Zaujalo mě, jakým tempem tu v bazaru mizí Raspberry Pi a podobné. Jaké a jak je využíváte?
Já jich mám mnoho, ze zajímavějších je to třeba:
RPi4 - home server - mqtt broker, influxdb, nodered, grafana, homeassistant, hardwario hub, smb, komunikace s ESP32 a senzory...
RPi4 - ntopng - sběr a analýza síťového flow
RPi4 - venkovní stroj na příjem ADS-B komunikace
RPi4 - meteostanice přes grafana kiosk
RPi3 - Octoprint
RPi3 - Unifi controller
Pi0W - mqtt client, meteosenzory, node-red
Android box s S905W - pihole, unbound
A další, no nechutně mě to chytlo
Skvělé kanály - Jeff Geerling, ExplainingComputers
Raspberry Pi a další jednodeskové počítače
Moderátor: L4mka
- Holda
- Středně pokročilý
- LukášST
- Začátečník
-
Re: Raspberry Pi a další jednodeskové počítače
RPi 3 B - pouze pro RDP na docházkový systém
RPi 4 1GB - octoprint
RPi 4 4GB - unifi controller
RPi 4 8GB - testlab
mít víc volných kousků, láká mě cluster, ale taky mít ten čas na to
dřív jsem přes raspička měl prtg, to mě bavilo hodně.. ale sledovat provoz pár zařízení byl nudnej
líbí se mi meteostanice + smarthome + ovládání zahradní závlady apod. to mě láká výhledově ze všeho nejvíc.. jen ten čas
RPi 4 1GB - octoprint
RPi 4 4GB - unifi controller
RPi 4 8GB - testlab
mít víc volných kousků, láká mě cluster, ale taky mít ten čas na to
dřív jsem přes raspička měl prtg, to mě bavilo hodně.. ale sledovat provoz pár zařízení byl nudnej
líbí se mi meteostanice + smarthome + ovládání zahradní závlady apod. to mě láká výhledově ze všeho nejvíc.. jen ten čas
- Holda
- Středně pokročilý
Je někde více k tomu PRTG? Zrovna přemýšlím, jak na pár lokalitách udělat remote probes, tohle by bylo super.
.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Mě X let jeli rPi jenom jako HTPC. Pak nějakou dobu jeko RetroPie a teď čeká na sběr dat z chytré domácnosti, ale to bude ještě chvilku asi trvat.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- LukášST
- Začátečník
-
Holda: ty zkušený, najdeš nějaký návod jak jsem to kdysi dělal já, si přesně pamatuju.. návod, step by step a stejně to byl samej fail.. už přesně nevím proč, ale bojoval jsem tehdá s mysql.. přitom si taky přesně pamatuju, že to tehdá byla super drobnost v configu mysql jak to prtg funguje dneska a zda je to nějaká jednoduchá app netuším... ale nedávno jsem někde četl, že prtg je overkill a přežitek a jsou mnohem lepší/jednodušší nástroje..
- Srandista
- Začátečník
Mam doma 3B+ a po novom Zero 2 W. Na RPi 3B+ tocim viac SD kariet, bud Raspbian, RetroPie alebo mt32-pi k retro PC. Zero 2W som si kupil prave preto, abych mohol mt32-pi delegovat na samostatny HW.
A po novom som zas hodil par penazi do Kickstarteru, na tuto kamerku s autofocusom, tak som zvedavy, co z toho vylezie.
A po novom som zas hodil par penazi do Kickstarteru, na tuto kamerku s autofocusom, tak som zvedavy, co z toho vylezie.
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design Define C, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 4a, Nexus 7 (2013) 32GB
Google Pixel 4a, Nexus 7 (2013) 32GB