CPU: Ryzen 5900X
MB: Asus ROG Strix X570-E Gaming
MEM: G.Skill Ripjaws V Black 32GB(2x16GB) 3600MHz
PSU: ASUS ROG-THOR-850P 850W
MON: Monitor Gigabyte M32U (32" 4K 144hz IPS)
Vše jsem dal dohromady (je to na vodě), poskládal a začaly se dít věci. Zjistil jsem, že mi počítač zamrzá i třeba v prohlížeči, bez jakékoliv zátěže. Prostě vytuhl obraz a pomohl jen tvrdý restart. Rozhodl jsem se přeinstalovat Win, abych vyloučil nějakou nekompatibilitu předchozích ovladačů. Aktualizoval jsem BIOS na desce na poslední dostupnou verzi, nahodil čistý Win, poslední ovladače všeho. Pády v prohlížeči zmizely, ale radoval jsem se předčasně. Zjistil jsem, že mi padá hra Chorus, častěji když hraju v DX12, sporadicky v DX11. Chybová hláška byla Ovladač zobrazení amdwddmg přestal odpovídat a byl úspěšně obnoven. Znovu jsem smazal ovladače přes DDU v nouzovém režimu, nechal tam defaultní co si natáhl Win, beze změny, jen tahle hláška zmizela. Zkusil jsem test 3DMark time spy. Někdy projde, někdy to spadne při zahájení druhého testu GPU, z 5 pokusů asi dvakrát spadne. Odzkoušel jsem jiné adrenalin ovladače. Vždycky to chvíli vypadá, že je to OK, pak to opět spadne. Zkusil jsem Furmark stress test, grafika ho projde v pohodě. Zkusil jsem Unigine , jednou spadne, třikrát projde. Odzkoušel jsem jet pouze na jednu paměť (na střídačku), u jedné hned pád ve hře, druhá držela cca 40 minut ve hře, už jsem si říkal že jsem doma, pak jsem zkusil Timespy, opět pád u druhého testu. Nějak se mi nechce věřit, že by to bylo grafikou, když na jiné konfiguraci mi jela úplně v pohodě. Problém je s vyzkoušením jinde, mám na ni full cover block. Když to spadne ve hře, hra vyhodí hlášku kde píše něco jak dxgi_error_device_removed. Je pravda, že teď je grafika více vytížená, protože jsem přešel z 2K na 4K, ale i tak. Rok nic a hned po zapojení do druhé desky pády? Nevím jak zdroj, předtím jsem tam měl BeQuiet 700W, na kartě celkem dost pískaly cívky. Teď je tam větší, silnější zdroj. Napájení jsem rozdělil na dvě větve, cívky pískají daleko měně. Teploty GK jsou do 50°C.
Máte někdo ještě nějaký nápad, něco co můžu vyzkoušet? Karta je v záruce, ale mám strach, že tahle chyba se na jiném PC nemusí projevit. Navíc tam mám ten blok, že...