PATA+KT400>SATA+nForce2 + winXP = problém

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

PATA+KT400>SATA+nForce2 + winXP = problém

Příspěvek od Stoobi »

nazdar, potřeboval bych poradit. Doposud jsem měl desku ECS L7VTA rev. 1.0 (NB ViaKT400) a k tomu PATA disk Seagate 40GB 7200ot. Ale minulý týden jsem sehnal za slušnou cenu MSI K7N2 Delta2 PlatinumEdition (nForce2) a 250GB SATA disk od WD. Problém ale nastal hned při instalaci desky, narval jsem jí do case a zapojil ten PATA disk, kde mám všechny soubory, atd. Všechno nastartovalo v pořádku, ale po naběhnutí obrazovky startu winXP (pro) se počítač restartoval. Myslel jsem, jestli není něco v BIOSu špatně, tak jsem to prošel, všechno bylo v pořádku. A PC stále restartoval. Ani nouzový režim nebyl vyjímkou. Vím, že je u XPček problém s přechodem z Via na nForce, ale zatím vždycky, když jsem to tak dělal (např. z KT333) tak se PC aspoň dostalo do win (i když nehorázně pomalu) a byla možnost instalace nových ovladačů. To jsem prostě tady nerozchodil...
Tak jsem si řekl, že zapojím ten novej disk (SATA) a nainstaloval jsem tam win. Vše bez problémů. Ale to neřeší můj problém. Potřeboval bych přenést kompletně celý obsah toho 40GB disku na 250GB, aby byl komp konečně trochu rychlejší...nedokážu si představit všechny data přenášet a všechny programy instalovat. Mnohdy to není už ani možné a na starém disku mám všechno nastavený tak, aby mi to vyhovovalo. A asi největším problémem je, že na starém disku mám nainstalovaný internet (wifi přes USB) a to nemůžu nainstalovat znova na jiném disku (musel by přijet poskytovatel a chce za to 300,-Kč). Existuje nějaká možnost jak bez větších problémů přenést celý system se vším všudy na SATA disk a desku s nForce?

Díky za každou radu. Snad se to hodí do téhle sekce. Jinak sestava viz podpis (je tam uvedena už i nová deska) :wink:
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Nechci tady dělat nějaký UP posty, ale to nikdo neví?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“