Klávesa ENTER...
Moderátor: Don
- Jackal
- Mírně pokročilý
Klávesa ENTER...
Jsem trochu perfekcionista a rád bych se zeptal na klávesu ENTER ta dlouhá v pravo dole na klávesnici notebooku. Je plně funkční, ale někdy, záleží jak jí trefím, trochu chytí výřez pro samotnou klávesu. Někdy zadrhne, vydá zvuk (plast o plast), ale je 100% funční, vždy je úder stoprocentní. Je to k reklamaci, nebo si mám vzít prášek?
Notebook: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Keyboard: Logitech MX Keys S Graphite, Mouse: Logitech G Pro X Superlight 2, Monitor: 27" AOC Q27G2S/EU Gaming QHD, OS: Windows 11 Pro x64, Verze 24H2 (Professional)
Keyboard: Logitech MX Keys S Graphite, Mouse: Logitech G Pro X Superlight 2, Monitor: 27" AOC Q27G2S/EU Gaming QHD, OS: Windows 11 Pro x64, Verze 24H2 (Professional)
- Jey
- Středně pokročilý
-
Re: Klávesa ENTER...
Tos neviděl moji pc klávesnici za 100 korun. Nízkoprofilová, všechny klávesy na správných místech a o správné velikosti. Lepší o těchto parametrech nebyla. Jo, taky zadrhávala, záleží jen na kvalitě provedení. Pokud se ta klávesa dá rozebrat, tak můžeš mechanismus něčím máznout. Jinak tohle nemá smysl řešit. N,e není to na reklamaci, stoprocentně půjde o ztrátu času.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Alfajk
- Začátečník
-
děla me to nizkoporfilova klavesnice za par stovek taky, delala to i ta predchozi uplne jina, proste aušus vyroba
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Jackal
- Mírně pokročilý
Já mluvím o klávesnici u notebooku (cena byla okolo 40 tisíc), tak bych čekal nějakou kvalitu. Někdy se prostě stane, že ENTER zadrhne při zmáčknutí plast o plast, při různém naklonění klávesnice, ale funkčně je na 100%. Kdybych měl klávesnici za kilo, koupím novou, tady přece nemůžu hledat nějakou výraznou kvalitu. Na stole mi leží nízkoprofilová Logitech za 3000kč a 27" monitor, ale jde mi o samotný notebook. Myslíte si tedy, že reklamace je zbytečná, když funguje na 100% a občasné zadrhnutí nevnímat?
P.S. nechci být za blbce, kdybych to odnesl na reklamaci. Párkrát ťuknou do klávesnice, ta funguje a jdu zase domů. Asi si budu muset zvyknout a brát to jako banalitu. Jinak je notebook perfektní a nerad bych ho někde nechával rozebírat, protože jsem citlivka. Co myslíte?
P.S. nechci být za blbce, kdybych to odnesl na reklamaci. Párkrát ťuknou do klávesnice, ta funguje a jdu zase domů. Asi si budu muset zvyknout a brát to jako banalitu. Jinak je notebook perfektní a nerad bych ho někde nechával rozebírat, protože jsem citlivka. Co myslíte?
- Alfajk
- Začátečník
-
bude zalezet na servisakovi, je velka sance, ze to neuznaji, ale zrovna tak muzou bez reci klavesici proste vymenit a vratit s novou, je to dost loterie, nevis, na koho narazis
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Mr.Nigga
- Začátečník
Neposílal bych to na reklamaci, ale přímo do autorizovaného servisu s požadavkem na opravu. Popis závady: zadrhávající klávesa ENTER. Za blbce možná budeš, ale není to jedno? Přinejhorším ti to neuznají a ztratil jsi tím čas a peníze na dopravu, ale aspoň budeš mít dobrý pocit, že jsi udělal maximum.
Otázka je, jestli to nedělají všechny. Reklamoval jsem Microsoft K+M sadu za dva tisíce a každý nový kus byl horší než ten předchozí (špatná membrána u první, u druhé to samé + pískala myš, u třetí to navíc celé drnčelo při psaní, tak mi nakonec vrátili peníze )
Otázka je, jestli to nedělají všechny. Reklamoval jsem Microsoft K+M sadu za dva tisíce a každý nový kus byl horší než ten předchozí (špatná membrána u první, u druhé to samé + pískala myš, u třetí to navíc celé drnčelo při psaní, tak mi nakonec vrátili peníze )
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- Jackal
- Mírně pokročilý
No právě toho se bojím. Když mu přistane notebook na stole, tak párkrát ťukne do klávesnice, ta funguje a vrátí mi ho za měsíc domů, bez výsledku. Teď jsem na notebooku a když si to hlídám, žádné zvuky. Záleží na tom, jak tím prstem klávesu pohnu. Pokud mačkám okolo středu, je to vždy ok, ale trefím klávesu jinak, po krajích a je to někdy slyšet. Mám se na to vybodnout? Mám záruku, tak když to půjde do kopru, tak to můžu reklamovat.
- Mr.Nigga
- Začátečník
Proto bych to poslal přímo do autorizáku. Když jsem reklamoval notebook Asus u Alzy, tak jim to trvalo měsíc. Později jsem reklamoval monitor Asus, tentokrát přímo do autorizovaného servisu a za týden jsem ho měl zpátky opravený. Určitě to není univerzální, ale aspoň tím minimalizuješ prostoje u prodejce.
Ten notebook pískal při nabíjení, teď píská pořád. Dle servisu to není vada, protože pískot nepřesahuje nějakou normu. Ale aspoň mám dobrý pocit, že jsem ho tam poslal. Tobě to očividně taky hodně vadí, jinak by ses neptal. Pošli ho tam. Že jsi blbec ti do protokolu nikdo nenapíše i kdyby si to mysleli
Ten notebook pískal při nabíjení, teď píská pořád. Dle servisu to není vada, protože pískot nepřesahuje nějakou normu. Ale aspoň mám dobrý pocit, že jsem ho tam poslal. Tobě to očividně taky hodně vadí, jinak by ses neptal. Pošli ho tam. Že jsi blbec ti do protokolu nikdo nenapíše i kdyby si to mysleli
- Jackal
- Mírně pokročilý
Tak jsem právě domluvil s podporou Acer. Řekl mi, že udělá co mu řeknu, ale řekl mi, že by ještě chvili počkal, jestli se to nebude zhoršovat, tak je reklamace jistá, ale pokud tlačítko funguje, není mechanická vada, třeba, že by klávesnice zůstala zaseklá, tak by to ještě nechal. Může tam být plastový otřep, soudruzi v China, také nejedou na 100% kvalitu. Založil mi reklamační číslo, kam se mohu po nějaké době vrátit a reklamovat. Řekl mi, že udělá co budu chtít, můžeme to hned se psat, anebo ještě počkat, když všechno funguje. Když zmáčku ENTER okolo středu, krásně se promáčkne a je to super. Někdy mám problém jen s okrajem tlačítka dole a nahoře, tak to někdy škrtne. Jinak je naprosto v pořádku, žádné zaseknutí. Takže nechám to zatím být, reklamaci mám založenou a uvidím za měsíc, buď si na to zvyknu, nebo pro dobrý pocit, to později pošlu. Díky za radu jít na to přes Acer výrobce, než přes Alza. Mám ho od ledna, možná si to všechn sedne.
Děkuji vám kluci, co jste mi napsali.
Mr.Nigga: tobě píská notebook i při běžné práci? Nebo pořád jen u toho nabíjení?
Děkuji vám kluci, co jste mi napsali.
Mr.Nigga: tobě píská notebook i při běžné práci? Nebo pořád jen u toho nabíjení?
- zsdx
- Začátečník
-
Jackal: Ty nemas doma pilnik na nehty?
Mr.Nigga: Kolonka tam je, jen se pak netiskne na protokol.
Mr.Nigga: Kolonka tam je, jen se pak netiskne na protokol.
- Mr.Nigga
- Začátečník
Jackal: v době reklamace jen při nabíjení, a vzhledem k tomu, že to manželka nabíjela přes noc a pak to ve dne vydrželo vždy až do večera, tak to nebyl zas tak hrozný problém. Teď to píská slabě pořád, při nabíjení víc. To byla ale věc na výměnu celé drahé desky (ultrabook), tak chápu, že se jim do toho nechtělo. S klávesnicí takový problém nebude.
zsdx: poznámky servisáka ve stylu "zákazník je idiot, výměna zbytečná, ale udělali jsme co chtěl, aby byl pokoj"?
zsdx: poznámky servisáka ve stylu "zákazník je idiot, výměna zbytečná, ale udělali jsme co chtěl, aby byl pokoj"?
- Jey
- Středně pokročilý
-
Je to plast na plast, nebo maximálně navíc pod tím nějaký kovový mechanismus.. tak jaká asi bude spolehlivost. U spousty klávesnic jsem viděl po rozebrání větších kláves, že byly zespodu máznuté nějakým tukem, nebo mazivem, doporučuju něco takového zdraví nezávadného. Při reklamaci nevím jestli ti vymění jednu klávesu.. možná. A bude to nejspíš +- stejné. Případně celou klávesnici a zase bude v pytli jiná klávesa. Doporučuju dát si panáka whisky nebo vzít sluchátka. Pokud to budeš reklamovat, tak samozřejmě až se bude problém objevovat nějak rapidně. Jinak taková reklamace (aktuální stav) asi postrádá smysl a bude ztrátou času.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Jackal
- Mírně pokročilý
Děkuji kamaráde, s tím souhlasím a udělám co píšeš.
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je taková klasika odrbana klávesnice. Je tam určitě jen jeden malý spínač a tak se klávesa hýbe resp. vikle. Správně by tam měly být dva, stejně jako na mezerníku, ale holt ušetřit se někde musí Můžeš zkusit ještě vedle plus, jestli je to to stejný.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Nejjednodušší by bylo zjistit, čím to máznout.. nějaká bílá inertní směs bez chuti (asi) a zápachu. Něco jako vazelína, ale konzistencí spíš tuk.
Zkus google "mazivo klávesnice", našel jsem nějaký Krytox, je to univezál na všechno, píšou celoživotní mazání a má certifikace nezávadnosti.
Zkus google "mazivo klávesnice", našel jsem nějaký Krytox, je to univezál na všechno, píšou celoživotní mazání a má certifikace nezávadnosti.
- Jackal
- Mírně pokročilý
Natural: Ta klávesa ENTER je na jednom spínači, máš pravdu, lze s ní malinko hýbat, jako na houpačce, samozřejmě je to malinko, ale je cítit a vidět je, že je spínač pouze ve středu klávesy. Ostatní klávesy na mém notebooku, mají krásnou měkkost a 100% funkčnost. To jsou šmejdi, ale teď už to opravdu řešit dále nebudu.
Jey: chlape, měnil jsem u notebooku jen RAM a disky, klávesnici jednou a celou. Ani nevím jak klávesu vyndat, ale neučtě mě to dělat, při mé šikovnosti, vylomím ještě klávesy i okolo.
Klucí moc Vám všem děkuji, ale jdu dělat něco jinýho, než osahávat jednu klávesu.
Všem opravdu veliký díky.
Jey: chlape, měnil jsem u notebooku jen RAM a disky, klávesnici jednou a celou. Ani nevím jak klávesu vyndat, ale neučtě mě to dělat, při mé šikovnosti, vylomím ještě klávesy i okolo.
Klucí moc Vám všem děkuji, ale jdu dělat něco jinýho, než osahávat jednu klávesu.
Všem opravdu veliký díky.
- Jackal
- Mírně pokročilý
Jsem tu z pokračováním. Nedalo mi to a klávesu ENTER jsem vyndal, naštěstí jsem abnormálně šikovný, tak mi praskl jen jeden plastový rámaček uvnitř šachty. U klávesy jsem šikovně srazil hranu a říkám si co teď. Složil jsem tedy klávesu a zacvaknul do šachty. To bylo v pohodě, vyndat nejde a už nedrhne, mise splněna. Co ten rámeček? Naštěstí ta klávesa drží fest a funguje na 100%. Takže jediná věc, co mě na tomto notebooku vadila je fuč. Říkám si, napíšu do servisu Acer, aby mi poslali novou klávesu ENTER i ze střevama a tady jsem narazil. Pošlou, jenže klávesnice je součástí vrchního šasi a po klávese to neprodají. Tak a těď trochu radosti. Sražení hrany, mě bude stát 2800Kč s DPH. Kdybych já to debil nechal... Časem objednám i když asi na to dříve zapomenu. Jak jsem napsal klávesa drží a funguje na 100% a protože zůstane notebook asi napořád připojený k monitoru, bez přenášení, budu používat i externí klávesnici Logitech, kterou mám. Takže za blbost se platí, to je opravdová jistota. Hezkou sobotu všem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Jedině se zeptat, jestli nemůžou vzít ENTER z nějaké k.o. klávesnice, pokud je mají.. třeba za polovic.. jestli jim taková cena přijde přiměřená. Nevím jak je to starý notebook.. možná sehnat nefunkční na ebay nebo někde jen šasi + klávesnice.. Tohle by šlo asi jedině přes známého apod. No, tak alespoň už víš co a jak pro příště a po výměně to budeš mít už úplně vyřešené.
- Jackal
- Mírně pokročilý
Můžu být na sebe hrdý. Chtěl jsem klávesnici ještě doladit a už prdly oba rámečky a klávesa už nedrží vůbec.
Už mám objednány díl klávesnice:
6B.QK5N7.008 KEYBOARD ASSY RGB 4-Zone W/ ANTENNA,UPPER CASE, Keyboard CHICONY za 2,387.86 Kč + poštovné.
Bude to náhradní díl plný kláves, co můžu dojebat.
Už mám objednány díl klávesnice:
6B.QK5N7.008 KEYBOARD ASSY RGB 4-Zone W/ ANTENNA,UPPER CASE, Keyboard CHICONY za 2,387.86 Kč + poštovné.
Bude to náhradní díl plný kláves, co můžu dojebat.
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je to placatý, dalo se to vytisknout na 3d tiskárně úplně vklidu za pár korun nejlíp z resinu. Případně i upravit rozměry nebo udělat výřezy přes rohy, aby to nedrhlo. Navíc, pokud bude nová klávesnice stejně "skvělá" jak ta předtím, tak to nejspíš zase urveš