Nepodareny flash AMI biosu do desky - navod na opravu!

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Nepodareny flash AMI biosu do desky - navod na opravu!

Příspěvek od OBR »

Zdar vsichni.

Pokud mate desku s AMI biosem (treba Epox) a nepovede se vam flash a deska je mrtva, neni nic ztraceno.udelejte to takhle :

1. Ujistete se jestli mate zapojeny repracek na desce..

2. Naformatujte nekde funkcni disketu.

3. Zkopirujte funkcni bios na disketu.

4. prejmenujte bios na 'AMIBOOT.ROM'

5. Vlozte disk a zapnete pocitac.

6. Asi za 4 minuty 4x zapiska repro a je to!

sam jsem to vcera pouzil na opravu biosu kterej jsem sam upravil a flashnul do desky a deska mrtva.
Many
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Many »

Pokud ti nepomohlo tohle kontaktuj tohodle cloveka !Ten ti ho flashne na 100% zase pojede!!! (bios@post.cz)-Má i nahradní BIOSY !!!! :) Doporučuji!
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Nepodareny flash AMI biosu do desky - navod na opravu!

Příspěvek od kolo »

OBR píše:Zdar vsichni.
4. prejmenujte bios na 'AMIBOOT.ROM'
Aked mam bios s priponou bin tak to bude AMIBOOT.BIN??
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Many
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Many »

ANO!!!! :)
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Pre AMI Bios je prípona .ROM, takže AMIBOOT.ROM.
Samozrejme záleží od výrobcu.
Ešte je nutné podotknúť, že treba stlačiť klávesovú skratku buď :
CTRL + Home, alebo CTRL + PageUp, alebo CTRL + PageDown,
výrobca mojej dosky MSI K8T NEO2 FIR uvádza pre flash recovery CTRL + Home, ale ja som našiel, keďže žiadna nefungovala CTRL + ALT + PageDown.
Takže nezúfajte, keby Vám nezačalo ťahat dáta z diskety, tak skúste dané kombinácie, prípadne podobné.
Čafte
kowyk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kowyk »

Nezna nekdo tu klavesovou zkratku pro desky pc chips? Flashnul jsem bios a po restartu se objevi jen nazev a typ cpu a pak checking NVRAM... a konec nic vic se nedeje.

Zkousel jsem postup uvedeny vyse a ani jedna klavesova zkratka nefungovala a z diskety se nic nenahralo. Jeste by me taky zajimalo v jake dobe se bios z diskety zacne nahravat(jestli inhed po startu nebo po nacteni jednotek).

A navic bios je pekne pripajen na desce, takze nemuzu podniknout ani horkym flashnutim.

PLS muze nekdo poradit co s tim?
Q6600,MSI P35-Neo2 FR, 320 GB WD, 4GB Zeppelin, GF 8600GT..
Home made water cooling..
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

kowyk píše:Nezna nekdo tu klavesovou zkratku pro desky pc chips? Flashnul jsem bios a po restartu se objevi jen nazev a typ cpu a pak checking NVRAM... a konec nic vic se nedeje.

Zkousel jsem postup uvedeny vyse a ani jedna klavesova zkratka nefungovala a z diskety se nic nenahralo. Jeste by me taky zajimalo v jake dobe se bios z diskety zacne nahravat(jestli inhed po startu nebo po nacteni jednotek).

A navic bios je pekne pripajen na desce, takze nemuzu podniknout ani horkym flashnutim.

Nuž ja som to robil na doske Microstar, každý výrobca môže mať svoje klávesové skratky, prípadne nemusí mať vôbec.
Ale skús google, však možno niečo nájdeš, alebo ako ja náhodne testuj klavír.
Disketová mechanika začne hneď ťahať z diskety, ako stlačíš danú klávesovú skratku. Podľa toho poznáš, že je správna :-)
Taktiež ju treba stláčať čo najskôr ako zapneš pc....
kowyk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kowyk »

romco píše:
kowyk píše:Nezna nekdo tu klavesovou zkratku pro desky pc chips? Flashnul jsem bios a po restartu se objevi jen nazev a typ cpu a pak checking NVRAM... a konec nic vic se nedeje.

Nuž ja som to robil na doske Microstar, každý výrobca môže mať svoje klávesové skratky, prípadne nemusí mať vôbec.
Disketová mechanika začne hneď ťahať z diskety, ako stlačíš danú klávesovú skratku. Podľa toho poznáš, že je správna :-)
no ja jsem zkousel ruzny klavesovy zkratky, ale nejak to na nic nereagovalo. Ono co si taky budem namlouvat PC CHIPS stoji za ho*no. Takze to resim jednoduse....koupim novou kvalitnejsi desku.. 8)
Q6600,MSI P35-Neo2 FR, 320 GB WD, 4GB Zeppelin, GF 8600GT..
Home made water cooling..
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

kowyk píše:
romco píše: Nuž ja som to robil na doske Microstar, každý výrobca môže mať svoje klávesové skratky, prípadne nemusí mať vôbec.
no ja jsem zkousel ruzny klavesovy zkratky, ale nejak to na nic nereagovalo. Ono co si taky budem namlouvat PC CHIPS stoji za ho*no. Takze to resim jednoduse....koupim novou kvalitnejsi desku.. 8)
Dá sa to riešiť aj novou kúpou, ale však skús vyhľadať niečo ešte na webe, keď to nemôžeš nájsť vo fórach...,
Ja som mal kedysi tiež zlé skúsenosti z doskami PCChips, a poslal som ich do kelu :-) ako technik
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“