Pozorovaci uhly u soudobych VA panelu
Moderátor: maXXmilian
- termit256
- Začátečník
-
Pozorovaci uhly u soudobych VA panelu
Jak je to dnes s pozorovacimi uhly VA panelu u monitoru jako napriklad 43" Samsung Odyssey G70NC Neo S43CG700?
VA jsem mel kdysi davno a nebylo to teda nic moc, mirne receno. Od te doby jsem mel jen IPS, ale ted sleduju vecer i nejake filmecky a tak chci zkusit neco z vetsim kontrastem nez IPS.
Jinak monitor pouzivam hlavne na praci typu CAD, programovani navrhy HW elektoniky apod. Zadna grafika apod., hry minimalne. Sedim ale jen cca 0,5m od monitoru a tak mam trochu obavy aby na okrajich nebyl problem. Pripadne co koupit? Bohuzel tyhle velke monitory nazivo nikdo v okoli nema na krame. Jinak na monitor prakticky nemam zadne vyhranene pozadavky, jen 43" a pomer 16:9.
VA jsem mel kdysi davno a nebylo to teda nic moc, mirne receno. Od te doby jsem mel jen IPS, ale ted sleduju vecer i nejake filmecky a tak chci zkusit neco z vetsim kontrastem nez IPS.
Jinak monitor pouzivam hlavne na praci typu CAD, programovani navrhy HW elektoniky apod. Zadna grafika apod., hry minimalne. Sedim ale jen cca 0,5m od monitoru a tak mam trochu obavy aby na okrajich nebyl problem. Pripadne co koupit? Bohuzel tyhle velke monitory nazivo nikdo v okoli nema na krame. Jinak na monitor prakticky nemam zadne vyhranene pozadavky, jen 43" a pomer 16:9.
- r34ktor
- Začátečník
Re: Pozorovaci uhly u soudobych VA panelu
Mrkni na testy na www.rtings.com. Např. Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75.
Knowledge is power
- termit256
- Začátečník
-
Tohle je 32" monitor, podobny mam, chci ho vymenit za vetsi abych nemusel mit tolik dalsich kolem. Problem je v tom, ze oni tam vsude uvadi pozorovaci vzdalenost kolem 5 stop a ja proste nemuzu psat kod nebo routovat spoje na PCB na monitoru ktery je 1,5m daleko.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Liší se to hrozně moc panel od Panelu. Mam na stole a jsem spokojnej se Samsungem Neo G7. Neni asi v tomhle tak good jako má satará S-PVA Sonny KDL 32-W4000, ale co, to už asi nikdy nic nebude. Je tam VA gamma shift ale neni to žádná katastrofa.
ALE rok dozadu jsem měl 42" Samsung QN90B a jako humus, pozorovací úhly hrozný, i při pohledu přímo byla mimo střed jasně patrná desaturace barev oproti středu, smearing jak prase, problémy se static ditheringem při níznekchj refreshích freesyncu atd, atd, atd. Byl to docela krám.
Člověk by řekl oboje VA Panel od Samsungu ale ani náhodou.
ALE rok dozadu jsem měl 42" Samsung QN90B a jako humus, pozorovací úhly hrozný, i při pohledu přímo byla mimo střed jasně patrná desaturace barev oproti středu, smearing jak prase, problémy se static ditheringem při níznekchj refreshích freesyncu atd, atd, atd. Byl to docela krám.
Člověk by řekl oboje VA Panel od Samsungu ale ani náhodou.
- termit256
- Začátečník
-
No, toho jsem se obával. Jestli tomu dobře rozumím, tak ty máš 43" S43CG700? Samsung se svým dementním značením nazývá Odyssey Neo G7 několik různých monitorů. Takže z cca 60cm vzdálenosti je ještě obraz relativně v pohodě?
Momentálně používám asi 15 let stary IPS 30" Dell UltraSharp U3011 kde je obraz celkem OK, jen ten nizky kontrast a malá velikost.
Momentálně používám asi 15 let stary IPS 30" Dell UltraSharp U3011 kde je obraz celkem OK, jen ten nizky kontrast a malá velikost.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
To jsi pochopil špatně, monitor mám nyní tenhle, 32" :
https://www.alza.cz/32-samsung-odyssey- ... 25.htm?o=1
A ten je good, konkrétně ale jen neo verze ta původní měla horší kontrast. Co se té TV týče tak 43" Samsung QN90B byl prostě humus a tipuji že všechny tyhle 42-43" panely budou protože to prostě bude to samé jen v jiném pozlátku/balení/značce, ale ten panel jako takovej je prostě tfuj.
https://www.alza.cz/32-samsung-odyssey- ... 25.htm?o=1
A ten je good, konkrétně ale jen neo verze ta původní měla horší kontrast. Co se té TV týče tak 43" Samsung QN90B byl prostě humus a tipuji že všechny tyhle 42-43" panely budou protože to prostě bude to samé jen v jiném pozlátku/balení/značce, ale ten panel jako takovej je prostě tfuj.
- termit256
- Začátečník
-
32" je bohuzel malo