Ahoj, s taťkou jsme si pořidili Linksys Velop MX4200 s vidinou, že zlepšíme naši současnou síť. Oba jsme měli ekvivalent TP Link Archer C50.
Pokud teda pominu zklamání ze znatelně horší síly signálu, tak já jsem s routerem spokojený
Taťka tohle nesdílí vůbec. Od té doby, co zapojil a nastavil tento router, tak řeší problém, kdy na všech windows zařízeních v domácnosti (firemní ntb windows 10 a PC, taky windows 10) se mu wifi z ničeho nic odpojí a už se automaticky nepřipojí (samozřejmě při připojení má zakliknuté automatické připojení). Jakmile se chce připojit k wifi, tak musí vždy zadat heslo. Ta síť se ani neobjevuje ve správci sítí, je to, jak kdyby se odpojila a zapomnělo jí to.
Tyto problémy začaly nastávat až po výměně routeru. Zkoušeli jsme snad všechny "profláklé" možnosti - zkontrolovat band (zarušenost a jestli není např. v 13), zapomenout síť na pc, zkontrolovat sílu signálu (paradoxně u PC je slabší signál a padá to míň jak na ntb, kde je signál silný), rozdělení SSID z jednoho na jednotlivé - tady mě akorát napadlo, že použil stejné SSID jako bylo u předchozího routeru, což mě vedlo k myšlence, že by mohla být síť uložená v pc se špatnými údaji, ale ty sítě se nedají ani pořádně zapomenout.
Nemáte prosím nějaké nápady, co s tím?
Odpojování wifi, zapomenutí po změně na Linksys MX4200
Moderátor: Don
- Nerdis
- Začátečník
- Alfajk
- Začátečník
-
Re: Odpojování wifi, zapomenutí po změně na Linksys MX4200
odpojuji se i jine zarizeni? Jakej ntb a jaka sitovka tohle dela?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Buldik
- Nováček
-
Osobně bych se spíš zajímal o režim, ve kterém ten router (pokud je to vůbec router) běží, protože některé zařízení naprosto odmítají fungovat v režimu MESH a pokud se nepletu, tak právě tento router/AP se prodává v sadě jako Home Mesh. Velice často se stává, že jedou dva DHCP v jednom rozsahu, protože by mě nepřekvapilo, kdyby ta chytrá krabička žila vlastním životem a neudržela uživatelské nastavení, nebo byla nastavována nějakým rádoby bezpečnostním prvkem, jako jejich Shield. Následkem bylo, že zařízení na straně uživatele se připojilo, tedy obdrželo IP adresu, ale protože ten neustále aktivní sekundární DHCP neměl nakonfigurovanou bránu, samozřejmě připojení nefungovalo.
A potom jsou tu věci jako "ochrany", kdy třeba iPhone, ale i některé telefony Samsung atd. ... podvrhují MAC adresu.
A potom jsou tu věci jako "ochrany", kdy třeba iPhone, ale i některé telefony Samsung atd. ... podvrhují MAC adresu.
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Takový problémy dělá většinou stejné SSID jak předešlá síť. Takže buď změnit SSID, nebo reset sítě viz:
https://support.microsoft.com/en-us/win ... Windows_10
https://support.microsoft.com/en-us/win ... Windows_10
- Nerdis
- Začátečník
Díky všem za info.
ze zařízení, která se takto chovají - stolní PC (TP-Link TL-WN722N), firemní ntb lenovo T470
V té domácnosti je na router připojena samsung TV, samsung telefony, lenovo T440s, občas můj zenbook a ty se neodpojují.
Teď se vracíme z německa, takže vyzkoušíme změnit SSID.
Edit: Po půl hodině vypadlo na lenovo T470. Já na tom sedím na zenu 3 hodiny a OK.
Ale teda i pro mě trochu nová informace , že ho neštve tolik ani to, že to vypadne, to prý není tak časté, ale spíš, že se to nepřipojí při zapnutí. Jakoby ntb zapomněl nastavení sítě. Připojí, zaklikne automaticky připojit, zadá heslo .. odejde do práce, přijde domů a opět nejde. Štve ho, že dokud měl TP-Link, tak to bylo OK a od změny jsou problémy.
Ale za zapomenutí nastavení wifi přeci nemůže router ne?
ze zařízení, která se takto chovají - stolní PC (TP-Link TL-WN722N), firemní ntb lenovo T470
V té domácnosti je na router připojena samsung TV, samsung telefony, lenovo T440s, občas můj zenbook a ty se neodpojují.
Teď se vracíme z německa, takže vyzkoušíme změnit SSID.
Edit: Po půl hodině vypadlo na lenovo T470. Já na tom sedím na zenu 3 hodiny a OK.
Ale teda i pro mě trochu nová informace , že ho neštve tolik ani to, že to vypadne, to prý není tak časté, ale spíš, že se to nepřipojí při zapnutí. Jakoby ntb zapomněl nastavení sítě. Připojí, zaklikne automaticky připojit, zadá heslo .. odejde do práce, přijde domů a opět nejde. Štve ho, že dokud měl TP-Link, tak to bylo OK a od změny jsou problémy.
Ale za zapomenutí nastavení wifi přeci nemůže router ne?
- Alfajk
- Začátečník
-
me takhle blbnul lenovo t230 po vymene routeru a ponechani stejneho SSID na wifi, chytre spotrebice jako susicka pradla nebo telefony to prezily, ale tenhle starej dedek mel problem. Srovnalo se to preinstalovanim wifi ovladace za novejsi a rucnim "zapomenutim" site ve windows, potom uz vse drzel.
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Nerdis
- Začátečník
Právě před odjezdem do Německa is nechával přeinstalovat wifi ovladače a změnili jsme SSID. Po příjezdu jsme měli poprvé možnost to vyzkoušet a po půl hodině stejný problém. Zapomenutí sítě ve windows nejde, protože windows si síť ani nepamatuje
Jediná možnost je připojit se k síti a zapomenout síť, ke které je připojený, jakmile se odpojí, tak jí zapomene - ale to jsme taky zkoušeli a bez výsledku.
Nevím. Já spíš poukazuji na zařízení, ale reakce je "před výměnou routeru to ale nedělalo".
Asi vyzkoušíme zapojit předchozí router, jak se to bude chovat a případně reset toho Linksys, třeba tam je opravdu nějak divně nastavený. Každý jsme si ho nastavovali sami.
Jediná možnost je připojit se k síti a zapomenout síť, ke které je připojený, jakmile se odpojí, tak jí zapomene - ale to jsme taky zkoušeli a bez výsledku.
Nevím. Já spíš poukazuji na zařízení, ale reakce je "před výměnou routeru to ale nedělalo".
Asi vyzkoušíme zapojit předchozí router, jak se to bude chovat a případně reset toho Linksys, třeba tam je opravdu nějak divně nastavený. Každý jsme si ho nastavovali sami.