potřeboval bych poradit:
Postavil jsem nový kancelářský počítač (i5 12400,MSI PRO H610M-B DDR4,Samsung 980 500GB,Corsair 16GB KIT DDR4 2666MHz CL16 Vengeance LPX,SilentiumPC Elementum E2 350W, Win10Pro 64bit) do práce pro náš desetiletý IS program, co využívá databázi MsAccess, která je uložená na sdílené složce serveru(WinServer2012).
Všechny testy, Prime95, Memtest, OCCT v pořádku, počítač funguje dle představ.
Problém nastává při práci v onom zastaralém IS programu(spisová služba), po pár "dotazech" do databáze na síti, program neodpovídá a komunikace sítě, pro program padne někam na 0,5MB/s až 0 a trvá několik desítek vteřin, než program začne znova reagovat, pár dotazů funguje a pak se problém opakuje.
Pokud si databázi uložím do samotného počítače, program funguje bez problému, nastavení Windows a podobně mám na počítačích od Haswellu, Skylaku, AM4 s 5600G úplně totožný a program funguje, je potřeba pár změn v registru a ve službách, ale nikdy nebyl takový problém.
Co jsme zkusil:
Instalace na SATA SSD bez osazení NVME, aktualizace BIOSU, úprava registru pro Sharefolder, vypnutí všech nepotřebných funkcí v BIOSU/Win10, jeden slot RAM, Win11, síťovou kartu do PCIE
Bohužel nemám k dispozici jinou desku a CPU pro tenhle socket, zkusil jsem proto desku vyreklamovat, reklamaci uznali opravou, problém stále stejný, reklamoval jsem znova a reklamaci zamítli.
Co ještě vyzkouším:
- Popravdě jsem nezkoušel zdroj, ale nějaká možnost, že by to nestačil uživit při provozu sítě ? Prostě to zkusím.
- Koupím jinou desku/CPU vyzkouším a případně vrátím do Alzy zpět
- Třeba mi něco poradíte
Budu moc vděčný za jakoukoliv radu.
Lukáš