Potřebný mounting kit AM4?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Darkhunter
Začátečník
Začátečník

Potřebný mounting kit AM4?

Příspěvek od Darkhunter »

Zdravím,
koupil jsem chladič: https://www.alza.cz/deepcool-ag300-d7687684.htm kvůli tomu, že Fera se nevejde do 4U case, ale bohužel nevím, jak ho namontovat. V návodu je, že se přichytí k nějakému mounting kitu, který nebyl součástí balení. Bohužel jsem ani nikde neviděl, že se nějaký takový mounting kit prodával. A proč vůbec píšou, že je AM4 kompatibilní, když k tomu nedodali součástky?
Jak se to v takovéto situaci řeší? Já vždycky měl u chladičů všechny potřebné součástky...
Díky za odpovědi!
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Potřebný mounting kit AM4?

Příspěvek od Prometheus »

Pokud jsem dobře koukal, tak na AM4 se přichytí na mounting kit na desce podobně jako např dodávaný chladič k procesoru.
Vždy prodávám i jinde.
Darkhunter
Začátečník
Začátečník

Koukám, že na tý desce na fotce to je. https://www.asrockrack.com/general/prod ... ifications
Ale já tam měl jen 4 díry pro box chladič, takže nejspíš jsem to musel vymontovat a pak jsem to někde ztratil...
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro
zsdx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zsdx »

Jestli mas porad ten spodni plech, tak se pro ty cerne packy se sroubama stav.
Darkhunter
Začátečník
Začátečník

No asi žádnej plech nemám.
Našel jsem něco, co tomu odpovídá, ale je to nejspíš na FM2+.
Budu muset asi najít chladič, kterej jde na desku přidat by default.
zsdx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zsdx »

A ten box chladic mas ted prisroubovany do ceho?!
Pod deskou je obdelnikovy plech a skrz desku jsou do nej puvodne uchycene ty cerne plastove packy. Kdyz pak davas box chladic, musis je sundat a misto nich do toho plechu chytnes box.
Ty to vratis do puvodniho stavu a na ty plastovky nasadis novy chladic.
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Ten spomenutý chladič AG300 potrebuje pôvodný originálny (štandardný) takz. retenčný plastový modul, keďže je chladič s tou takz. hovorovo sponou (retenčným klipom či ako sa odborne nazýva :) ).
Je to spomenuté a vyobrazené v tejto náhodnej recenzie a čo to mala tá náhodná ASRock doska https://youtu.be/D6HkwPGnjq4?si=BvgTQIlRW0eRXWB4&t=120 .
Niektoré BOXy AMD ho vyžadujú a niektoré nie viac https://www.amd.com/en/support/kb/faq/cpu-7 . Preto si ho najskôr stratil ten origo.
Nie je to pribalené v tomu Deepcoolu.
Inak podpora toho chladiča stojí za peknú sräčku. Origo stránka nefunguje, resp. vyžaduje kód. Veru kauf kúpa, závidím strašne. :lol: Hold človek sa učí na vlastných chybách. ;-)
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Darkhunter
Začátečník
Začátečník

Tak jsem nakonec našel ty plastový packy v rámci krabice na jinou desku.
Chladič už je namontovaný a chladí 5950X s tím, že teplotu to srazilo o 15°C.

BubakB: Ano, ale byl to nejlepší chladič, co se vejde do 4U case za rozumné peníze.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“