TV tuner AVER 310 a jeho nastavení

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
spajk
Začátečník
Začátečník

TV tuner AVER 310 a jeho nastavení

Příspěvek od spajk »

Dobrý den,

Mám prosbu/dotaz. Mám známého který má starý PC, na kterém mu odešla deska. Je to 775 socket. Už by chtěl nový stroj.
Což není problém, vyberou se komponenty, sestavit... nebo se koupí celá sestava.
Jenže tady bych se potřeboval poradit, ujistit. Používá tuner Aver 310. Tvrdil mi že si nahrává pořady způsobem takovým. Že si přes obslužný sw té karty, nastaví co nahrát. PC pak vypne, a vždy když pořad má začít, pc se zapne sám a nahrává co má. Následně se zase vypne. Respektive, asi nevypne ale buďto usne nebo hybernuje.
Věřím že to možné je, jen mi není úplně jasný jak to funguje a zda by to ten nový počítač zvládl udělat stejně.
Odhaduje že hlavní věcí, bude asi deska a nastavení biosu. Různé power state S5, S3... napájení usb ve stand by módu...
Můžete mi prosím potvrdit moje domněnky, případně mě opravit ?
Jinak se ještě zeptám, takové nastavení už dnes splňují všechny desky předpokládám ?

Děkuji za pomoc
Nic
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: TV tuner AVER 310 a jeho nastavení

Příspěvek od Jey »

Nejspíše ano. Podle Google je vyžadována podpora S3, která je u základních desek někdy od roku 2006, nebo ještě déle. Dále funkce "Resume by alarm" nebo "Wake-up on RTC" (Real time clock) pomocí které se dá vybrat čas probuzení PC z režimu Sleep a následně se již provedou přednastavené příkazy v uvedeném programu.
How do I set wake up time in BIOS? píše:Go into the BIOS and find Power Management. In here, ensure S3 is enabled. There should be an option called “Resume by alarm”, or “Wake-up on RTC”. Once this is enabled, you will be able to set the time you want your computer to turn on.
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Děkuji za rychlou odpověď. Tak snad nebude nic stát v cestě.
Nic
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Případně vyzkoušej DVBViewer. Nevím jaký je teď stav licencování, ale na DVB-C a DVB-T2 byl po všech stránkách nejlepší. Ten program jsem používal asi 10 let.
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Ok, díky za doporučení .-)
Nic
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“