Navýšení paměti DDR4

Paměťové moduly DDR4 pro stolní PC i pro notebooky.
Odpovědět
ihavenotime
Nováček
Nováček

Navýšení paměti DDR4

Příspěvek od ihavenotime »

Zdar, sem tu opět s dotazem. Tentokrát ohledně RAMek. V pc jsou tyhle https://www.ebay.com/itm/392215715308. Chtěl bych je rozšířit na 32GB.
Podle čeho vybírat pokud tyhle konkrétní už samozřejmě neseženu? Je potřeba si na něco speciálně dávat pozor? Díky moc za rady ...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Navýšení paměti DDR4

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tvůj link n ic neříká. Patriot si na moduly dává co se mu zachce a neustále to mění. Co by jsi měl udělat je zjistit přes CPU-Z od koho jsou tam čipy (Samsung/Micron/Hynix) a jestli jsou single či dual rank a podle toho sehnat další RAM.

Jednou větou ale dodám že dnešní CPU jsou poměrně tolerantní takže i když je zkombinuješ s ramkama s jinými čipy bude to na 99% fungovat. Budeš mít možná o trochu horší OC, ale pojede to.
JohnXXL
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JohnXXL »

Pokud vezmes treba tyhle na 99% ti pojedou s tema 2x8GB co uz mas

https://m.alza.cz/patriot-viper-steel-r ... 99.htm?o=1
MB: Asus ROG Strix Z690-A D4 CPU: i7-13700K @P5.6/E4.5GHz Cooling: Water block RAM: 128GB Crucial DDR4 3200MHz@3600MHz CL18 Čerpadlo: EKWB D5 Vario Motor + Alphacool D5 TOP Radiator: MO-RA3 420 black 4x NF-A20 PWM Chromax @500rpm
VGA: EVGA RTX 3080TI FTW3 Ultra EK Vector FTW3 HDD: FireCuda 530 2TB + 970 EVO 1TB, 2x WD Purple 8TB Case: Chieftec BigToWER + Corsair AX1600i Monitor: MSI G274QPF + EIZO FlexScan EV2460BK
ihavenotime
Nováček
Nováček

DOC_ZENITH píše: pát 30. pro 2022, 17:00 .. měl udělat je zjistit přes CPU-Z od koho jsou tam čipy (Samsung/Micron/Hynix)
memory.jpg
Takže předpokládám Hynix. Jestli to teda chápu mám vybírat samozřejmě stejnou frekvenci a časování a Hynix čip?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano tak by to bylo ideální.
ihavenotime
Nováček
Nováček

Díky za rady ...
ihavenotime
Nováček
Nováček

Tak bych si to ještě rád potvrdil :) koukal jsem a našel tyhle https://www.alza.cz/patriot-viper-4-bla ... bwQAvD_BwE
Hledal jsem sice maximálně 10 minut, ale nepodařilo se mi najít jaký maji chip.
JohnXXL
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JohnXXL »

Pokud nechces svitici jak mas ty svoje uz, muzes vzit tyhle... Typ chipu nezjistis jedine je vzit a kdyz nepojedou korektne tak je muzes vratit u alzy vzdy to jde vpohode.
MB: Asus ROG Strix Z690-A D4 CPU: i7-13700K @P5.6/E4.5GHz Cooling: Water block RAM: 128GB Crucial DDR4 3200MHz@3600MHz CL18 Čerpadlo: EKWB D5 Vario Motor + Alphacool D5 TOP Radiator: MO-RA3 420 black 4x NF-A20 PWM Chromax @500rpm
VGA: EVGA RTX 3080TI FTW3 Ultra EK Vector FTW3 HDD: FireCuda 530 2TB + 970 EVO 1TB, 2x WD Purple 8TB Case: Chieftec BigToWER + Corsair AX1600i Monitor: MSI G274QPF + EIZO FlexScan EV2460BK
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

ihavenotime píše: sob 31. pro 2022, 21:51 Tak bych si to ještě rád potvrdil :) koukal jsem a našel tyhle https://www.alza.cz/patriot-viper-4-bla ... bwQAvD_BwE
Hledal jsem sice maximálně 10 minut, ale nepodařilo se mi najít jaký maji chip.
A to je to jádro pudla heh, Patriot (nebo, ingston, corsair, ono je to v podstatě krom Gskillu a Crucialu jedno) si tam dává co chce a nijak to nezjistíš. Good luck.
ICEBRETON
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICEBRETON »

Gskill tam dava co? Jsem myslel ze ti tam taky davaj random chipy...jen crucial dava microny.
NTB: ProBook 4740s
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Gskill alespoň pokud vim míval tabulky, nebo je lidé udržovali co kde je, ale nevim jestli je to stále realita.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Co vim, tak konktretni model si drzel stejne chipy dle casovani celou dobu prodeje u Gskill. Poouzivali vice chipu, ale vzdy se to lisilo modelem.
Odpovědět

Zpět na „DDR4“