notebooky asus

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Brumm
Nováček
Nováček

notebooky asus

Příspěvek od Brumm »

Chci koupit nový notebook tak do 27000 a rozhoduju se mezi těmito dvouma. ASUS A3515NUO/ C-M 340/ 15" XGA/ 256MB/ 40GB/ DVD±RW, ASUS A4708D/ Sempron-3000+/ 15.4" WXGA/ 256MB/ 40GB/ DVD-CDRW/. Chtěl bych se zepta jestli s nimi má někdo nějakou zkušenost. U toho prvního se mi libí že má dost velkou výdrž baterie. U toho druhého jsem výdrž baterie nikde nevyčetl. Výdrž baterie je pro mě celkem rozhodující at tak se chci zeptat jestli někdo neví jakou má baterie u toho druhého notebooku výdrž. Pokud by to bylo stejné tak bych šel určitě do toho druhého. Moc se mi tam libí ta integrované grafika od Ati.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

nooooo... pokud ti jde o vydrz baterky, tak budes muset priplatit na centrino. celeron-m nema speedstep takze az 4 znamena u P-M "delsi" 4 hodiny nez u celera :lol: a sempron neni do noutu moc cool...

takze co tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30170

nebo prisadit na tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29740
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

ten první co psal ice bohatě stačí, rozhodně nekupuj nic z toho co jsi sem napsal :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

pavel.minarik píše:ten první co psal ice bohatě stačí, rozhodně nekupuj nic z toho co jsi sem napsal :wink:
no... ten druhej - ja jen kdyby se shildl v lepsi baterce, lepsim provedeni Mkove rady :) a grafice od ati ;)
Brumm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brumm »

Ty nooteboky co jste mi doporučili jsou sice hezky ale mám omezený počet financí. Do toho s tím sempronem nepůjdu. Spíš asi koupím ten první co jsem psal. Baterie u tohoto notebooku má vydržet až 6 hodin. Moc tomu sice nevěřím ale 4-5 hodin mi bude stačit určitě. Jinak co se Vám na tom prvním notebooku nevyhovuje že mě od něj odrazujete. Třeba si to ještě rozmyslím :)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Brumm píše:Ty nooteboky co jste mi doporučili jsou sice hezky ale mám omezený počet financí. Do toho s tím sempronem nepůjdu. Spíš asi koupím ten první co jsem psal. Baterie u tohoto notebooku má vydržet až 6 hodin. Moc tomu sice nevěřím ale 4-5 hodin mi bude stačit určitě. Jinak co se Vám na tom prvním notebooku nevyhovuje že mě od něj odrazujete. Třeba si to ještě rozmyslím :)
nechapu co nechapes... je tam celeron-m a ten nema speed step, jako P-M... takze nasetri tech 1500 a kup si ten muj prvni ;)
Brumm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brumm »

Asi jsem natvrdlý. Je to moc pěkný ale jak jsem psal je pro mě rozhodující výdrž baterie a ta je u toho nooteboku dobrá, takže pořád nechápu proč nekoupit ten první co jsem psal. oboum vydrží baterka asi stejně dlouho. Prosím neukamenuj mě :shock:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

k oprave postu tady mame edit :)

aha...

speedstep je technologie, co ti podtaktuje procesor, kdyz neni jeho vykon treba... tzn P-M ti povali na terba 600 MHz pri prouzdani netem a na 1500 pri hrach... kdezto celer jede porad na maximu = víc tepla, vetsi spotreba, kratsi vydrz baterky :wink:
Brumm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brumm »

Děkuju za rady. Budu si to muset ještě rozmyslet. Ten notebook co mi doporučuješ je určitě dobrý ale pořád váhám. výrobce udává u notebooku co chci já vydrží baterie až 6 hodin a u toho co mi dopučuješ Ty to bude určitě stejné. Jak jsem psal je pro mě rozhodující výdrž baterie a ta je u obou notebooku asi stejná, takže je mi jedno jestli tam bude celeron co jede pořád na plný výkon nebo nebo P-M se speedstepem, když baterie podle výrobce vydrží stejně. No budu o tom ještě muset hodně pospřemýšlet.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

a nebo kup ACER TM 4052LCi P-M 725 1.6/256/40/15"/DVD/CDRW/XPh
to je za 28.500 v klidu :wink: a s daní :D
Brumm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brumm »

Dělá te mi to čím dál těžší :) Bude to těžké rozhodování. Chtěl jsem notebook od Asusu, ale ještě uvidim
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Brumm píše:Děkuju za rady. Budu si to muset ještě rozmyslet. Ten notebook co mi doporučuješ je určitě dobrý ale pořád váhám. výrobce udává u notebooku co chci já vydrží baterie až 6 hodin a u toho co mi dopučuješ Ty to bude určitě stejné. Jak jsem psal je pro mě rozhodující výdrž baterie a ta je u obou notebooku asi stejná, takže je mi jedno jestli tam bude celeron co jede pořád na plný výkon nebo nebo P-M se speedstepem, když baterie podle výrobce vydrží stejně. No budu o tom ještě muset hodně pospřemýšlet.
jenze vyrobci sou kokoti...

kazdej to naslibuje a pak prd. beztak jich spousta meri vydz baterky s vetsima nez dodavanyma bateriema za naprosto optimalnich podminek. takze proto rikam, ze 4 hodiny s centrinem budou delsi nez 4 hodiny s celerem ;)...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

ICE píše:
Brumm píše:Děkuju za rady. Budu si to muset ještě rozmyslet. Ten notebook co mi doporučuješ je určitě dobrý ale pořád váhám. výrobce udává u notebooku co chci já vydrží baterie až 6 hodin a u toho co mi dopučuješ Ty to bude určitě stejné. Jak jsem psal je pro mě rozhodující výdrž baterie a ta je u obou notebooku asi stejná, takže je mi jedno jestli tam bude celeron co jede pořád na plný výkon nebo nebo P-M se speedstepem, když baterie podle výrobce vydrží stejně. No budu o tom ještě muset hodně pospřemýšlet.
jenze vyrobci sou kokoti...

kazdej to naslibuje a pak prd. beztak jich spousta meri vydz baterky s vetsima nez dodavanyma bateriema za naprosto optimalnich podminek. takze proto rikam, ze 4 hodiny s centrinem budou delsi nez 4 hodiny s celerem ;)...
Pravda, nic lepšího pro výdrž baterek než Centríno nenajdeš. :)
U mě je výdrž lehce přes 5 hodin na 1,6 Pentium M Dothan :)
Ono na výdrž baterek má vliv hodně aspektů jako třeba vnější teplota, intenzita jasu displeje, spotřeba grafické karty atd.
Centríno momentálně kraluje.......... :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Brumm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brumm »

OK přesvěčili jste mě. Koupím nějaký notebook s centrinem ale ještě nevím od jaké značky.
joXerus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od joXerus »

tak kup ten co ti doporucval pavel.minarik :wink:
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
Brumm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brumm »

Tak jsem se konečně rozhodl pro notebook, který koupím. Není to ani jeden co jste mi doporučili :). Je to ACER TM4502LCi/ Centrino-725/ 15" XGA/ 512MB/ 40GB/ DVD-CDRW. Na Vaší radu si raději připlatím a budu mít klid :D . Stojí něco kolem 33000,- a mohu ho mít za 31000,- takže jdu do toho. Všiml jsem si že Dzin ho má také a je s ním určité spokojen. Moc se mi na něm libí ten mobilní radeon 9700 a má v základu 512MB RAM a baterie taky vydrží dost dlouho..Myslím že budu určitě nad míru spokojen. Tak ještě jednou všem dík za rady.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Brumm píše:Tak jsem se konečně rozhodl pro notebook, který koupím. Není to ani jeden co jste mi doporučili :). Je to ACER TM4502LCi/ Centrino-725/ 15" XGA/ 512MB/ 40GB/ DVD-CDRW. Na Vaší radu si raději připlatím a budu mít klid :D . Stojí něco kolem 33000,- a mohu ho mít za 31000,- takže jdu do toho. Všiml jsem si že Dzin ho má také a je s ním určité spokojen. Moc se mi na něm libí ten mobilní radeon 9700 a má v základu 512MB RAM a baterie taky vydrží dost dlouho..Myslím že budu určitě nad míru spokojen. Tak ještě jednou všem dík za rady.

Ano jsem moc spokojen spokojen :oops: :)
Na Radkovi 9700 si i zahraješ a výsledky jsou v sekci benchmarky :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
outlier
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od outlier »

Akorat by to chtelo 60GB disk... Me se libi tohle http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=50233

Jaký máte zkušenosti s Fujitsu?
Naposledy upravil(a) outlier dne stř 16. úno 2005, 14:50, celkem upraveno 1 x.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

outlier píše:<BR>Jaký máte zkušenosti s Fujitsu?
ne moc dobrý, je to totiž další firma co dělá NB jen aby je "taky dělala" (jako třeba HP)
outlier
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od outlier »

Aha, ja myslel ze Fujitsu prave notebooky docela dela...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“