Existuje NTB srovnatelný s MacBookem Pro?

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Existuje NTB srovnatelný s MacBookem Pro?

Příspěvek od fmx rider »

Potřeboval jsem pracovní notebook s 64GB ram a skončil u https://www.alza.cz/hp-zbook-firefly-14 ... 588759.htm
kolega vzal https://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-p14 ... 8.htm?o=32

Pro aktuální projekty potřebujeme Windows, přešli jsme z Applu a kromě nízké ceny na to jenom nadáváme.

1) Výdrž na baterku naprosto směšná, reálně 2-3h místo 10h+
2) Omezený výkon na baterku, proti napájení ze sítě
3) Hučí to jako kráva i když na tom skoro nic nedělám. Aby se to dalo používat musím jet na quiet profil, kdy je zase omezený výkon. Proč to nemůže mít sakra nastavenou neagresivní křivku ventilátorů?
4) Zvuk reproduktorů v porovnání s Macbookem Pro je příšerný. Hlavně, že to brandujou Bang and Olufsen (lenovo hraje ještě hůř)
5) Zpracování taky žádná sláva

Je tu někdo další s podobnou "zkušeností"? Já žasnu nad tím, že žádný výrobce na trhu nedokáže udělat kvalitativně srovnatelný notebook s Applem, vždyť od uvedení M1 jsou to už víc než 3 roky. To HP i Lenovo by mělo být to nejlepší co se dá ve 14" sehnat a je to prostě téměř nepřijatelné.
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Re: Existuje NTB srovnatelný s MacBookem Pro?

Příspěvek od Sasakr »

x86 vs ARM. Spotřeba těch Ryzenů bude jinde než M1 a od toho se odvíjí ta výdrž i ten hluk...
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

ve 14" se nikdy tyhle typy procesoru neuchladi maximalne dava smysl tam kupovat ryzen 5... s tim se zlepsi i vydrz na baterii. Kvalitu repraku a displaye je vzdycky potreba zkontrolovat v recenzi na notebookchecku me v posledni dobe prijde celkem fajn u HP

ja to osobne delam tak ze provozuju stolak + remote na nej to si pak muzete nechat mac
i7-12700K, 2x16GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13" Ryzen 3 4300U
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

Notebookcheck mam projity a prave neni pravda, ze by mel 16”-17” ntb lepsi chlazeni. Dival jsem se i na ruzne herni asus, legiony a vsechny jsou hlucnejsi nez moje HP v lehkem zatizeni. Maximalni zatizeni neresim, nehraju na tom ani nerenderuju. Nedovedu si predstavit jak nekdo muze pracovat na tech Intel mrdkach co peakujou kratkodobe nad 100W, to musi chtit odletet.

Kdyz se divam na coretemp, jak se hybe teplota, tak cely problem je v nastaveni ventilatoru. Bud je ten ntb uplne tichy a nebo huci a pak huci jeste vic. Zadny mezistupen kdy by jenom sevelil to nezna a tento problem maji snad uplne vsechny notebooky na trhu co jsem nasel. To lenovo pro jistotu umi “foukat” lehce, ale zase zni jako kdyby melo ve ventilatoru pisek.

Tento rok maji na trh prijit army “Nuvia”, tak snad se to nekam posune, ale obavam se, ze to bude jeste par let troskotat na SW.
Mne jenom hlava nebere, ze nikdo z velkych vyrobcu nema na trhu notebook, ktery by byl prijemny na pouzivani a dokazal se vyrovnat applu.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

Ne ARM pro win nikdo neřeší je to bohužel okrajová záležitost mám v kanclu na testy snapdragon SC7180 a je to stále líné i s arm64 Windows 11
i7-12700K, 2x16GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13" Ryzen 3 4300U
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“