Odcházejí mi DSL konektory

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Odcházejí mi DSL konektory

Příspěvek od Sasakr »

Celé mi to přijde absurdní. Měl jsem DSL modem Zyxel https://www.t-mobile.cz/podnikatele-fir ... g3312-t20a. Neuměl 5 Ghz Wifi, tak jsem si od kámoše koupil jinej (už nevím jakej, to není teď důležité). Fungoval a vše ok... asi 3 měsíce. Pak najednou přestal detekovat DSL. Zkoušely se různé kabely, resety nastavení atd., ale prostě se ani nerozvítila dioda, že by to detekovalo kabel. Kámoš modem rozebral (živí se navrhováním boardů) a závěr byl, že v té DSL části něco shořelo.

No, tak jsem nahodil zpátky ten původní Zyxel, smrděl na 2,4 Ghz Wifi a život šel dál. A dnes... i tenhle původní Zyxel nedetkuje DSL.Zkoušel jsem různé kabely, restarty, všechno... DSL se nerozsvítí, nezačne blikat. No zkrátka jsem bez internetu. Úplně stejné příznaky jako s tím novějším modemem.

A teď otázka... není možné, že je tu nějaké špatné telefonní vedení, co mi odpaluje modemy? Protože tohle prostě není normální.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Odcházejí mi DSL konektory

Příspěvek od Weslo »

Může bejt vadná bleskojistka na HR, nebo klidně i mohlo uhodit někam poblíž tebe nebo u tebe a přetížení se přeneslo. Pořiď UPS s DSL portem, problém vyřešen..
https://www.alza.cz/zalozni-zdroje-ups/ ... 517&sc=660
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sasakr »

Ale tady žádná bouřka nebyla. Jen jsem ten modem restartoval (protože - a to je zase jiný problém - mi mobil hlásil, že je připojen k Wifi, ale není v ní internet, i když ostatní zařízení na netu byla. Tak jsem to chtěl zkusit řešit restartem modemu, když restart telefonu nepomohl). A po restartu modemu jsem bez DSL.
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Řeš s poskytovatelem, třeba to teď bude prachobyčejná porucha linky.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, XFX SWFT309 AMD Radeon RX 6700XT 12G, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM650x; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
zlobaTH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zlobaTH »

To ze u vas nebola burka neznamena, ze v mieste rozvodne nebola. Pripadne mohol nastat skrat cestou/priamo na rozvodni a tebe to odnasaju routre. Toto by som riesil s poskytovatelom sluzieb, ze ti uz odisli 2 zariadenia na DSL casti.
PC1 : CPU: R5-3600 GPU: Rtx2060 6GB RAM DDR4 2x16GB 3200MHz MB ASUS TUF B550 PLUS
PC2 : CPU :I5-3470 GPU: GTX1050 Ti 4GB RAM DDR3 2x4GB 1600MHz MB: ASUS P8B75-M LX
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sasakr »

No aktuálně to řeším tak, že zítra přijde chlap na optiku.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“