dnes se mi přihodila nepříjemná věc - zkoušel jsem dát večerní půlhodinku AC Origins, přičemž si Steam nabídl stažení i když jsem hru hrál naposled včera. Tož jsem se jal pátrání a zjistil, že velikost složky s AC na disku (NVMe Samsung 970 EVO Plus 2 TB) má nulovou velikost a že zmizely i ostatní hry ze Steamu na postiženém disku (byť složky neměly nulovou velikost, tak byly podstatně menší).
Tak jsem PC restartoval, a disk zmizel úplně - ani v UEFI nastavení nebyl.
Tak jsem disk uvolnil z patice, zpátky přitáhl a vše zase jede jak má

Ale radši se zeptám - je to nějaký typický projev chcípajícího NVMe?
Co jsem eště zjistil, jde vidět na screenshotech - ve Windows Event Vieweru je spousta událostí ohledně nemožnosti přístupu na disk. Ze Samsung aplikace k diskům jsem nevyčetl nic (Short SMART Self-Test prej OK, ale že by mi napsal víc, to ne. A Extended je na půl hodiny, to teď pouštět nechci. A to mě to na poprvé ještě vynadalo, že nemám Samsung NVMe driver, který jsem samozřejmě měl - ale bylo potřeba jej reinstalovat).
Taky mě napadlo, že se disk přehřívá - M.2 port je právě mezi GPU a CPU chladičem, a když hraju právě AC tak teploty letí solidně nahoru (taky ve screenshotech, graf je z průběhu hraní). V idle má disk cca 50 °C.
Co myslíte? Data jsem zazálohoval, ale za pár dní končí dvouletá záruka (tuším, že je dvouletá, kde mám fakturu, je též otázka

Sestava je v podpisu, ale přesto:
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|Gainward RTX 3060 Ti Ghost|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|Samsung 970 EVO Plus 2TB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3