Zabezpečení zařízení (Windows) - nový procesor

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Jonny5ka
Nováček
Nováček

Zabezpečení zařízení (Windows) - nový procesor

Příspěvek od Jonny5ka »

Prvotní problém nastal při výměně CPU Ryzen 7 5700X na Ryzen 7 5700G.
Po výměně jsem spustil PC, kdy před naběhnutím přihlašovacího okna do Windows naběhl dialog bílého písma na černém pozadí (zkráceně potíže s fTPM).
Problém jsem vyřešil v nastavení BiOSU (TMP), které bylo stejné z předchozího CPU, ale pouze jsem opětovně překlikal nastavení a ono se to chytlo. Dialog s TPM před načtením Windowsu se již nezobrazil, ale zůstal mi jeden problém...
V zabezpečení zařízení je žlutý vykřičník viz přiložený print. Když kliknu na přejít do nastavení (zabezpečení zařízení), tak vyběhne dialogové okno s hláškou, že stránka není k dispozici - stránka, ke které se pokoušíte získat přístup, nemá žádné podporované funkce a není k dispozici.
Když kliknu na žlutý vykřičník, tak se mi zobrazí ZABEZPEČENÍ ZAŘÍZENÍ - zabezpečení, které je integrální součástí vašeho zařízení ochrana místní autority zabezpečení je vypnutá. Vaše zařízení může být zranitelné. Pod tímto textem je další odstavec PROCESOR ZABEZPEČENÍ (zelená fajfka) - Váš procesor zabezpečení, který se označuje jako čip TPM (Trusted Platform Module), poskytuje dodatečné šifrování pro vaše zařízení.

- na podpoře Windows mi bylo řečeno, abych v příkazovém řádku nastavil (jako administrátor) devmgr_show_nonpresent_devices=1, následně ve správci zařízení zobrazil odpojená zařízení, ale starý TPM chip nebyl k nalezení (je zde pouze původní 2.0, který běží) V tpm.msc je stav TPM v pořádku s aktuální verzí. Dále jsem spustil powershell (jako administrátor) a v něm zkusil reste Defenderu: Get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers | Reset-AppxPackage.

Po zadání se nic nezměnilo.

--> Mám stažené ovladače a aktualizace k CPU od AMD, Windows aktualizace, BIOS aktualizován na nejnovější verzi 3002 (BIOS také restartován), TPM verze aktuální
--> V BIOSU nastavené, povolené TPM
--> Základní deska TUF GAMING B55M-E WIFI

Bohužel se zde nevejde moc printů obrazovek, tak zasílám úplný základ. Případně mohu zaslat někam jinam.

Předem děkuji za tipy.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: Zabezpečení zařízení (Windows) - nový procesor

Příspěvek od Krteq »

Však to TPM resetuj, Win stále očekává staré klíče, ale fTPM v jiném CPU má logicky klíče jiné.

BitLocker nebo jiné šifrování dat/disku, který TPM používá, využíváš nebo ne?
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“