Jak vyčistit zdroj s 10y zárukou? (RM750x)
- marek16
- Začátečník
Jak vyčistit zdroj s 10y zárukou? (RM750x)
čaute, mám v PC tři roky starej Corsair RM750x a říkám si, že by bylo dobrý ho vyčistit. Sice mám skříň s prachovýma filtrama a už jsem to párkát profukoval, ale jde do toho prd vidět, takže ani nevím co je uvnitř...
No a moje dilema je - rozebrat to a přijít o záruku, nebo neřešit a riskovat že to jednoho dne blafne pod kobercem prachu?
A s tím související - je to bezpečný dělat i bez vyhlášky 50 s dodržením nějakých základních sanity checks (odpojený, vybitý kondenzátory tlačítkem start...), nebo riskuju, že tam něco poseru? Starší fortrony už jsem kdysi čistil a pohoda, ale s věkem jsem nějak víc a víc háklivej na svůj život
dík!
No a moje dilema je - rozebrat to a přijít o záruku, nebo neřešit a riskovat že to jednoho dne blafne pod kobercem prachu?
A s tím související - je to bezpečný dělat i bez vyhlášky 50 s dodržením nějakých základních sanity checks (odpojený, vybitý kondenzátory tlačítkem start...), nebo riskuju, že tam něco poseru? Starší fortrony už jsem kdysi čistil a pohoda, ale s věkem jsem nějak víc a víc háklivej na svůj život
dík!
Quis custodiet ipsos custodes?
- mouldy
- Pokročilý
Re: Jak vyčistit zdroj s 10y zárukou? (RM750x)
Prostě ten zdroj odpoj, nech to přes noc vybít. A druhý den to vyfoukej stlačeným plynem, tak aby nebyl vzhuru nohama a nezamrzal.
Ryzen 9800X3D@PBO/-40CO|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL28 TUNED || Sapphire RX7900 XTX@2,95GHz 1,088V~385W || Kingston KC3000 2TB || Toshiba 6TB Surveillance S300 || ROG STRIX 1000W GOLD || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell S3422DWG
- fmx rider
- Začátečník
-
To nejak moc resite…proste vezmu kompa ven a vyfoukam kompresorem komplet vcetne zdroje a na chvilku je pokoj. Stlaciny plyn je draha bida, kompresor se za chvilku zaplati.
- marek16
- Začátečník
jak říkám, už jsem to foukal, ale z předchozí zkušenosti tam stejně po rozebrání vždycky najdu prachovej koberec, co už se spojil a vyfoukat nejde, proto se ptám.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Pokud natlakuješ a použiješ kvalitní kompresor, kde máš na hadici nasazenou vzduchovou ofukovací pistoli s tryskou, tak tam nemůže zůstat ani smítko prachu.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- pbjun
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud není kuřák. Pak bude prach nalepenej a nepůjde ani štětcem. Jinak samozřejmě kompresor fouknu a nazdar
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
- Behemot
- Červená karta
-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
ofukovací tryska se vejde i skrz větrák dovnitř, takže je možný foukat na různý místa
po závislákách to nende kloudně vyčistit už jinak, než to vykoupat v benzínu nebo ředidle, to je jasný
po závislákách to nende kloudně vyčistit už jinak, než to vykoupat v benzínu nebo ředidle, to je jasný
- marek16
- Začátečník
Díky za vaši starost borci, ta fotka je asi 15 let stará a nekouřím
Kompresor by byl ideál, ale žádnej nemám, tak to asi vezmu stlačeným vzduchem a budu doufat že nevyhořím
díky i za odpovědi
Kompresor by byl ideál, ale žádnej nemám, tak to asi vezmu stlačeným vzduchem a budu doufat že nevyhořím
díky i za odpovědi