Nevím jestli je to problém grafiky nebo monitoru a nebo mezi klavesnicí a židlí.
Roky jsem provozoval monitor LG IPS235 přes DVI kabel na integrované GK u i5 8400. Vše bylo v pořádku, používal jsem kalibrovaný icc profil k monitoru a v monitoru byl nastavený sRGB režim.
Teď po koupi radeonu rx6800 xt jsem byl nucen daný monitor připojit přes HDMI.
Od té doby mám jakoby přesaturované barvy vše je mírně tmavší a veškeré stíny, kde předtím byly detaily jsou slité do černé.
V barvách mám opět daný profil k monitoru, monitor má instalovaný ovladač (i když je po platné době), režim sRGB. V Adrenalinu veškeré věci co by mohly ovlivňovat barvy jsou vypnuté.
Kde je chyba? Je možné že je prostě monitor neschopný správně barevně pracovat přes HDMI?
Na netu jsem našel nějaké zmíňky, že radeony někomu přesaturovávaly barvy ve win prostředí, ale řešení žádné.
Jiný monitor na vyzkoušení s kalibrovaným prostorem nemám.
A že je něco špatně vím, protože když se podívám zpětně na fotky, které byly vyvolány a upraveny přes Adobe Camera RAW, tak jsou prostě děs.
BTW: snad jsem trefil sekci.
Změna barev po zmeně GK a kabelu
Moderátor: maXXmilian
- -- Charlie --
- Začátečník
- Ache
- Pokročilý
Re: Změna barev po zmeně GK a kabelu
Nevím jak je na tom model IPS235, ale já měl model IPS234, který měl přepínač úrovně černé dvě volby a s tou jednou se tmavé barvy slejvaly... tak jestli se to náhodou na HDMI nepřeplo do toho druhého režimu.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ̶S̶a̶p̶p̶h̶i̶r̶e̶ ̶9̶7̶0̶0̶ ̶X̶T̶ . INNO RTX 4070Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Fox_25
- Začátečník
-
- -- Charlie --
- Začátečník
Re: Změna barev po zmeně GK a kabelu
Tak jste měli pravdu oba. Jednak tam byl nastaven ycbcr formát. A taktéž na monitoru byla ta druhá černá.
Teď už jsou barvy v pořádku.
DĚKUJI
Ještě přijít na to, proč se mi stále přenastavuje GK v ladění z mého undervolt schematu na default a už to bude paráda.
Teď už jsou barvy v pořádku.
DĚKUJI
Ještě přijít na to, proč se mi stále přenastavuje GK v ladění z mého undervolt schematu na default a už to bude paráda.