starý D630 nejde displej MB nebo invertor?
Moderátor: Don
- rad007
- Nováček
-
starý D630 nejde displej MB nebo invertor?
Na stařičkém NB Dell D630 nefunguje displej. Je černý, ale když posvitim baterkou, tak vidím ikony na ploše.
Tedy to vypadá na chybu v podsvícení. Nestalo se to poprvé, ale vždy dopusud po několikáté vypnutí a zapnutí displej naskočil. Pak jel klidně hodiny, bez jediného zaškubnuti. V kabeláži to není a na externím monitoru zobrazuje normálně.
Jak poznat, zda je chyba v MB, nebo invertor nebo v displeji?
Tedy to vypadá na chybu v podsvícení. Nestalo se to poprvé, ale vždy dopusud po několikáté vypnutí a zapnutí displej naskočil. Pak jel klidně hodiny, bez jediného zaškubnuti. V kabeláži to není a na externím monitoru zobrazuje normálně.
Jak poznat, zda je chyba v MB, nebo invertor nebo v displeji?
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: starý D630 nejde displej MB nebo invertor?
Jedno nebo druhé - nevyplatí se s tím něco dělat. Pokud by to zapnutí a vypnutí znamenalo i zavření víka, mohl by to být "jen" kabel, ale i tak je to staré železo a nestojí to za to.
- rad007
- Nováček
-
Nevyplatí se tam dát invertor za tři stovky, když by mohl dál sloužit na prohlížení webu? Význam slova "vyplatí" jste pochopil?
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Já si svého času vážím dost a proto bych se do toho s nejistým výsledkem nepouštěl.
Ale jestli máš hodně času, můžeš to rozebrat, přeměřit napájení panelu, zkontrolovat pojistku a buď vyměnit invertor, přepájet pojistku, vyměnit kabel, whatever... S nejistým výsledkem. Nasbíráš při tom hodně zkušeností, takže až to budeš řešit příště znovu, rozmyslíš si, jestli ti to za ten čas stojí.
Pro člověka, který to řeší denně to může být snad půlhodina práce a 300kč za díl, ale pro tebe to bude celé odpoledne (přinejmenším). Hodně štěstí
Ale jestli máš hodně času, můžeš to rozebrat, přeměřit napájení panelu, zkontrolovat pojistku a buď vyměnit invertor, přepájet pojistku, vyměnit kabel, whatever... S nejistým výsledkem. Nasbíráš při tom hodně zkušeností, takže až to budeš řešit příště znovu, rozmyslíš si, jestli ti to za ten čas stojí.
Pro člověka, který to řeší denně to může být snad půlhodina práce a 300kč za díl, ale pro tebe to bude celé odpoledne (přinejmenším). Hodně štěstí
- BRUCEF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Poznat to půjde těžko. Jedině vyzkoušet. Tipl bych na invertor nebo trubici v lcd.
Řešil jsem to samé kdysi. Invertor, lcd, mb, lvds to není. Takže trubice v lcd. Ale na výměnu jsem zatim neměl čas ani náladu. Ale jelikož je to 13.3 lcd vzácných parametrů, zkusim to.
Na výměnu najdeš návod. Objednat jde také. http://Www.Semafor.cz. Hodně štěstí
Řešil jsem to samé kdysi. Invertor, lcd, mb, lvds to není. Takže trubice v lcd. Ale na výměnu jsem zatim neměl čas ani náladu. Ale jelikož je to 13.3 lcd vzácných parametrů, zkusim to.
Na výměnu najdeš návod. Objednat jde také. http://Www.Semafor.cz. Hodně štěstí
- orgasmic
- Začátečník
-
Tady máš třeba inzerát na prodej funkčního displaye https://pc.bazos.cz/inzerat/138295577/d ... 0-d630.php
Ale ten notebook je tak morálně a technicky zestárlý, že ho oživovat má smysl jedině, pokud s ním máš sexuální vztah.
Ale ten notebook je tak morálně a technicky zestárlý, že ho oživovat má smysl jedině, pokud s ním máš sexuální vztah.
Asus Rog Strix G18
- rad007
- Nováček
-
Morálně zastaralý NB? Co se tady člověk všechno nedozví.
Jinak o tom inzerátu samozřejmě vím. Také proto se ptám, zda lze nějak poznat, že bude v háji MB.
Jinak o tom inzerátu samozřejmě vím. Také proto se ptám, zda lze nějak poznat, že bude v háji MB.
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Změř pojistku a případně přepájej.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Za mě invertor nebo trubice.
Kdyby to byl LVDS tak by to dělalo psí kusy.
Je to sice dědeček, ale znám spoustu lidí kterým by stačil.
Kdyby to byl LVDS tak by to dělalo psí kusy.

Je to sice dědeček, ale znám spoustu lidí kterým by stačil.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
No já už napsal, jak na to. Jenže problém bude v tom, že autor tématu čeká diagnostiku na dálku, nejlépe i opravu, protože nemá vůbec povědomí o tom co a jak udělat.
- rad007
- Nováček
-
Natural: Tak pojistku? Vždy, když si říkám, že už mě nemůže nic překvapit, tak mi okamžitě osud postaví do cesty někoho podobného.
python.p: Rodičům doposud stačil, tak to snad bude mimo MB.
python.p: Rodičům doposud stačil, tak to snad bude mimo MB.
- rad007
- Nováček
-
Tak závěr. Koupen použitý displej. Výměna 15minut. NB jede. Jestli je to trubice nebo invertor už řešit nebudu.
Natural: Změř pojistku a případně přepájej. Možná ti to pomůže.
Natural: Změř pojistku a případně přepájej. Možná ti to pomůže.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
BTW, máš tam Quadro NVS135?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- rad007
- Nováček
-
Intel Mobile 965 Express Chipset Family
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já si říkám, že by to byl malej zázrak, kdyby to s tou NVS 135 ještě jelo.