ok asi to musím popsat podrobněji. Abych nebyl za úplně jelito
Skládat PC jsme s kámošem začali včera. ale s úplně s jinou ramkou (Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL32) Věděl jsem, že ram není na QVL listu a AMD Expo, ale byla k dispozici. Tady to zkrátím ani jsem se nedostali do biosu---Provedeny všechny možné kombinace s 2ks nebo 1ks Ram , sloty A1 -B2, po každém osazení pro jistotu vždy proveden reset CMOS. Vždy černa obrazovka a error C5. Předpoklad, nekompatibilita CPU,MB RAM...Ještě v noci jsem u zeleného skřeta objednal
AMD EXPO RAM od Gskill.
Dopoledne stejný postup a provedeny veškeré možné kombinace ukládaní ram do slotů.
1)obsazeny sloty A2 a B2 PC nenajelo to do biosu,, tmavá obrazovka a po nějaké době to hodilo chybu
error C5
2) 1 ks ramky do B2..
C5, B1...
C5
3) 1ks ram v A2 po dlouhé době aspoň najetí do biosu. Tam ručně set AMD EXPO
4) test 2 ramky v A2 pro jistotu jestli je v pořádku a stejný scénář...najetí do bios
5...8 ) kombinace přehazování RAM v různých slotech , vždy proveden reset CMOS
Konečné zjištěni to co jsem psal v úvodním příspěvku B1 a B2 nejede A1 a A2 jedou. Pátráním po netu, jsem zjistil, že nejsem sám a příčin muže byt více
CPU řadič paměti, vadná deska, nedostatečný tlak chladiče na CPU. Proto jsem sedl k PC a zeptal se zde, jestli nemá někdo podobnou zkušenost. Pokud ano, jaké bylo řešeni

. Nejjednodušší je dát HW na reklamaci, ale co kdyby náhodou.
AMD 9800X3D, Gigabyte X670E Aorus Master, MSI RTX 5080, G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Renegade NVMe 1TB, 2x Samsung 970 Pro 1TB- LG Oled42C2, Be quiet! Straight Power 11 850W Platinum
POKUD NENÍ UVEDENO JINAK, VŽDY PRODÁVÁM I JINDE!!!!!!