Linux root passwd a div-x

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Linux root passwd a div-x

Příspěvek od Miroslav »

Chtěl jsem se zeptat na dvě věci, který jsem ani na guglu nenašel

1. Když se snažím přehrát .avi videa v linuxu musím mít nakopírovaný windows codeky v usr/lib/win32. Stáhnul jsem celej balík, nakopíroval a nefachčí. Používám Xine nebo Kafeine. Nainstaloval jsem i Div-x 5.0.5, nic

2. Jaktože můžu v single user modu změnit heslo roota? Vždyť do toho singlu se dostane každej!!!
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
miho
Čestný člen
Čestný člen

Re: Linux root passwd a div-x

Příspěvek od miho »

Miroslav píše:1. Když se snažím přehrát .avi videa v linuxu musím mít nakopírovaný windows codeky v usr/lib/win32. Stáhnul jsem celej balík, nakopíroval a nefachčí. Používám Xine nebo Kafeine. Nainstaloval jsem i Div-x 5.0.5, nic
V naproste vetsine nepotrebujes protoze ffmpeg tvori nahradu divxu i xvidu. Windowsi knihovny porebujes akorat pro quicktime, rm a podobne. Vyzkousej jeste mplayer.
Miroslav píše:2. Jaktože můžu v single user modu změnit heslo roota? Vždyť do toho singlu se dostane každej!!!
Da se zaheslovat lilo (man lilo) tak, abys nemohl bez jeho zadani prejit do singleuser. Nicmene pokud ma utocnik/skodolibec fyzicky pristup (coz pro spusteni single user modu musi) tak si stejne beznadejne ztracen pokud nemas sifrovan obsah disku. A to prakticky v jakemkoliv operacnim systemu. Proto neni implicitne singleuser nijak chranen protoze to v zasade nema cenu.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

1) Souhlas s Mihem, vyzkoušej mplayer. Já používám jenom ten a nikdy jsem žádné windowsí kodeky kopírovat nemusel...

2) Taky souhlas s Mihem, k tomu není co dodat. Snad jen, že GRUB jde samozřejmě zaheslovat taky... :-)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

1. Zkusím ten mplayer, díky za tip (Když ho budu stahovat je lepší dát do gugle SUSE mplayer nebo jakejkoli pro Linux?)
2. Používám Suse a když to spustím v single modu chce to heslo. Suse to teda musí mít implicitně povolený, že jo?
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

už se mi povedlo ten mplayer stáhnout, zkompilovat a nainstalovat. Ale když se ho snažím spustit, tak nic (./mplayer) jenom když dám otevřít nějaký file.avi pomocí použít tento program tak se mi spustí okno a video jde, ale nevidím ten mplayer
co s tím??????
skin i písmo jsem dal do /usr/lib/player nebo tak nějak
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Miroslav píše:už se mi povedlo ten mplayer stáhnout, zkompilovat a nainstalovat. Ale když se ho snažím spustit, tak nic (./mplayer) jenom když dám otevřít nějaký file.avi pomocí použít tento program tak se mi spustí okno a video jde, ale nevidím ten mplayer
co s tím??????
skin i písmo jsem dal do /usr/lib/player nebo tak nějak
To bude tim, ze mplayer je (implicitne) konzolovy prehravac :) Pokud potrebujes tlacitka a soupatka (mne osobne nikdy nechybely) a pokud mas mplayer zkompilovany s podporou GUI tak by se to melo dat zapnout pouzitim parametru -gui (radsi se podivej do man mplayer jak to je presne myslim, ze se tam nejak da zvolit i skin ale jak jsem psal- jeste jsem to nepouzil).
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tak zkus příkaz gmplayer... :-)
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

gmplayer jsem zkusil hned. já čtu dokumentaci, to fungovalo až když jsem naistaloval dalších 1gb knihoven. ty lib závislosti mě pěkně se...
otevře se mi okno, takový nemastný, neslaný a jde tam nastavit jen režim celý obrazovky a pár ptákovin. jsem zklamanej, pravda ale je, že na tom přehraju všechno
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tak to máš nějaký divný, mně se otevře okno i s poměrně hezkým přehrávačem... :-)

Vypadá asi takhle : http://www.mplayerhq.hu/homepage/images ... nBSD01.jpg
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Jen takovy mensi OT...

muzete mi vysvetlit, k cemu to graficke prostredi potrebujete? :-)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

miho píše:muzete mi vysvetlit, k cemu to graficke prostredi potrebujete? :-)
Já k ničemu, já na to koukám přímo v konzoli (btw, zkoušels někdy -vo aalib ? :))... :-) Jenže lidi, co používali wokna, zřejmě nejsou zvyklí na software bez gui... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“