Neúspěšný flash BIOSu Asus 3070 TUF
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Jey
- Středně pokročilý
Neúspěšný flash BIOSu Asus 3070 TUF
U grafické karty Asus 3070 TUF jsem zkoušel updatovat BIOS na nejnovější. Použil jsem program přímo ze stránek Asus. Bohužel jsem skončil s bricknutou kartou. Program se tváří, že něco dělá, progress bar běhá zleva doprava a po 5 minutách nic. Takže jsem ho ukončil. No musel jsem pak flashnout poslední BIOS ze stránek techpowerup, abych kartu zase rozchodil, přes záložní grafiku.
Když jsem si rozbalil balíček s updaterem, je uvnitř asi 60 souborů s BIOSem.
94.04.3A.00.AS28.rom - 94.04.3A.00.AS39.rom
a
94.04.3A.40.AS20.rom - 94.04.3A.40.AS38.rom
a
94.04.3A.80.AS11.rom - 94.04.3A.80.AS20.rom
Kde se liší teda jen ta verze, dle názvu souborů jsou tam tři různé verze BIOSu a pak na konci to ASxx. Netuší někdo, jak zjistit, které ASxx má právě moje karta a které tam manuálně flashnout přes nvflash? Nový BIOS by měl přidávat podporu Resizable BAR.
Tohle jsou BIOSy z března 2021 přímo ze stránek Asus a oproti tomu nejnovější BIOS na techpowerup je z listopadu 2020.
Když jsem si rozbalil balíček s updaterem, je uvnitř asi 60 souborů s BIOSem.
94.04.3A.00.AS28.rom - 94.04.3A.00.AS39.rom
a
94.04.3A.40.AS20.rom - 94.04.3A.40.AS38.rom
a
94.04.3A.80.AS11.rom - 94.04.3A.80.AS20.rom
Kde se liší teda jen ta verze, dle názvu souborů jsou tam tři různé verze BIOSu a pak na konci to ASxx. Netuší někdo, jak zjistit, které ASxx má právě moje karta a které tam manuálně flashnout přes nvflash? Nový BIOS by měl přidávat podporu Resizable BAR.
Tohle jsou BIOSy z března 2021 přímo ze stránek Asus a oproti tomu nejnovější BIOS na techpowerup je z listopadu 2020.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Thellwin
- Administrátor
Re: Neúspěšný flash BIOSu Asus 3070 TUF
Zkus GPU-Z -> Advanced -> NVIDIA Bios
Goldnoob team proud member!
- Jey
- Středně pokročilý
Version 94.04.3A.40.2B
Message RTX3070 VB Ver 94.04.3A.00.AS08
To první je přesné označení verze ze stránek techpowerup, kterou jsem tam flashnul, co přesně znamená to druhé označení, nevím.
Každopádně AS08 není zahrnuta v tom balíčku od ASUS, jsou tam jen vyšší čísla. Domnívám se, že by to mohly být novější verze?
GPU-Z píše, Resizable BAR GPU HW Support Yes. Jak zjistím, který přesně flashnout? Asi by bylo nejlepší tam mít nejnovější verzi?
Message RTX3070 VB Ver 94.04.3A.00.AS08
To první je přesné označení verze ze stránek techpowerup, kterou jsem tam flashnul, co přesně znamená to druhé označení, nevím.
Každopádně AS08 není zahrnuta v tom balíčku od ASUS, jsou tam jen vyšší čísla. Domnívám se, že by to mohly být novější verze?
GPU-Z píše, Resizable BAR GPU HW Support Yes. Jak zjistím, který přesně flashnout? Asi by bylo nejlepší tam mít nejnovější verzi?
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Krteq
- Čestný člen
-
Což takhle kouknout do .ini souboru...
V tom balíku máš jak požadovaný .rom, tak i nvflash takže můžeš bez obav flashnout
BTW, pouštěl jsi ten "RTX3070_V3.exe" SFX archiv jako správce?
Kód: Vybrat vše
[94.04.3A.00.AS08]
OldVersion = 94.04.3A.00.AS08
NewVersion = 94.04.3A.00.AS30
BTW, pouštěl jsi ten "RTX3070_V3.exe" SFX archiv jako správce?
- Jey
- Středně pokročilý
Simultáně jsem zjistil to samé, že v tom ini souboru najdu přesně tohle. Zkoušel jsem dát ten AS30, ale nezobrazují se mi s ním některé naměřené hodnoty v GPU-Z, takže jsem tam vrátil ten původní 94.04.3A.00.AS08 a zatím to nebudu nijak dál hrotit.
- Krteq
- Čestný člen
-
Jaké hodnoty?
- Jey
- Středně pokročilý
Starší BIOS už Resizable BAR podporuje. Třeba GPU voltage ukazovalo GPU-Z hodnotu -3, což se mi zrovna dvakrát nezamlouvalo.