Tajný tip Dell Alienware AW2724DM

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Elljey
Začátečník
Začátečník

Tajný tip Dell Alienware AW2724DM

Příspěvek od Elljey »

Za posledních pár dní jsem viděl snad každý vystavený monitor kolem 10tis v Praze, vyzkoušel jsem 4 z nich, všechny jsem vrátil. Dnes jsem objednal Lenovo Legion Y27qf-30, ale na ten nedošlo.

Náhodou jsem se dostal k recenzi na Dell Alienware AW2724DM https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... e-aw2724dm a řekl jsem si, že ten musím mít.

No... Chvíli jsem přemýšlel nad Dell Alienware AW2723DF, ale ty 2,5 tis navíc jsem si neuměl obhájit, dostanu loňský model, který má navíc.... jiný podstavec a 280 Hz místo 160, to mi nepříjde jako výhra. Porovnání obou modelů zde https://www.rtings.com/monitor/tools/co ... shold=0.10

Nechtělo se mi čekat den na dodání, tak jsem si udělal výlet do skladu v Alze, kde jsem monitor vyzvedl a doma hned zapojil do docku WD19 přes DP a jedeme. Jaký byl můj první pocit? Prostě WOW, asi nikdy se mi nestalo, že bych monitor dokázal používat bez barevných úprav, ale tady opravdu nejsou třeba. Z bývalé práce přesně vím, jak vypadá #ad007c, na které testuji každý monitor, tady nebyl nic k testu. Bílá je bílá a černá vlastně vypadá moc dobře.

Na chvíli jsem zapnul HDR, monitor se automaticky přepl do HDR módu, který má svítivost 600 a taky pecka. Když k tomu přidám 3 letou záruku u Dellu, pocitově kvalitní zpracování, které vypadá daleko líp než všechny fotky, tak opravdu smekám.

Dlouho jsem nebyl z něčeho tak nadšený, musel jsem se s Vámi podělit. Snad to někomu z Vás pomůže při výběru. :)
alienGT
Začátečník
Začátečník

Re: Tajný tip Dell Alienware AW2724DM

Příspěvek od alienGT »

Mno, co na to rict....
20 let stara technologie a nekdo si z toho seda na zadek na konci roku 2023. Stacilo mi Local Dimming video z druheho odkazu. Tohle bych prohodil zavrenym oknem pri prvnim nocnim hrani.
9800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
Elljey
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elljey »

Jelikož neustále migruji mezi kanclem, druhým kanclem, doma ložnicí, kde mám pracovní stůl a obyvákem, kam se občas večer přesouvám pracovat na noťasu, tak při investici něco málo přes 10 super volba a ten dimming mě žíly netrhá v této cenové kategorii je to spíš vlastnost. :)
Naposledy upravil(a) Elljey dne stř 11. říj 2023, 22:14, celkem upraveno 1 x.
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Proč nerespektujete pravidla! Předchozí příspěvek se necituje doprdele !
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Elljey
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elljey »

Amen bratře! Příště se polepším, jinak máš právo mě upálit ohořelou zápalkou! :)

BTW, přemýšlím nad tvým podpisem. Proč by si cynik dával do podpisu upozornění, že je cynik, pak varuje ostatní a uvědomuje si, že svým chováním může ubližovat ostatním. Pokud by to tak bylo, tak to už není cynik, ale co to potom je Jiříku?
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Takovej uvědomělej cynik. ;)

Rád bych ti taky řekl jménem, ale neznám je. :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“