Tak co? Hrajete nekdo tarkov z Brna?
Zatim mam nahranych par minut a vypada to celkem zajimave a taky celkem neoptimalizovane. 5800x3d a 3070ti jsou zde rozumny minimum pro 2560x1440.
Gray Zone Warfare
Moderátor: Baneshee
- r1pper
- Začátečník
-
Gray Zone Warfare
Naposledy upravil(a) r1pper dne stř 1. kvě 2024, 04:31, celkem upraveno 1 x.
KDO mi odebral moji zlutou kartu
- Sobo
- Středně pokročilý
Re: Gray zone warfare
Zkusil jsem jen rychly perf testing.
i9-12900K @ 5.1 / 4.1 / 4.1 Ghz (P-core / E-core / Ring)
32GB DDR4 4000CL15
RTX 4090 (2715 Mhz UV, pameti +1400)
4K native: ~60 FPS, muze dropovat neco pod
4K DLSS quality: zhruba 80 FPS
4K DLSS quality + Frame gen: 116 FPS lock (reflex cap)
Vsechno na Epic kvalitu. Jinak DLSS uz tam maji ve verzi 3.7 - nice. Obraz vypada celkem ciste a stabilne, vsimnul jsem si trochu flickeringu na dratech elektrickeho vedeni, ale jinak vegetace a vsechno ostatni se zda pekne stabilni. Vypada to, ze tam jsou asi nejake problemy se streamingem, protoze nekam bezim, FPS stabilne na locku, ale najednou se brutalne zaseka a na OSD vidim cisla jako 30 FPS, za zhruba 3 vteriny je konec a hra se zase stabilizuje. Jakoby se zacala nacitat dalsi parcela mapy, CPU dostal brutalni zahul v dusledku cehoz je GPU najednou skoro idle a zakucka se to. Snad se jim to povede vyladit, protoze jestli tohle bude delat pri kazdem presunu nekam kazde dve minuty, tak to dokaze docela nastvat.
Gameplay hodnotit zatim nemuzu, behal jsem jen 15 minut po mape, ale vzhledem k tomu, co tedka predvedl Tarkov, tak je tahle hra mnohem sympatictejsi alespon z moralniho hlediska. Je to early access, s bugama a kostrbatosti nekterych veci se musi pocitat, ale potencial to asi ma. Tady bude zalezet na tom, jak dobre to uchopi, jak budou spolupracovat s komunitou a kam se jim to povede posunout.
i9-12900K @ 5.1 / 4.1 / 4.1 Ghz (P-core / E-core / Ring)
32GB DDR4 4000CL15
RTX 4090 (2715 Mhz UV, pameti +1400)
4K native: ~60 FPS, muze dropovat neco pod
4K DLSS quality: zhruba 80 FPS
4K DLSS quality + Frame gen: 116 FPS lock (reflex cap)
Vsechno na Epic kvalitu. Jinak DLSS uz tam maji ve verzi 3.7 - nice. Obraz vypada celkem ciste a stabilne, vsimnul jsem si trochu flickeringu na dratech elektrickeho vedeni, ale jinak vegetace a vsechno ostatni se zda pekne stabilni. Vypada to, ze tam jsou asi nejake problemy se streamingem, protoze nekam bezim, FPS stabilne na locku, ale najednou se brutalne zaseka a na OSD vidim cisla jako 30 FPS, za zhruba 3 vteriny je konec a hra se zase stabilizuje. Jakoby se zacala nacitat dalsi parcela mapy, CPU dostal brutalni zahul v dusledku cehoz je GPU najednou skoro idle a zakucka se to. Snad se jim to povede vyladit, protoze jestli tohle bude delat pri kazdem presunu nekam kazde dve minuty, tak to dokaze docela nastvat.
Gameplay hodnotit zatim nemuzu, behal jsem jen 15 minut po mape, ale vzhledem k tomu, co tedka predvedl Tarkov, tak je tahle hra mnohem sympatictejsi alespon z moralniho hlediska. Je to early access, s bugama a kostrbatosti nekterych veci se musi pocitat, ale potencial to asi ma. Tady bude zalezet na tom, jak dobre to uchopi, jak budou spolupracovat s komunitou a kam se jim to povede posunout.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gray Zone Warfare
Tak co hrajeto ještě někdo? Já se k tomu teď vrátil a je to cajk a docela mě to baví.
Jen to prostě sedí na CPU (12900K 5Ghz)
PS: Na začátku se to nedalo, lagy, pády, nemožnost se připojit do hry s partou atd.
Jen to prostě sedí na CPU (12900K 5Ghz)
PS: Na začátku se to nedalo, lagy, pády, nemožnost se připojit do hry s partou atd.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gray Zone Warfare
Tak na ThreadRipper 5955WX + 128GB 3200MHz RAM + 4090GHz + W11 to švihalo na jednom stroji 190FPS (EPIC + Quality) a na druhém s 256GB, ale W10 jen 90FPS. Nechápu.
Nicméně, už to začíná být trošku repetetivní, ale furt mě to baví.
Největší problémy za mě:
Nicméně, už to začíná být trošku repetetivní, ale furt mě to baví.
Největší problémy za mě:
- spawny nepřátel, člověk hledá něco v bunkru který vyčistil a než to najde, tak se mu za zády objeví nepřítel a hotovo.
- na některé úkoly musí člověk najít klíč z nepřítele, ale pokud má blbej drop rate, tak prostě pešek a člověk musí jít s někým a nebo doufat, že to bude otevřené
- "křováci" nepřátelé spawnutí ve křách, kde nejsou vidět, ale tebe vidí velmi dobře a pošlou ti dávku a hotovo, to stejný se občas stává i přes některé překážky v určitých úhlech - vidět tě nemůžou, ale stejně spustí
- poslední věc je čekačka na vrtulníky, občas i 10 minut než se k tomu člověk prokliká
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...