Zdravím,
mám problém s kodeky (megacodec pack-upresnit), (bohužel mi tuto starší verzi nainstaloval známý s tím, že půjdou přehrávat dvd).
Ve výsledku řada videí stejně nejde/jde špatně a navíc u jednoho z přehrávačů kdykoliv v průběhu přehrávání se proces zastaví a přehrávač zahlásí "decoding error".
Kodeky jsem tedy odinstaloval a 1) soubory zůstaly ve složce kam se instalovaly a smazalo se jen něco nejspíš, tak jsem je smazal ručně přes F8
2) stopy po tomto megacodec packu jdou stále najít v registrech (uvest)
3) použil jsem revo uninstaller a ten nic nenašel, ani po pokusu nainstalovat kodeky znovu a odinstalovat přes revo
I přes výše zmíněné, problémy přetrvávají vč. těch dekódovacích chyb a např. mám dojem, že u více filmů nesedí obraz se zvukem než předtím.
Ohledně těch uvedených registrů, můžou mít na to stále vliv a mohu je odstranit?
Dochází mě nápady, proto bych potřeboval radu jakým způsobem to vyřešit nebo resp. jak se ujistit, že jsou kompletně pryč z PC.
Nutno podotknout, že ještě pred instalací kodeků předcházela výměna za jinou graf. kartu (za slabší kancelářskou nvidia) a ta předchozí ty dekódovací chyby neházela (ale týká se to jen jednoho přehrávače).
problém s videi-graf. karta nebo kodeky
- ehiq
- Začátečník
-
- Alfajk
- Začátečník
-
Re: problém s videi-graf. karta nebo kodeky
vypni HW akceleraci, smaz vse co se tyka tech kodeku, klidne muzes vycistit treba ccleanerem a nainstaluj normalni prehravac
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A