ok asi to musím popsat podrobněji. Abych nebyl za úplně jelito
Skládat PC jsme s kámošem začali včera. ale s úplně s jinou ramkou (Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL32) Věděl jsem, že ram není na QVL listu a AMD Expo, ale byla k dispozici. Tady to zkrátím ani jsem se nedostali do biosu---Provedeny všechny možné kombinace s 2ks nebo 1ks Ram , sloty A1 -B2, po každém osazení pro jistotu vždy proveden reset CMOS. Vždy černa obrazovka a error C5. Předpoklad, nekompatibilita CPU,MB RAM...Ještě v noci jsem u zeleného skřeta objednal
AMD EXPO RAM od Gskill.
Dopoledne stejný postup a provedeny veškeré možné kombinace ukládaní ram do slotů.
1)obsazeny sloty A2 a B2 PC nenajelo to do biosu,, tmavá obrazovka a po nějaké době to hodilo chybu
error C5
2) 1 ks ramky do B2..
C5, B1...
C5
3) 1ks ram v A2 po dlouhé době aspoň najetí do biosu. Tam ručně set AMD EXPO
4) test 2 ramky v A2 pro jistotu jestli je v pořádku a stejný scénář...najetí do bios
5...8 ) kombinace přehazování RAM v různých slotech , vždy proveden reset CMOS
Konečné zjištěni to co jsem psal v úvodním příspěvku B1 a B2 nejede A1 a A2 jedou. Pátráním po netu, jsem zjistil, že nejsem sám a příčin muže byt více
CPU řadič paměti, vadná deska, nedostatečný tlak chladiče na CPU. Proto jsem sedl k PC a zeptal se zde, jestli nemá někdo podobnou zkušenost. Pokud ano, jaké bylo řešeni

. Nejjednodušší je dát HW na reklamaci, ale co kdyby náhodou.