Pomoc s výběrem tiskárny

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
cejnik
Začátečník
Začátečník

Pomoc s výběrem tiskárny

Příspěvek od cejnik »

Ahoj,
prosím o pomoc s výběrem tiskárny pro otce.

Požadavky jsou aby byla multifunkční, barevná.
Výhoda by byla kdyby uměla oboustranný tisk.
Tiskne cca 1000 stran za rok , většinou jsou to černobílé dokumenty a výjimečně ( pár stran za rok) nějaký barevný obrázek.

Bylo by fajn , aby se nemuseli kupovat originální tonery a měla levný tisk.

Cena tak do 5000,-

Dekuji
effrcz98
Nováček
Nováček

Re: Pomoc s výběrem tiskárny

Příspěvek od effrcz98 »

Ahoj,

kouknul bych se po inkoustových tiskárnách s tankovým systémem. Obecně jsou dražší, než klasické inkoustové, ale levnější než laserové. V téhle cenové kategorii nevynikají rychlostí tisku ani kvalitou tisku fotografií při vysokém rozlišení, ale na tisk různých dokumentů a obrázků bohatě postačí. Při tisícovce stran za rok ji naplníš teď a znovu až za několik let.

Třeba tady, popisek uvádí: "Balení obsahuje náplně s výtěžností až 15000 stran černobíle a 8000 stran barevně." Raději to poděl dvěma, ale i tak. Má wifinu, skener, funkci kopírování, brali jsme ji rodičům a už přes rok tiskne spolehlivě.

Pro oboustranný tisk si budeš muset o něco připlatit, tak to je na Tvém zvážení. Na CZC ten rozdíl v kategorii tankových systémů dělá +2000,- a víc.

Tak i tak mysli na to, že se jedná jen o inkoustové tiskárny. Inkoust sice skladují jinak, ale delší nepoužívání jim škodí, inkoust v tiskových hlavách může zasychat. Je třeba tisknout pravidelně - pokud hrozí riziko, že se tak dít nebude, tak si raději připlatit za laserovou.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Jen takove povzdechnuti, loni jsem znamemu vybiral tankovou tiskarnu a jeden z pozadavku bylo i to, ze by zasobnik papiru mel byt dole, protoze bude tiskarna v ne moc vysoke policce a navic se na papiru nebude hromadit prach a pri tisku se to nenatahne do tiskarny. Kdyz se podivas na ty obrazky te HP tankove tiskarny, tak tam nikde neni nikde videt prazdny papir a az kdyz clovek hleda, tak objevi tenhle obrazek:
https://ssl-product-images.www8-hp.com/ ... 666806.jpg

Ale neni to jen HP, to same delaji i dalsi vyrobci.

Edit:
Ty ten držák prázných papírů někdy zasouváš? Nebo tam máš prostě zásobu papírů a postupně doplňuješ?
Naposledy upravil(a) Zivan dne pon 21. bře 2022, 14:34, celkem upraveno 1 x.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
effrcz98
Nováček
Nováček

Příspěvek od effrcz98 »

"Opěrka" papírů je vysouvací, stejně tak "držák" už potištěných papírů je vysouvací/vyklápěcí. Nejedná se určitě o profi tiskárnu, ale na domácí použití při nízkých nákladech za tisk je ok. Samozřejmě výběr je široký.
cejnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cejnik »

Díky, vypadá to dobře. Na rychlost tisku ,ani kvalitní tisk fotek žádné nároky nemám.
Tak by byla asi ve všem dostatečná.
Nebo by jste měli ještě nějaký návrh?

Spíš by mě zajímalo jak často by se s ní muselo tisknout?
U černé barvy bych strach neměl to se tiskne skoro pořád, ale barevné se tak často netiskne.

Případně ještě nějaký tip na laserovou?

Ještě jsem našel tuto tiskárnu
https://www.czc.cz/brother-dcp-t425w-ta ... 28/produkt

píší :
dle informací od výrobce jsou všechny tiskárny Brother vybaveny funkcí, která zabraňuje zasychání inkoustu. Tiskárna provede přibližně každých 14 dnů čištění tiskové hlavy, pokud se s tiskárnou netiskne. Tato funkce spotřebuje pouze minimum inkoustu. Jedinou podmínkou je připojení tiskárny do elektrické sítě.

To by problém řešilo.
Značku Brother neznám, tak nevím jestli to je dobrá volba?
effrcz98
Nováček
Nováček

Příspěvek od effrcz98 »

S jinou barevnou tiskárnou aktuálně osobní zkušenost nemám.

Myšlenka toho, že se tiskárna "udržuje" sama je dobrá, osobní zkušenost s podobnou funkcí ale také nemám..

Za ideální u inkoustu považuji tisk tak jednou do týdne. Co se barev týká, nemusí to být zrovna tisk fotek a obrázků. Postačí, když se na tištěných dokumentech objevují barevné prvky. Třeba loga v podpisech na konci emailu a mít nastaveno defaultně na tisk barevně.. Záleží co tatík tiskne.

Jinak myslím, že na toto je laser zbytečně drahý. Dáš pětku za tiskárnu a startovací tonery bývají, nebo alespoň bývaly dost ošizené.. Za rok dáš dalšího bůra za tonery. Ale třeba mě tu ještě někdo opraví...

A nebo ještě zvážit, jak moc je to nakonec s těmi barvami vážné. Já když chtěl tiskárnu na doma, sehnal jsem černobílou laserovku z druhé ruky. 500,- tiskárna, 500,- neoriginální toner s výtěžností 5000 - 6000 stran.. mám ji už roky.. chápu, že jestli je to třeba dárek, chceš koupit novou, tak to ber jen jako další možnou cestu k zamyšlení..
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“