Nastavení prohlížeče fotek
Moderátor: Loki5567
- Varimathras
- Začátečník
-
Nastavení prohlížeče fotek
Zdarec, mám problém s prohlížením obrázků a fotek a nastavením Irfanview jako default prohlížeč na W 11 Pro.
Po dvojkliku na fotku se automaticky otevře nabídka k tisku,
Našel jsem podobný problém, který byl vyřešen resetem aplikace Fotky, u mě taková aplikace ale vůbec v seznamu není.
Reset všech výchozích aplikací taky nic.
Zkoušel jsem samozřejmě běžný postupy:
Pravý klik na fotku - otevřít v programu a vybrat Irfanview - tak se fotka otevře, ale jen jednou.
Pravý klik na fotku - otevřít v programu - vybrat jinou aplikaci - tady vůbec není možnost "použít vždy" je tam jen "Jen jednou".
Pravý klik na fotku - vlastnosti - tady vůbec není možnost změnit čím otevřít.
Když jdu do Nastavení - Aplikace - Výchozí aplikace - Irfanview - tak tam vůbec nejsou přípony jpg,jpeg,png, takže nemůžu zvolit jako výchozí pro tyto přípony.
Ve výchozích aplikacích - Windows Prohlížeč fotografií - jsou jen přípony tif a tiff a tam už je nastaven Irfanview, v Malování to stejné.
Kdyby se aspoň otevřel default prohlížeč fotek, ale proč hned nabídka tisku?
Po dvojkliku na fotku se automaticky otevře nabídka k tisku,
Našel jsem podobný problém, který byl vyřešen resetem aplikace Fotky, u mě taková aplikace ale vůbec v seznamu není.
Reset všech výchozích aplikací taky nic.
Zkoušel jsem samozřejmě běžný postupy:
Pravý klik na fotku - otevřít v programu a vybrat Irfanview - tak se fotka otevře, ale jen jednou.
Pravý klik na fotku - otevřít v programu - vybrat jinou aplikaci - tady vůbec není možnost "použít vždy" je tam jen "Jen jednou".
Pravý klik na fotku - vlastnosti - tady vůbec není možnost změnit čím otevřít.
Když jdu do Nastavení - Aplikace - Výchozí aplikace - Irfanview - tak tam vůbec nejsou přípony jpg,jpeg,png, takže nemůžu zvolit jako výchozí pro tyto přípony.
Ve výchozích aplikacích - Windows Prohlížeč fotografií - jsou jen přípony tif a tiff a tam už je nastaven Irfanview, v Malování to stejné.
Kdyby se aspoň otevřel default prohlížeč fotek, ale proč hned nabídka tisku?
- Mr.Nigga
- Začátečník
Re: Nastavení prohlížeče fotek
A ty tam nemáš to tlačítko Změnit nahoře u typu souboru?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- Varimathras
- Začátečník
-
No nemám, vždyť jsem to psal, že tam není.
- Mr.Nigga
- Začátečník
V tom případě jdi zpátky do Nastavení a výchozích aplikací a sjeď úplně dolů a tam je nabídka Změnit výchozí nastavení podle typu souboru
Do vyhledávacího řádku napiš .jpg a nastav IrfanView
A docela by mě zajímalo co tam máš teď, když to chce tisknout
Do vyhledávacího řádku napiš .jpg a nastav IrfanView
A docela by mě zajímalo co tam máš teď, když to chce tisknout
- Krteq
- Čestný člen
-
Však to vynuť přímo přes Irfanview
- Varimathras
- Začátečník
-
To jsem taky zkoušel, bez úspěchu. Nehledě na to, že tam je nahoře nad tou tabulkou napsaný, že u desítek(tedy asi i jedenáctek) se má jít cestou výchozí aplikace přes nastavení a výchozí aplikace.
- Varimathras
- Začátečník
-
Problém je, že tam .jpg vůbec není ani png. Je tam jp2, jpc, jpm, jps a pak uz věci k Jave.
- Mr.Nigga
- Začátečník
Jestli není problém právě v tomhle. Zkus jít do Store a nainstalovat ji, přesný název je Microsoft FotografieVarimathras píše: ↑pon 7. srp 2023, 14:48 Našel jsem podobný problém, který byl vyřešen resetem aplikace Fotky, u mě taková aplikace ale vůbec v seznamu není.
U ostatních typů souborů to měnit můžeš skrz Vlastnosti a Změnit?
Alternativa je nastavit asociace ručně pomocí CMD
Asociaci přípony zjistíš pomocí
Kód: Vybrat vše
assoc .jpg
.jpg=jpegfile
assoc .jpg=jpegfile
ftype jpegfile=C:\Program Files\CestaProgramu\SpoustecProgramu.exe "%1"
- Varimathras
- Začátečník
-
Nemám MS účet, takže jsem šel přes cmd.
No a po napsání assoc.jpg mi to vyplivlo .jpg=IrfanView.jpg
stejně tak assoc .png vyplivne .png=IrfanView.png
Tak teď nemám odvahu napsat ftype IrfanView.jpg=Cesta k IrfanView
Jinak ano, u ostatních typů souborů - filmy, texty... ve vlastnostech tlačítko "změnit" je.
No a po napsání assoc.jpg mi to vyplivlo .jpg=IrfanView.jpg
stejně tak assoc .png vyplivne .png=IrfanView.png
Tak teď nemám odvahu napsat ftype IrfanView.jpg=Cesta k IrfanView
Jinak ano, u ostatních typů souborů - filmy, texty... ve vlastnostech tlačítko "změnit" je.
- Mr.Nigga
- Začátečník
Teď to nemám jak vyzkoušet, ale free aplikace jdou myslím i bez účtu. Na Win 10 to šlo
Napadla mě ještě jedna věc. Napiš do cmd tohle
a pak se podívej do Nastavení a do Změnit výchozí nastavení podle typu souboru jestli se to tam náhodou neobjeví. To .jpg=IrfanView.jpg je nějaký divný. Možná bude potřeba restartovat
Napadla mě ještě jedna věc. Napiš do cmd tohle
assoc .jpg=jpegfile
- Varimathras
- Začátečník
-
Tak to tě pobaví.
Přístup byl odepřen,
Error occured while processing: .jpg.
Přístup byl odepřen,
Error occured while processing: .jpg.
- Mr.Nigga
- Začátečník
A když spustíš cmd s právy administrátora? Je to domácí PC nebo pracovní v doméně? Jestli ti to neblokuje nějaké GPO třeba...
- Varimathras
- Začátečník
-
Je to domácí pc. spuštění jako správce nic nemění. Už jsem zkoušel i nějaký změny v registrech co jsem našel na netu, ale bohužel nic.
Kašlu na to, reinstal se mi dělat nechce a není to nic, co by mě nějak moc omezovalo. Třeba se to opraví po nějakým větším updatu systému.
Zlatý sedmičky...
Kašlu na to, reinstal se mi dělat nechce a není to nic, co by mě nějak moc omezovalo. Třeba se to opraví po nějakým větším updatu systému.
Zlatý sedmičky...
- Krteq
- Čestný člen
-
Po jedné z posledních aktualizací se problém objevil i u mě.
Příčinou byla forced instalace nové verze "Microsoft Fotografie", resp. nahrazení původní defaultní UWP aplikace na prohlížení fotek, bez mého/uživatelova vědomí a následné rozhašení shell extension, kde byly některé formáty obrázků blokovány.
Pomohl reset a pro jistotu i reinstall aplikace (bude IMHO stačit jen jedna z akcí) a zase to šlape.
@Varimathras: Zkus a poreferuj
Příčinou byla forced instalace nové verze "Microsoft Fotografie", resp. nahrazení původní defaultní UWP aplikace na prohlížení fotek, bez mého/uživatelova vědomí a následné rozhašení shell extension, kde byly některé formáty obrázků blokovány.
Pomohl reset a pro jistotu i reinstall aplikace (bude IMHO stačit jen jedna z akcí) a zase to šlape.
@Varimathras: Zkus a poreferuj
- Varimathras
- Začátečník
-
Náhodou jsem to tu otevřel.
Tak nějak žiju obstojně i s tím problémem.
Jak jsem psal dříve, nemám MS účet, takže ze storu to nenainstaluju.
Tak nějak žiju obstojně i s tím problémem.
Jak jsem psal dříve, nemám MS účet, takže ze storu to nenainstaluju.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Tohle není záležitost MS účtu, ale admin účtu a konfigurace přípony a přidruženého programu.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Varimathras
- Začátečník
-
Proč po mně teda MS ve Storu chce abych se pro možnost stáhnutí aplikace přihlásil k MS účtu?
- Jey
- Středně pokročilý
-
Nevím, já jsem vždy stáhnul appku a ten účet nemám. Zkus to přes webový prohlížeč. Případně přímo přes Microsoft Edge.
Nicméně jsem si téměř jistý, že by ty Fotky neměly být potřeba. Jen správně přiřadit asociace pro JPG/JPEG a IRFANVIEW.
Nicméně jsem si téměř jistý, že by ty Fotky neměly být potřeba. Jen správně přiřadit asociace pro JPG/JPEG a IRFANVIEW.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Varimathras
- Začátečník
-
1) Přes prohlížeč jsem to zkoušel, bohužel, bez účtu smůla, Edge nepoužívám.
2) Podívej se shora tohodle vlákna, jak jsem to všelijak zkoušel asociova, nic nefunguje.
Máš ještě jinej nápad?
2) Podívej se shora tohodle vlákna, jak jsem to všelijak zkoušel asociova, nic nefunguje.
Máš ještě jinej nápad?
- Jey
- Středně pokročilý
-
1 - 2 musí určitě obojí fungovat. Když mě to jde / šlo. Pokud nedokážeš něco spustit jako správce ... a MS účet jsem nikdy neměl, ale appky stahuju. Nevím, nejsem Microsoft.
Ty Fotky můžou být teoreticky opravdu potřeba (protože Microsoft), ale přidat asociaci pro typ souboru by taky ---mělo--- fungovat, pokud není podmíněo přítomností Fotek.
I ten IrfanView musíš pro přidání asociace spustit jako správce. Teoreticky můžeš mít jinou verzi Windows 10. Jakou máš verzi, nejde o nějakou 10 s písmenem N na konci?
Případně ověř, že je přítomná, nebo zkus nainstalovat Media Feature Pack for Windows 10 N Editions (https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... eaturepack) KB3145500
Ty Fotky můžou být teoreticky opravdu potřeba (protože Microsoft), ale přidat asociaci pro typ souboru by taky ---mělo--- fungovat, pokud není podmíněo přítomností Fotek.
I ten IrfanView musíš pro přidání asociace spustit jako správce. Teoreticky můžeš mít jinou verzi Windows 10. Jakou máš verzi, nejde o nějakou 10 s písmenem N na konci?
Případně ověř, že je přítomná, nebo zkus nainstalovat Media Feature Pack for Windows 10 N Editions (https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... eaturepack) KB3145500