Lokátor do auta - zkušenosti

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
*obelix*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Lokátor do auta - zkušenosti

Příspěvek od *obelix* »

Ahoj, přemýšlím že bych si do auta pořídil z důvodu bezpečnosti (při krádeži) a případně při hledání, kde jsem zaparkoval, lokátor.
Potřeboval bych objektivní názor nebo zkušenost. Osobně váhám nad GPS lokátorem nebo novým BT lokátorem od samsungu.
Výhoda je dlouhá výdrž baterie.
Koukal jsem i na OBD lokátor ale přijde mi to jako blbina, protože tohle stačí odpojit zahodit a víte kulový, jen že to někdo vytahl a auto už tam není.
Takže nechápu jak si to někdo může chválit :-) asi jim nikdo auto neukradl.
Např.: https://www.alza.cz/gps-lokator-do-auta ... 713184.htm
Pak jsem koukal na lokátor od samsungu https://lokatory.heureka.cz/samsung-gal ... /#recenze/
Jenže zde vidím jako problém, že mobil, který signál přeposílá, musí mít aktivní BT/NFS a přepokládám, že když vám ukradnou vozidlo tak to dobře vědí a zapnutý ho nemají. A auto skončí někde za městem v halách, kde prostě žádný telefon pro přenos signálu nebude.
Co si o tom myslíte a případně jak jste vyřešili vy?
Kdo neskáče není Čech, tak mi skoč pro pivo a nevejrej!
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Lokátor do auta - zkušenosti

Příspěvek od Prometheus »

Smysl má snad jen napevno a skrytě zabudovaný gps lokátor. Pochopitelně, různé lokátory pomohou primárně proti random krádežím, pokud je to krádež "na objednávku" tak zloději s tímto již počítají.
Vždy prodávám i jinde.
Hexik21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Hexik21 »

Já mám v autě schovaný AIR TAG jako poměr cena výkon je to pro mě dostačující. Nicméně, pokud auto někdo ukradne a dá ho do odstíněného kontejneru tak ti ani sebe lepší GPS lokátor nepomůže.
*obelix*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *obelix* »

Tak jako nemám ani drahý auto, jen si věcí tak nějak vážím a lidem nevěřím. Zase zato nechci oběhovat x tisíc + tarif měsíčně a hodiny práce s výsledkem že to stejně někdo dá do kontejneru. I když tohle je spíš na náhradní díly :-) takže to rozebere max nějakej lapka za halama u Mostu, neb o s tím někdo vykrade benzínku. Ten AIR TAG je vlastně to samé co ten SmartTag2, asi koupím to, stačí to hodit někam pod koberec. Nebo je ještě nějakej lepší přívěšek za podobný peníze pro Android?
RossiR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RossiR »

Ve starém medvědovi mám telematiku od Uniqua, SafeLine. Byla na to tehdy akce s levnějším povinným ručením, "krabička" byla grátis.
Současným MB stačí GUARD 360° Plus ....
Hexik21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Hexik21 »

Ano, je to nejspíše stejné jako SmartTag2. AirTag funguje na pár cm přesně. Kam si ho schováš je na tobě.
satanicek666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od satanicek666 »

chapem ked nejaky zasran nafetovany ide ukradnut auto :D tam ten lokator pomoze.ale profesionalny zlodej asi ma aj nejaku gps rusicku https://www.spionsvet.sk/mini-gps-rusic ... p1814.html ,ci???
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
Hexik21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Hexik21 »

Však to nikdo nerozporuje, četl si můj příspěvek č.2?
satanicek666
Začátečník
Začátečník

ano cital vsetko v pohode :wink: len chcem poukazat nato ze taky skuseny zlodej si poradi s nejakym smiesnym lokatorom lavou zadnou a auto uz nikdy neuvidi :D
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Já mám SmartTag od Samsungu v obou autech, spíš pro potřeby toho, kde jsem ho zase zapomněl zaparkovany :lol: a funguje to dobře. Až mě překvapilo, jak často kolem projde někdo s aktivovaným Samsungem.
.
*obelix*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *obelix* »

asi pořídím to ... víš co tohle nikdo na zakázku krást nebude - opel insignia je to auto do cca 200k ale pro někoho, kdo doteď měl auto za 20k což bylo samo o sobě zabezpečný vozidlo v tom, že se o to lidi báli i otřít a parkovali kolikrát o místo vedle, a když tak jedině že by se ti vypsal na zadních nějakej bezdomáč, je tohle zabezpečení dostatečný, pojistku proti krádeži mam, takže tak ... Díky za rady kluci, pořídím ten Smarttag.
alienGT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alienGT »

A ja si rikal, "Copak mas asi za karu?", kdyz jsem procital prvni prispevek a z tebe vypadne postarsi Opel :-D. Tohle bych resil u kary 1M+
Tak at to slouzi.
9800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
satanicek666
Začátečník
Začátečník

ako hovorim.ten lokator je jedine dobry nato ze mu dajaky fetos ukradne auto ze sa chce povozit a najde to auto o tri ulice dalej.allebo ako sa zmienil ze asi zabuda kde zaparkoval auto.ale inaksi je to na velke hovno :wink: no ale nestoji to majland a dusa na pokoji
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

satanicek666 píše: stř 8. lis 2023, 14:46 ako hovorim.ten lokator je jedine dobry nato ze mu dajaky fetos ukradne auto ze sa chce povozit a najde to auto o tri ulice dalej.allebo ako sa zmienil ze asi zabuda kde zaparkoval auto.ale inaksi je to na velke hovno :wink: no ale nestoji to majland a dusa na pokoji
Sorry za ot, ale nejsem dement a nezapomínám to :lol:, ale jak si je člověk střídá se ženou, tak to je na sídlišti občas peklo a radši se kouknu do appky, než se složitě domlouvat.
.
*obelix*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *obelix* »

nevim už jsem párkrát po chodově běhal, takže i tohle využiju... nebo prostě když parkuješ někde kde to vůbec neznáš a nemáš čas si fotit ulici apod. podle mě to neni špatná věc.
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“