Můj Tunel

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

PcBuh
Začátečník
Začátečník

Můj Tunel

Příspěvek od PcBuh »

Nedávno jsem si upravoval PC , bylo moc hlučné :) , a při té úpravě jsem si udělal svůj tunel pro přívod a odvod vzduchu z Bedny a naopak , tak bych se rad podělil o můj výtvor , http://pcbuh.scnet.cz/PC/Tunel , prosím vaše názory a připomínky , díky :)

Obrázek
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

jenom takovy dotaz. A k cemu to ma byt jako dobre? :stupid2:
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

nevim, k cemu to je, ale pouzit ram 92 mm/120mm vetraku jako priruba pro WT byla jedna z mych variant, ktere jsem uvažoval, než jsem v hornabachu nasel mrižku s trubkou uz hotovou a navic s moznosti vlozit filtr (WC vetracek)
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Odvod teplého vzduchu přímo od HDD VGA CPU atd :wink:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

he he he :) to je chytré on nemá větráky na stranách ale odsává to přímo z vnitřku a ještě je to utlumený... to není špatnej nápad :))
Naposledy upravil(a) Digitaldoom dne pon 14. úno 2005, 22:50, celkem upraveno 1 x.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

PcBuh píše:Odvod teplého vzduchu přímo od HDD VGA CPU atd :wink:
tam spis privadej studenej, horkej odvadej tam, kde se hromadi, tj. navrchu, koncepci je tady na foru spousta
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Digitaldoom píše:he he he :) to je chytré on nemá větráky na stranách ale odsává to přímo z vnitřku a ještě je to utlumený... to není špatnej nápad :))
Díky :D
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Slezman(CZE) píše:
PcBuh píše:Odvod teplého vzduchu přímo od HDD VGA CPU atd :wink:
tam spis privadej studenej, horkej odvadej tam, kde se hromadi, tj. navrchu, koncepci je tady na foru spousta
Tak to mam , nahoře to bere teplej vzduch od HDD a dole to fouká na VGA :)

Obrázek
drticz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drticz »

Jafido píše:jenom takovy dotaz. A k cemu to ma byt jako dobre? :stupid2:

to vi jenom buh :)

ale vypada to pekne a je to bezpochyby originalni, ale ucel je zcela zahalen tajemstvim( pravdepodobne i pro tvurce)...

tuzing rulez :)

poznamka mohl by byt zavedena kategorie TUZING urcite by tam spadlo hodne prispevku...
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

drticz píše:
Jafido píše:jenom takovy dotaz. A k cemu to ma byt jako dobre? :stupid2:

to vi jenom buh :)

ale vypada to pekne a je to bezpochyby originalni, ale ucel je zcela zahalen tajemstvim( pravdepodobne i pro tvurce)...
já to dělal abych odpověděl ten teplej vzduch od HDD a to s VGA jsem dodělal materiál co jsem mněl doma :wink:
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

neviem za akym ucelom to je, ale dajme tomu :?

Inac je to celkom pekne. :)
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Díky :D
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

nad necim takovym jsem taky kdysi premyslel, ale pak jsem to zavrhl, pac na my tulene neni treba experimentu a ztraty casu :)))

jinak ty mechaniky dej o jednou od sebe...
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

ICE píše:nad necim takovym jsem taky kdysi premyslel, ale pak jsem to zavrhl, pac na my tulene neni treba experimentu a ztraty casu :)))

jinak ty mechaniky dej o jednou od sebe...
Rad bych , ale pokud je dam od sebe tak musím dat od sebe i HDD a to já nechci :wink:
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

drticz píše: tuzing rulez :)

poznamka mohl by byt zavedena kategorie TUZING urcite by tam spadlo hodne prispevku...
..jenomze prispevky na PCt foru nebudou padat timhle smerem :devil: :-D , ktomu WT, vetsi efektivitu chlazení voproti klasickym WT tam nevidim snad jen postrance vizualni (ta cerna). :roll: jinak je to hezky :oops:
sundej ty mřížky at je větší průtok vzduchu :twisted:
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Matias píše:
drticz píše: tuzing rulez :)

..jenomze prispevky na PCt foru nebudou padat timhle smerem :devil: :-D , ktomu WT, vetsi efektivitu chlazení voproti klasickym WT tam nevidim snad jen postrance vizualni (ta cerna). :roll: jinak je to hezky :oops:
sundej ty mřížky at je větší průtok vzduchu :twisted:
Jaký mříšky ?? pokud misliš ty na zadní straně bedny na dvou chladičích tak už tam nejsou ani ty chladiče
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ó PCBože to je super nápad

Příspěvek od cabman »

Ó PCBože to je super nápad, hned skáknu do Baumaxu pro materiál a pilku a pokusím se tě následovat. Díky za tek boží nápad.
Ne vážně promiň že si z toho utahuji ale prostě si nemůžu pomoct. Ten stroj co máš není žádný zázrak mám podobný a při otevřené bedně se uchladí s pomaloběžným fan ve zdroji, na cpu, před HDD a na grafice. A PC je tiše jako myška. Tvá konstrukce je naprosto nevhodná, předimenzovaná, a to neberu v úvahu rámus který ta tvá šílená úprava musí udělat. Vsadim se, že sousedi čučej jak šílený krávy z okna, kde že to přistává ten vrtulník.
Další komentář není trěba protože každý rozumný člověk si ho udělá sám.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
david99
Začátečník
Začátečník

Re: Ó PCBože to je super nápad

Příspěvek od david99 »

cabman píše:Ó PCBože to je super nápad, hned skáknu do Baumaxu pro materiál a pilku a pokusím se tě následovat. Díky za tek boží nápad.
Ne vážně promiň že si z toho utahuji ale prostě si nemůžu pomoct. Ten stroj co máš není žádný zázrak mám podobný a při otevřené bedně se uchladí s pomaloběžným fan ve zdroji, na cpu, před HDD a na grafice. A PC je tiše jako myška. Tvá konstrukce je naprosto nevhodná, předimenzovaná, a to neberu v úvahu rámus který ta tvá šílená úprava musí udělat. Vsadim se, že sousedi čučej jak šílený krávy z okna, kde že to přistává ten vrtulník.
Další komentář není trěba protože každý rozumný člověk si ho udělá sám.
Tak o tom hluku co hovoris velmi silno pochybujem mam totiz tento vetrak od AC doma a je nepocutelny.
OverKill
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OverKill »

Dobrej napad libi se mi to mozna neco podobnyho udelam i u svyho planovanyho projektu
CPU:Athlon 2600+@3200+ Barton water coolingMB:Epox 8kra2+RAM:512MB DDR 400Mhz KingStonVGA:nVidia GeForce 5600XTSOUND:SoundBlaster Audigi pro platinum eXHDD:Maxtor 80GB,Seagate Baracuda Sata 80GBHitachi Deskstar Sata 160GB
OverKill's Casemod 1.0
3lemen7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3lemen7 »

vypada to pekne, urcite to bude taky uciny... Do case bych si to ale asi nedal, zabira to moc mista :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“