Ahoj, mám takový problém s počítači v síti, je možné, že se to děje po nějaké aktualizaci (nejsem si jistý). V síti mám cca 50 zařízení Nasy, kompy se sedmičkama a desítkama (drtivá většina desítky), některé počítače vidí 20 pc v síti a některé jen 20 PC, kontroloval jsem nastavení na dvou počítačích vedle sebe a nevšiml jsem si žádného rozdílu v nastavení (klasika privátní síť a zapnuté sdílení). Antivir máme AVGčko, nicméně i když tam není nebo je komplet vypnutý tak žádný rozdíl.
Je možné, že by za to mohl například router od Mikrotiku který by některým PC zamezoval "rozhled" v sítí? Celkem mi to komplikuje život tak bych to rád nějak vyřešil, ale už nevím po čem jít aktuálně mi na pár PC zmizel i NAS s nějakými soubory další věc co mě štve je, že si PC nepamatuje heslo síťových disků (aktuálně jsem na to udělal batak, ale není to řešení)
Předem díky za nakopnutí.
Počítače v síti
Moderátor: Loki5567
- termixnator
- Začátečník
-
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Počítače v síti
Tak prvotní nakopnutí by mohlo třeba vézt k pořádnému popsání problému... Tím myslím něco víc jak "PC a NASy, problém s sítí" ...
Jak to máš zasíťované? Routery? Switche? Další síťové prvky? Máš definované IP? Nebo jedeš DHCP? Nemáš tam nějaký konflikt? Když si zjistíš IP jednoho stroje a druhého, ping jde? Pokud nejde co říká tracert? Doména? Pracovní skupina? Spousta otázek.
Aktuálně jde napsat asi jediné. Máš to rozbitý.
Jak to máš zasíťované? Routery? Switche? Další síťové prvky? Máš definované IP? Nebo jedeš DHCP? Nemáš tam nějaký konflikt? Když si zjistíš IP jednoho stroje a druhého, ping jde? Pokud nejde co říká tracert? Doména? Pracovní skupina? Spousta otázek.
Aktuálně jde napsat asi jediné. Máš to rozbitý.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- termixnator
- Začátečník
-
Hlavní Router je tu Routerboard 450G od mirkotiku, pak klasické velké switche v racku a v jednotlivých místnostech klasické malé switche jako TL-SG105. Drtivá většina zařízení má DHCPcko a jen pár pevné adresy.
Dva na pohled stejně čistě nainstalované počítače se chovají rozdílně jak jsem psal, jeden zařízení vidí a druhý ne. (používám jen jeden síťový kabel, takže HW cesta se neliší).
Například, když vím IP Nasu tak mi na ping normálně odpovídá. Nicméně v "Síť" a zařízení ho nevidím. Když dám do cmd tracert a IP toho nasu tak je cesta normálně přímá odezva 1ms, ale není v řazeních což moc nechápu.
Dva na pohled stejně čistě nainstalované počítače se chovají rozdílně jak jsem psal, jeden zařízení vidí a druhý ne. (používám jen jeden síťový kabel, takže HW cesta se neliší).
Například, když vím IP Nasu tak mi na ping normálně odpovídá. Nicméně v "Síť" a zařízení ho nevidím. Když dám do cmd tracert a IP toho nasu tak je cesta normálně přímá odezva 1ms, ale není v řazeních což moc nechápu.
- Holda
- Středně pokročilý
- termixnator
- Začátečník
-
Vyřešeno.... Chybějící povolení starého protokolu na widlích.