupi?
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

durex píše:Jo nejspis to tak bude, protoze jsem dnes testoval ruzne ovladace nforce a vsechny byli + - nastejno, takze asi nic jineho nezbyva, pak kdyz koupim nejaky radic tak uz by to melo frcet normalne? Muzes mi nejaky doporucit? Mam si dat na neco pozor pri koupi?
Na NF7 jsem provozoval bezproblemu asi pul roku Raptora na tomhle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23558
durex
Nováček
Nováček

Příspěvek od durex »

Tak jsem volal do firmy, kde mi prodali desku a zitra budu mluvit s manikem, kterej dela DFIcka. Tak doufam ze mi poradi. No a pokud ani on nic nevymysli tak nezbejva nez, ze koupim toho kouwella. Jinak diky za tip :D
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Zkusil bych jeste bios,mozna nejakej novejsi opravuje nejaky chyby na SATA,pokud to nepujde,tak ti nic jinyho nez radic nepomuze,ale nezda se mi ze by prodavali dobrou desku s takhle zmrskanym SATA.

PS.Kouwell bych nebral kup radeji neco s jinym chipsetem nez maji oni, Kouwelly jsou nevyzpytatelny.
elektroman
Nováček
Nováček

Příspěvek od elektroman »

tak se mi vyskytl stejne problem. disk cte pomalu a nekdy se stane ze xp nenabehnou. Mam desku asus P5N32 SLI-deluxe
Mam zkusit koupit ten novej radic nebo co s tim?
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“