Modernizace PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
smiko
Nováček
Nováček

Modernizace PC

Příspěvek od smiko »

Zdravím odborníky. V současnosti vlastním tohle PC. Proti seznamu mám navíc dalších 16GB RAM (celkem tedy 32GB) a přidaný SSD disk Samsung SSD 980 1TB MZ-V8V1T0BW přes PCIe adaptér.
https://www.czc.cz/dap8673i7kgloa747p2v7fc484/seznam

Chtěl bych udělat upgrade a nevím jestli má smysl řešit jen zdroj, CPU a GPU.

Tohle je moje představa:
https://www.czc.cz/4ejc7jaifagej9q5m3bjj8holg/seznam

Nebo to nemá smysl a musel bych řešit i nový MB a RAMky už na platformu AM5. Zase ten první upgrade by mi asi nějakou dobu vydržel a případně bych to pořešil za nějaký čásek. Ono mě dnes nijak extrémně neomezuje ani ta původní sestava, ale začal sem létat simíky a tam už to upgrade chce.
Díky
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Modernizace PC

Příspěvek od python.p »

Nepíšeš na co to máš, ale !

Za mě pokud upgrade tak jedině 5800X3D, to bude v herním výkonu neskutečný nárust.

GPU za mě cajk.

PSU za mě Seasonic Vertex, nebo Corsair RMx.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
smiko
Nováček
Nováček

Příspěvek od smiko »

Díky. No v podstatě teď na tom nejvíc hraju letecké simulátory. Převážně DCS. Blby že simíky jsou celkem náročné, ale relativně v pohodě to lítá i na té staré sestavě. Problém bývá spíš v multiplayeru.
Občasné úpravy fotek ve fotokrámu. Nejsem nějak extrémní hráč, když si něco zahraju jiného než simulátory tak spíš na PS5.
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Plácni se přes kapsu, vem pořádnej zdroj, ten Vertex má záruku 12 let... k tomu to CPU a máš fakt na dalších X let klid, respektive, než se něco vysere.

Jediný úzký hrdlo pak můžou být 4x DIMM.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

smiko
Nováček
Nováček

Příspěvek od smiko »

djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

Zdroj bych vzal určitě ATX 3.0 možná i silnější 1000W. Na výběr je toho dost.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3057 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x16GB - 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Vertex je ATX 3.0 a těch 1000W. Je aktuálně podle mě zbytečný, tady uživatel nemíří na highend... takže na klid. Ale jako pokud bude cenovej rozdíl malej, tak proč ne.

GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

djstudio píše: úte 4. črc 2023, 11:00 Zdroj bych vzal určitě ATX 3.0 možná i silnější 1000W. Na výběr je toho dost.
Na co proboha kilowatovy zdroj na 5800x3d a 4070?? To zvládne kdejaká sedmistovka…
9800X3D - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz │ ASUS TUF Radeon RX 7800 XT 16G │ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC3000, M.2 - 1TB + A2000, M.2 - 1TB │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“