DOC_ZENITH píše: ↑pon 6. pro 2021, 14:40
Takhle se ryzen netaktuje, vůbec ne v tomhle menu a vůbec nechceš nastavovat napevno násobič, je zde spousta návodu jak moderní ryzeny taktovat, doporučuji se na to trochu podívat než se začneš ptát, protože je evidentní že jsi se na to nekouknul vůbec.
Moderní ryzeny se netaktujou allcore, neni to efektivní. Taktujou se přes PBO, přes offsety a přes curve optimizer.
Praveze som na to pozeral, nevravim ze som pri tom presedel cely tyzden, ale takych 5 hodin som hladal navody na forach i na youtube.
Ocakaval som pomoc, ale tak dakujem za hejt. Dufam ze si si zdvihol ego a pripadas si ako macher. Osperavedlnujem sa ze som si dovolil sa nieco pytat.
Neviem ako ty ale ja ked viem tak ludom pomozem, ked neviem tak nepisem. Ty zrejme vies, aj si mi napisal, ale nic som sa z tvojej odpovede nedozvedel.
Preco si vlastne stracal cas pisat nieco co nema ziadnu informacnu alebo vypovednu hodnotu? Pripadas si teraz ze mas vacsi pipik?
Je pravdou ze v ryzenoch sa nevyznam, ale tak debil zasa nie som, I5 - 750 som na vzduchu dostal na validaciu 4,2 Ghz, dlhodobo som ho pouzival na 3,8 Ghz.
Ten procak som mal 13 rokov. Upgradol som na ryzena a po dlhej dobe skusam taktovat.
Do curve optimizer sa pustat nechcem.
Defaultne som mal na ryzene len 4,05 GHz allcore a singlecore tiez, preto mi to nejde do hlavy ze nedosahuje hodnoty ako u ostatnych.
Chcel som len jednoduchy navod na nastavenie - taktovanie na tej doske pretoze som to nikde nenasiel a jediny navod co mi fungoval bol prave s tym pouzitim nasobica.