Problém monitoru nebo?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Darth Rabban
Nováček
Nováček

Problém monitoru nebo?

Příspěvek od Darth Rabban »

Ahoj,

mám takovej problémek a netuším čím to může být. jestli nějaké nastavení PC, nebo to je monitorem, nebo grafikou?

můj pc je:

i9 10900
Gigabyte Z490 UD
64bg DDR4
RTX 3060Ti - do grafiky mám zapojené dva monitory a to: 32" ASUS ROG STRIX XG32VQ 144mhz + Samsung Odyssey C24RG50 144mhz

No a problém je to, že když něco dělám na jednom ze dvou monitorů tak vše na tom druhém spadne FPS třeba ze 150 na 20 fps takže se na tom druhém monitoru všechno seká hrozně.
Nebo naopak přejedu zase na druhý monitor, kde se všechno seká a jakmile tam na něco kliknu tak to zas vyskočí na 150 fps ale na tom prvním kde bylo všechno v pohodě se zase všechno seká spadne tam fps ze 150 na 20.
Prostě vše jede plynule jen na tom jednom monitoru, kde něco dělám a druhý se hrozně seká..jak udělám aby na obou jelo všechno plynule nehledě na to na kterém monitoru zrovna na něco klikám? :)
Přijde mi to jak nějaké záměrné opatření, že pc prostě naschvál jako kdyby sníží fps na to monitoru, kde nic nedělám. Je to možný? Jak se toho zbavím?

Hraju na jednom monitoru například hru v okně a hra mi ukazuje 130 FPS, ale jakmile kliknu na druhém monitoru na cokoliv, klidně i jen na prázdnou plochu, tak hra na monitoru 1 okamžitě spadne z 130 fps na 25

Prostě netuším co s tím :)

aha tak dva monitory na to nemají vliv...stačí na tom jednom, kde hraju hru v okně kliknout na jiné okno třeba tohle s textem a hned vidím jak ve hře droply FPS ze 130 na 25. to tak prostě je nebo jde nějak udělat aby to jelo na plno ve všech oknech a ne jen v tom v kterém klikám ?

díky kdyby někdo věděl
Naposledy upravil(a) Darth Rabban dne sob 5. srp 2023, 12:43, celkem upraveno 1 x.
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém monitoru nebo?

Příspěvek od python.p »

Nastavením... ;)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Darth Rabban
Nováček
Nováček

nastavením čeho kde ?
Darth Rabban
Nováček
Nováček

python.p píše: sob 5. srp 2023, 12:42 Nastavením... ;)
řekni mi aspon prosím jestli hledám nějaké nastavení ve windows nebo jako tlačítkově na tom monitoru přímo nějakou jeho funkci. vůbec netuším. když to dám do guglu tak to akorát nachází jak zvýšit fps ve hrách. což není ono co hledám xD

dík
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Ovládací panel nVidia > Nastavení 3D > Spravovat 3D nastavení > Max. snímková frekvence aplikace na pozadí
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Darth Rabban
Nováček
Nováček

Mr.Nigga píše: sob 5. srp 2023, 12:55 Ovládací panel nVidia > Nastavení 3D > Spravovat 3D nastavení > Max. snímková frekvence aplikace na pozadí
pecka dík moc :)
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Odpoveď tu už máš...ale co tě vede k tomu citovat předchozí příspěvek?! Však to nedává smysl.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Darth Rabban
Nováček
Nováček

no chtěl jsem poděkovat, to se tu nedělá? nebo co je na tom špatně že mu odpovím Pecka dík moc?
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

1. o poděkování jsem nic nepsal.
2. píšu o citaci. To je to oč tu běží.
3. piš si co chceš, mě to je volný, je tohle je věc která tady je poslední dobou nějak rozšířená a nechápu proč.

Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“