RAID 0 nvme
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- EpicGamer
- Začátečník
-
RAID 0 nvme
Zdravím místní guru, mám RAID ze 4 disku PCIE 3, rychlost je krásných 13000mb přes testy disku. Pokud mám Steam a dám ověřit soubory her tak je rychlost zaseknutá na 650mb a tím to končí, a přes správce úloh je využití disku během té kontroly pouze 10%
https://www.3dmark.com/spy/400772473D mark: time Spy 31083 CPU-AMD Ryzen 7 7800X3D, fsb105mhz, RAM: 32gb Kingston Fury , GPU: Rtx4090 @3035mhz, MB: Asus strix 670e e gaming WiFi, ATX: 850w gigabyte, NVME: 8tb RAID 0Monitor : Dell Alienware AW3418DW 34 "
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: RAID 0 nvme
Chce to pochopit jak ten RAID funguje a taky to, že máš nejspíš SW RAID z disků (o kterých nepíšeš) a ono číst a zapisovat je věc druhá a ukazuje ti to reálný výkon.
Hoď jsem naschvál screen z CDM. Těch 13000 MB/s (to bude asi správná jednotka co?) bude výkon cache těch disků.
Hoď jsem naschvál screen z CDM. Těch 13000 MB/s (to bude asi správná jednotka co?) bude výkon cache těch disků.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
A když ten check děláš nejsou některá CPU jádra na 100%? Ono totiž, a to je důvod proč většina lidí ani nepocejtí rozdíl mezi Satou a NVME, natož rouzdíl mezi třeba GEN3/4/5, je že největší výhoa SSD je nízká přístupovka, ty Gigabajty za sekundu většinou nedovede onen SW/CPU zpracovávat. Máš teda možnost číst extrémě rychle ale v praxi jsi ve většině situací bottleneckovanej CPU. Tzn pokud zrovna nekopíruješ data, moc praktickej smysl toho raidu zde neni. Navíc, pokud jsou to konzumní disky tak v raidu tohodle typu nebude fungovat korektně TRIM/garebage collection a těm diskům to škodí. doporučuj ise na to ihmo vykašlat.
Dávat konzumní M2ky dop raidu je cool tak pro ňáké HWbot rekordy a screenshot velkého čísla ale v praxi je to nesmysl. Možná tak do 1ničky pokud chceš zvednout spolehlivost. V 1ničce pokud je dobrá SW část tak i TRIM funguje, s Intel rapidstor drivery třeba v poho. Na AMD platformě to neni v poho.
Dávat konzumní M2ky dop raidu je cool tak pro ňáké HWbot rekordy a screenshot velkého čísla ale v praxi je to nesmysl. Možná tak do 1ničky pokud chceš zvednout spolehlivost. V 1ničce pokud je dobrá SW část tak i TRIM funguje, s Intel rapidstor drivery třeba v poho. Na AMD platformě to neni v poho.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tohle razím posledních X let, ale uživatelé to nechtějí slyšet / číst. Prostě chcou mít hustokruto přísný čísla v sekvenčním čtení, nebo spíš zápisu a hotovo !
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- killerek
- Začátečník
-
Navic overovani intergrity souboru na Steamu bude komunikovat vuci jejich serverum, aby mel s cim porovnat ty soubory a v pripade "vadneho" souboru ho stahne znova.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Já jsem byl v tomhle táboře kdysi také, cca 2008-10. Když přišly první použitelný SSD tak jsem koupil top-end raid řadič a nacpal 4 do raidu. Dával jsem rychlosti tehdy naprosto nevídané. V r 2011/12 jsmem ale koupil jeden Crucial M4 256GB a v praxi na něm pak vše běhalo stejně nebo lépe. Toto mě vyléčilo dávno před příchodem NVME, vlastně, ještě před příchodem TLC....
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak u HW raidu s SSD který na to má upravený FW, nebo aspoň ten řadič mu to umí vnutit, tak celkem ok.
Ale jinak? No-way, každej chce vylepšit kolo a ono prd...
Ale jinak? No-way, každej chce vylepšit kolo a ono prd...