sháním někoho chytřejšího, kdo by tušil, kde může být zakopaný pes.
Po výměně grafické karty z GTX 1080 na RX 6800 (základná deska MSI b550 Tomahawk) se mi po cca měsíci provozu začali dít zvláštní restarty PC a to pouze při hraní her a pouze v některých hrách.
Například Dying Light 2 náhodně v intervalu pár vteřin až hodiny restartoval celý počítač (žádný BSOD, v event vieweru kernel power 41 tuším).
Vypnul jsem Smart Access Memory a od té doby žádný restart. Ok, říkám si vyřešeno nebudu to zapínat. Jenže postupem času se mi to stalo i v Dotě 2 a to vždy pouze buď v menu nebo při skončení hry a přepnutí do menu. Tak jsem vypnul na 5800X PBO a Curve Optimizer nastavil na default. Nepomohlo. Poslal jsem BIOS do defaultu, nepomohlo. Nicméně se interval snížil na jeden restart za měsíc, to se dá přežít.
A nedávno mi to začalo dělat v nové hře High on Life a to pouze v úvodním menu hry. Když nechám hru běžet v menu, cca do 5 minut proběhne restart. Pokud ale hraju - rspv je počítač pod zátěží k žádnému restartu nedojde.
- Mám aktuální BIOS + Drivery
- Před výměnou Nvidia na AMD jsem nechat smazat ovladače přes DDU v nouzovém režimu
- V zátěži OCCT + Furmark po hodině žádný restart
- Memtest bez chyb
Někdo nějaký nápad?
Díky