Artefakty odrazu AMD RX 6000 v (téměř) všech hrách.
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- MATES423
- Nováček
-
Artefakty odrazu AMD RX 6000 v (téměř) všech hrách.
Takže jsem konečně dostal svou RX 6800.
Jsem s ním po frustrujících zlomených zkušenostech s RDNA1 docela spokojený.
Vyžehlil jsem všechny problémy, které jsem měl s kartou, ale jeden stále přetrvává.
Čtvercové artefakty v reflexních površích, překrývající se textury (jako je krev na zdi v RB6 Siege), vodní odrazy atd.
, Dochází k nim pouze u vybraných objektů / povrchů / textur a pouze v určitých hrách.
například Battlefield V na všem, co je voda a mokrý kámen, v Black Ops Cold War téměř jen na lesklých stěnách na fotografii a několika dalších věcech, jako jsou reklamní tabule a střechy budov.
v Rainbow Six Siege je to POUZE krev na povrchu a nic jiného.
Stane se to pokaždé, není to ovlivněno napětím nebo rychlostí hodin, vše je stoprocentně stabilní a nepadne žádná hra ani aplikace.
Je to pokaždé na přesně stejných površích.
Neopraví se s prázdnou instalací systému Windows 10, čerstvě staženými hrami a dokonce ani s jiným počítačem.
Zdá se mi to jako problém s ovladačem, protože se také objevuje u ostatních lidí s 6700xt, 6800, 6800xt, 6900xt....
Video Cold War https://www.youtube.com/watch?v=pn1Xpjogt60
AMD komunita diskuze s screenshoty https://community.amd.com/t5/drivers-so ... d-p/445244
A co vy? Máte tento problém? Nějaké nápady?
Jsem s ním po frustrujících zlomených zkušenostech s RDNA1 docela spokojený.
Vyžehlil jsem všechny problémy, které jsem měl s kartou, ale jeden stále přetrvává.
Čtvercové artefakty v reflexních površích, překrývající se textury (jako je krev na zdi v RB6 Siege), vodní odrazy atd.
, Dochází k nim pouze u vybraných objektů / povrchů / textur a pouze v určitých hrách.
například Battlefield V na všem, co je voda a mokrý kámen, v Black Ops Cold War téměř jen na lesklých stěnách na fotografii a několika dalších věcech, jako jsou reklamní tabule a střechy budov.
v Rainbow Six Siege je to POUZE krev na povrchu a nic jiného.
Stane se to pokaždé, není to ovlivněno napětím nebo rychlostí hodin, vše je stoprocentně stabilní a nepadne žádná hra ani aplikace.
Je to pokaždé na přesně stejných površích.
Neopraví se s prázdnou instalací systému Windows 10, čerstvě staženými hrami a dokonce ani s jiným počítačem.
Zdá se mi to jako problém s ovladačem, protože se také objevuje u ostatních lidí s 6700xt, 6800, 6800xt, 6900xt....
Video Cold War https://www.youtube.com/watch?v=pn1Xpjogt60
AMD komunita diskuze s screenshoty https://community.amd.com/t5/drivers-so ... d-p/445244
A co vy? Máte tento problém? Nějaké nápady?
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3600Mhz CL16, Sapphire Radeon RX 7900 XTX NITRO+ Vapor-X 24GB, MSI MAG B550 TOMAHAWK,
Dell Alienware AW3423DWF
Dell Alienware AW3423DWF
- killerek
- Začátečník
-
Re: Artefakty odrazu AMD RX 6000 v (téměř) všech hrách.
Nerozumet reci tveho kmene.
- shipo
- Začátečník
Podle vody https://community.amd.com/t5/image/serv ... =v2&px=999 je to nějaká optimalizace (není to vedle objektů, jako lampa nebo pobřeží).
Nejde v ovladačích vypnout Variable Rate Shading ?
Nebo by AMD mohlo vydat opravené ovladače.
Nejde v ovladačích vypnout Variable Rate Shading ?
Nebo by AMD mohlo vydat opravené ovladače.
- Trek
- Začátečník
Nejjednodušší je pořídit grafiku od podniku Nvidia a všechny problémy odplavou pryč, časté řešení problémů lidí na AMD Community fórech. AMD neřeší věci a pokud řešení problému znamená, že musíš koupit grafiku další generace, tak od toho ruce rychle pryč.
- MATES423
- Nováček
-
Omlouvám se za copywrite přes google translator, ale myslím, že je to popsáno dostatečně.
Variable Rate Shading jsem v ovladačích nenašel, zrovna v BF5 to jde vyřešit snížením post process quality na medium.
Celkem mě štve koupit si grafickou kartu za dost peněz a snižovat detaily kvůli takovým problémům, měl jsem i 3060ti a nebyl s ní problém. Bohužel byla prodána, a místo ní koupena zmíněná RX 6800.
Zajímá mě jestli je to problém všech RX 6000, nebo jen výjimečný.
Neříkám, že bych nebyl rád za postup jak to vyřešit
Jestli je to problém rozšířeny, proč je o tom tak málo informací? Proč to není v recenzích?
Přidávám videozáznam z BF5 https://www.youtube.com/watch?v=cld6c1ALw80
https://www.youtube.com/watch?v=mRsHyKxMy_w
Variable Rate Shading jsem v ovladačích nenašel, zrovna v BF5 to jde vyřešit snížením post process quality na medium.
Celkem mě štve koupit si grafickou kartu za dost peněz a snižovat detaily kvůli takovým problémům, měl jsem i 3060ti a nebyl s ní problém. Bohužel byla prodána, a místo ní koupena zmíněná RX 6800.
Zajímá mě jestli je to problém všech RX 6000, nebo jen výjimečný.
Neříkám, že bych nebyl rád za postup jak to vyřešit
Jestli je to problém rozšířeny, proč je o tom tak málo informací? Proč to není v recenzích?
Přidávám videozáznam z BF5 https://www.youtube.com/watch?v=cld6c1ALw80
https://www.youtube.com/watch?v=mRsHyKxMy_w
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3600Mhz CL16, Sapphire Radeon RX 7900 XTX NITRO+ Vapor-X 24GB, MSI MAG B550 TOMAHAWK,
Dell Alienware AW3423DWF
Dell Alienware AW3423DWF
- killerek
- Začátečník
-
Trek: Jako by na Nvidii nikdy problemy nebyly.
MATES423: Mam RX 6800 uz nejaky ten mesic a hral sem Diablo 3, Grim Dawn, Last Epoch, PoE, Division 2, Outer worlds od te doby a ani v jedne hre sem na tohle nanarazil.
MATES423: Mam RX 6800 uz nejaky ten mesic a hral sem Diablo 3, Grim Dawn, Last Epoch, PoE, Division 2, Outer worlds od te doby a ani v jedne hre sem na tohle nanarazil.
- MATES423
- Nováček
-
killerek: A co Battlefield V nebo Call of Duty: Black Ops Cold War?
Division 2 mi běží bez potíži, ostatní jmenované hry jsem nehrál.
U nvidie mě vůbec nenadchlo DLSS, proto jsem přešel na RX 6800 která má výkonu jako 3060ti s DLSS.
Division 2 mi běží bez potíži, ostatní jmenované hry jsem nehrál.
U nvidie mě vůbec nenadchlo DLSS, proto jsem přešel na RX 6800 která má výkonu jako 3060ti s DLSS.
Dell Alienware AW3423DWF
Dell Alienware AW3423DWF
- killerek
- Začátečník
-
BF sem hral naposled puvodni dvojku a COD me nebavila ani jednicka, takze tady ti nereknu.
- HEAD
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Z tech her jsem hral BF1 a bez artefaktu.
CPU-Ryzen 9700X, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-Sapphire 6800XT 16GB ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
- Krteq
- Čestný člen
-
@MATES423: O jakou kartu přesně se jedná? Jaká je verze driveru? Nějaké OC/UV na kartě?
- MATES423
- Nováček
-
Krteq: ASRock AMD Radeon RX 6800 16G tzn. reference. UV nikdy, oc jsem pouze zkoušel přes Adrenalin. Jelikož mám kartu nějaký ten měsíc tak byly vyzkoušeny drivery od cca 21.3.2. Subjektivně všechny se stejným výsledkem.
Dell Alienware AW3423DWF
Dell Alienware AW3423DWF
- killerek
- Začátečník
-
Muzes zkusit DDU a odebrat vsechny ovladace grafiky po puvodnich i akutalni grafice a nainstalovat posledni.
- GaGy
- Začátečník
Hraju Warzone a zkoušel sem Tomb Rider ten poslední a tyto problémy nemám. Možná bych mohl zkusit BF5 ale nemám ho nainstalovaný
9800X3D - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz - CL30 │ ASUS TUF Radeon RX 7800 XT 16G │ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC3000, M.2 - 1TB + A2000, M.2 - 1TB │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
- MATES423
- Nováček
-
killerek: Vyzkoušeno, beze změny.
GaGy: Jojo Warzone taky v pohodě i Tomb Raider.
GaGy: Jojo Warzone taky v pohodě i Tomb Raider.
Dell Alienware AW3423DWF
Dell Alienware AW3423DWF
- BudyShine88
- Nováček
-
Tak tohle může napsat pouze někdo, kdo funguje pouze na Geforce a Radeonku neměl v PC hodně dlouho.
Řeknu to takhle, za posledních 10 let jsem měl všechny high end karty v PC od AMD i od Nvidie a tvrdit že s Nvidii je vše ok je úplně mimo mísu. Spíše na Nvidiích jsem měl vždy více pádu ovladačů a artefaktů než na Radeonech...Takže asik tak.
A k tématu: Nedělá ti to chromatická aberace? Zkus ji vypnout - ta občas dělá neplechu...
- Pajka
- Začátečník
-
zkus zvýšit napětí a snížit frekvnece dočasně, pokud to přestane dělat máš horší kus, který potřebuje trošku víc nakrmit a musíš si najít stabilní frekvenci a napětí
vypadá jako špatný kus
ideálně to vyzkoušet ještě v jiném PC jestli to dělá to samé tak reklamace
vypadá jako špatný kus
ideálně to vyzkoušet ještě v jiném PC jestli to dělá to samé tak reklamace