GF6600GT a overclocking: nemozne???

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Teddy
Nováček
Nováček

GF6600GT a overclocking: nemozne???

Příspěvek od Teddy »

Mam grafu ASUS Extreme GF6600GT/peg, s poslednymi whql-ovladacmi od nvidie (tusim 66.93), pokusam sa ju trosku pretaktovat (standartne 500MHz jadro, 1000MHz ddr3 pamate).

Napriklad pamate su tam 1.6ns, teoreticky by teda mali ist az na 625MHz, a jadro by snad tiez znieslo nejake pretaktovanie...

Pokusam sa pretaktovat zmenou frekvencii jadra/pamati priamo v driveroch, ale objavil som taku podivnost, ze nech zmenim frekvencie akokolvek (aj o +10MHz), skore v 3dMark03 mi dramaticky POKLESNE. Napr. na standartnych frekvenciach mam ~8000, ak zvysim pamat z 1000 na 1010MHz, KLESNE mi skore na ~6500. To same aj u jadra...

Okamzite po skonceni 3dMark03 mam teplotu hlasenu v ovladacoch ~49-53 stupnov (t.j. nevyzera to na prehrievanie), akasi "alarm-temperature" (ci ako sa vola) je nastavena na 145 stupnov. Preco sa teda grafa vobec neda pretaktovat??? Zdroj je distatocne silny (470W enermax), procik nepretaktovany (amd64/3200+, zatial), komp stabilny, ziane artefakty v obraze...

Teddy
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

s jinymi ovladaci to jde?
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

njn to je už ASUS desky super oc grafiky uplně naopak :(
podle mě to dělá BIOS grafiky že že se hodí do jinýho režimu :sad:
jinak bych tam dal novej BIOS z jiné značky ale jinak stejný úplně všechno sice trochu drastický ale pomůže to :lol: :wink:
možná taky kecá čidlo :roll: tak šáhni nc ¨chladič rukou :)
perry_78
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perry_78 »

Mne to celkem jde, ale chce to lip chladit. Mam Asetek VGA blok na tom.

http://service.futuremark.com/compare?2k3=3704453

LOD na 3
A64 3000+ 290*9
2x256mb Corsair LL XMS BH5 245 2-2-2-5 3.2Vdimm
Asus x850xt, Gainward 6600gt 605 / 1232, BBA x600xt 128mb 621 / 452
DFI NF4 SLI-DR, OCZ Powerstream 520W, Samsung 173P, ASETEK WATERCHILL
Teddy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Teddy »

> podle mě to dělá BIOS grafiky že že se hodí do jinýho režimu

Nieco na tom asi bude. Driver alebo bios zisti, ze grafa ide na nestandartnej frekvencii, tak zacne spomalovat. Udajne sa kdesi v RivaTuner-i da zablokovat tato detekcia. Nevie nahodou niekto kde???

BTW, chladenie by malo byt OK, mam na bocnici 8cm fukar ktory smeruje rovno na grafu, teplota nepresahuje pri zatazeni 90stupnov (limit nastaveny je tusim 145).
Teddy
Nováček
Nováček

ako "udrzat" frekvencie???

Příspěvek od Teddy »

OK, tak RivaTunerom mozem pretaktovat grafu, ale ako dosiahnut aby som aj po rebootovani mal hned grafu pretaktovanu??? Nech robim cokolvek, vzdy po reboote mam zas standartne frekvencie...

Vyselektoval som v RivaTuner aj "apply overclocking at windows startup", skusil som aj "use alternate startup daemon", ale nic to nepomaha. Stale po nabootovani mam 500/1000, aj ked som kartu pretaktoval a overil ze bezi aj na 550/1100 uplne v pohode... Co robim zle? Ako tie "pretaktovane" frekvencie nanutit, aby boli aj po novom nabootovani?
snapcase
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snapcase »

mne pomohli Coolbits 2
potom taktujes priamo v ovladacoch
inak RT-power user-nvidia-overclocking-disable internal clock test
Kaschpetz
Nováček
Nováček

re:Udajne sa kdesi v RivaTuner-i da zablokovat tato detekcia

Příspěvek od Kaschpetz »

pokud riva tuner moc neovladas byt tebou tak si moc nezahravam daji se tam nastavit ruzny veci a nektery jen jednou
taky nechapu proc kdyz mas asus nepouzivas utilitku ASUS OnScreenDisplay (nastavování parametrů karty přímo ve hře)
je bezpecnejsi a hlavne plne funkcni
CPU:P4 2,8GHz HT 800, MB MSI 865 PE,RAM TRANSCEND 1024 MB 400 MHz ,GK 6600GT AGP CLUB 3D,ZV.K. Sound Blaster® X-Fi Fatal1ty FPS, HDD SATA SEAGATE 160GB , 200GB, UATA 80 GB,DVD CD LG 4120,LG GDR-8163BB,CASE KME Zdroj Fortron 500W
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“