Výpadek proudu při defragmentaci

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Výpadek proudu při defragmentaci

Příspěvek od NoTHX »

Jista osoba racila vyhodit pojistky kdyz jsem provadel defragmentaci, pri naslednym startu pocitace probehla kontola "konzistence" disku a vyplivlo mi to klasicky par *.chk souboru, je nejak mozny zjistit ktere soubory byly poskozeny, tj. jestli si tahle kontrola dela nejaky log nebo tak neco...

//edit: je mozny ze to plati i pro XP?
http://support.microsoft.com/default.as ... s%3B131741
TotalTrum
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TotalTrum »

zkus dát scandisk, skenovaní sektorů a automaticky opravoat chyby.A pak dej znovu defragmentaci.Stalo se mi to totiz taky....
Procesor: AMD Athlon 2000 XP +, Pamět: 512 MB ram DDR, Harddisk: 80gb seagate, Grafická karta: Geforce FX 5500 128 MB (nvidia) ovladače 56.72 WHQL, Základní deska: Kudoz KT/600. Win Xp proff. SP 2, +navíc Back-UPS CS 350
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Záleží na fat32/ntfs

Příspěvek od cabman »

Nejsem si jistý, ale myslím že ntfs by měl být bez problémů. Alspoň pokud při kopírování vypnete pc tak se nic nestane protože zafunguje žurnálování. Proto si myslím že u fragmentace to bude stejné?
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Záleží na fat32/ntfs

Příspěvek od pavel.minarik »

cabman píše:Nejsem si jistý, ale myslím že ntfs by měl být bez problémů. Alspoň pokud při kopírování vypnete pc tak se nic nestane protože zafunguje žurnálování.
problém je v tom, že žurnálování funguje na úrovni důležitých dat file systemu, normální soubory žurnálovány nejsou
nicméně výpadek proudu by neměl při defragmentaci způsobit žádné ztráty dat
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Výpadek proudu při defragmentaci

Příspěvek od kuavik »

NoTHX píše:Jista osoba racila vyhodit pojistky kdyz jsem provadel defragmentaci, pri naslednym startu pocitace probehla kontola "konzistence" disku a vyplivlo mi to klasicky par *.chk souboru, je nejak mozny zjistit ktere soubory byly poskozeny, tj. jestli si tahle kontrola dela nejaky log nebo tak neco...

//edit: je mozny ze to plati i pro XP?
http://support.microsoft.com/default.as ... s%3B131741
v tom linku pisou, ze defragmentator duplikuje prenaseny soubory, takze se pravdepodobne nic neztratilo a ty *.chk v klidu smaz :)
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Jjj, schvalne sem zkusil nejakou sekvenci bytu z kazdyho *.chk vyhledat "fulltextem", tj. takove vylepsene vyhledavani, protoze pokud by nejaky soubor obsahoval tu samou (predpokladam ze je celkem mala sance ze by se jinde nasla stejna sekvence o velikosti 512B), tak je v poradku nebot zafungovalo ono duplikovani, vse je OK! :-D
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

poškození disku při defragmentací?

Příspěvek od ka-spel »

Je možné, že při stealt defragmentaci (O&O) zcela zaplněného disku (200 SATA Maxtor 9) na který se v tu chvíli i zapisovalo (DC++) mohl odejít disk. Stalo se mi to před pár měsíci, kdy jsem spustil tuto defragmentaci přes noc a ráno nešel disk nahodit. Dal jsem disk na reklamaci. Data z toho dostali, ale prodejce ho vyreklamoval za nový model 10.
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Mě disk taky chcípnul při defragmentaci pomocí O&O :x
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,3TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra NtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: PS5 2TB TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Vzhledem k tomu, ze na disku nemivam zrovna moc volnyho mista, tak s OO sem zrovna moc spokojenej nebyl, pravda trochu to pomohlo ale ne o moc, takze idealniho stavu bych dosahl po "multipass", na coz nemam cas ani naladu. Skvelej soft je PerfectDisk, nejen ze to da hned napoprvy, ale umi zdefragovat swap, hiberfil, MFT, atd... proste vsechno, vrele doporucuji!
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Neumím anglicky tak se ptám....Co znamena u PerfectDisku ''SmartPlacement'' a ''Defragment only''? :oops:
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,3TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra NtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: PS5 2TB TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Umí defragmentovat swap i ten defrag od Sisinternals?
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“