uvažuji o GK k Ryzen 5900x a nemohu se rozhodnout mezi RTX 3080 nebo RX 6900 XT. Jakou by jste kupovali a proč?
Váhám mezi:
- https://www.alza.cz/gaming/sapphire-nit ... 472943.htm
- https://www.czc.cz/msi-geforce-rtx-3080 ... 21/produkt

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
Díky - psal jsem příspěvek ve stejném čase ....Thellwin píše:Promaz, není to poprvé, co tu Trek argumentuje jako hloupej fanboy jedné značky a svým příspěvkem jen vyvolává flame, dneska už mě to přestalo bavit.
Cyberpunk funguje pěkně na Nvidia kartách, dohrál jsem ho 5x a nepamatuji si na nějaký výrazný problémy. "Opravit" tuhle hru chtějí hlavně majitelé Radeonů, ale kde nic není, ani smrt nebere. Ten výkon tam prostě není.Grim3 píše:Přesně tak - Cyberpunk plánuji, ale taky až tak za rok ... až to budou mít v uvozovkách hotové a odladěné![]()
V posledním roce jsem měl 5700XT, 3060ti, 3070, 3080, 3080ti a trošku je slyšet 3080ti (Evga) ale jen těsně u karty, v normální vzdálenosti ani ne - je to daný ale brutálním TDP 400W - když se stáhne výkon tak je to ok, takže to stěží lze brát jako nešvar, při 400W se musí takováhle věc tolerovat. Ty ostatní karty nic vnímatelného.Grim3 píše: Co cívky - jaké máte zkušenosti s bzučením karet - dříve nešvar, nyní nová GPU vlastnost?
netrol, alebo sa z Trek premenuj na TrollTrek píše: Cyberpunk funguje pěkně na Nvidia kartách, dohrál jsem ho 5x a nepamatuji si na nějaký výrazný problémy. "Opravit" tuhle hru chtějí hlavně majitelé Radeonů, ale kde nic není, ani smrt nebere. Ten výkon tam prostě není.
Díky, souhlasím. Stále jsem více nakloněn k 6900XT a zde přemýšlím meziBroxik píše:ja myslim ze vice pozornosti bys mel dat vyberu vyrobce a modelu nez jeslti amd nebo nvidia. Jsou hrozny rozdily. Za me se vyhni firme gigabyte. Mam od nich aorus extreme waterforce defakto vlajkovou lod a musel sem nechat prehazovat thermalpady. U rtx 3080 tusim chvali desing strix tak bych sel timhle smerem. U amd nevim nevidel jsem nic takze neporadim, ale kluci to tu maj prospekulovane tak by ti urco nekdo nahodi ktery vyrobce a rada je u amd nejlepsi.