Zyxel nr7101 5g nr

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
dumar
Začátečník
Začátečník

Zyxel nr7101 5g nr

Příspěvek od dumar »

Zdravím, :)
nemá někdo zkušenost s tímto routerem? https://www.i4wifi.cz/cs/259487-zyxel-n ... oor-router

Koupil jsem si ho, protože odcházím od místního malého wifi providera a pojedu na Simce od T-M (tarif Internet do tabletu a notebooku, vše neomezeně rychlost i data) a potřeboval bych se zeptat na pár věcí. Hlavně doporučit vhodný HW k tomuto routeru( AP/router/switch případně Mesh) k síťování LAN v rodinném domě a případný WiFi signálu pro notebooky a telefony. Jedná se o patrový dům z VPC cihel a stropy železobeton. UTP Kabely jsou všude kromě koupelen a ložnice. Díky za reakci a radu :)
CPU AMD Ryzen 7700 MB GIGABYTE X670E AORUS MASTER ,RAM G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO RGB AMD EXPO HDD 3x SSD 1x FURY Renegade NVMe 1TB, 2x Samsung 970 Pro 1TB, GPU ASRock RX 6800 XT Taichi- Monitor LG Oled42C2, Zdroj Be quiet! Straight Power 11 850W Platinum
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Zyxel nr7101 5g nr

Příspěvek od Natural »

Tak má to gbit lan, takže ti stačí hloupý gigabit switch s dostatkem portů a nějaké ap. Případně s Poe, jestli to máš na stropě nebo na zdi, nebo nějaký s více lan porty, jestli budeš něco v tom místě připojovat kabelem. Možností je hromada, já měl rád ubiquiti ale od wifi6 je to předražený a klasické ap dělají jen na strop nebo zeď, takže tp link to jistí nebo cokoli jiného.
dumar
Začátečník
Začátečník

Re: Zyxel nr7101 5g nr

Příspěvek od dumar »

mas pravdu, koupil jsem si hloupý gigabit switch a 3x mesh. Jeden bude zaroven slouzit jako ap, otestováno vse funguje, spokojenost. Down 230/Up 80mbit indoor mereni. Az bude lepsi pocasi pujde na strechu, kde ocekavam stejne nebo jeste lepsi zisky. :)
CPU AMD Ryzen 7700 MB GIGABYTE X670E AORUS MASTER ,RAM G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO RGB AMD EXPO HDD 3x SSD 1x FURY Renegade NVMe 1TB, 2x Samsung 970 Pro 1TB, GPU ASRock RX 6800 XT Taichi- Monitor LG Oled42C2, Zdroj Be quiet! Straight Power 11 850W Platinum
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“