Odišiel CPU?
- MPM
- Začátečník
-
Odišiel CPU?
Hral som cs 2 a zrazu vyplo pc (elektrinu nie len môj pc) a nemôžem ho zapnúť. Vôbec nereaguje RGB svieti doska aj gpu ale zapnúť sa nedá ani na doske štart tlačidlo ani power na bedni...
Kde môže byt chyba ze by CPU?
Kde môže byt chyba ze by CPU?
CPU: i7 8700K, MB: Asus Rog Maximus X, RAM: 16GB 3600MHz Hyperx, GPU: Asus Rog 1080Ti, PSU: Seasonic Focus Plus 650W Platinum
- Atapi
- Začátečník
- MPM
- Začátečník
-
Re: Odišiel CPU?
No ale keď zapnem tak doska svieti RGB ci to s tým nemá nič? Aj zdroj keby nešiel tak doska nesvieti ci?
CPU: i7 8700K, MB: Asus Rog Maximus X, RAM: 16GB 3600MHz Hyperx, GPU: Asus Rog 1080Ti, PSU: Seasonic Focus Plus 650W Platinum
- Atapi
- Začátečník
To se takhle říct nedá, klidně může být zdroj špatný i když tam něco málo teče při vypnutém PC. Mohlo tam odejít bůhví co a mnohdy i s vadným (nebo bez) CPU se zapnou větráky nebo aspoň svítí dioda o CPU, ale to záleží na konkrétní desce, je to jak kde.
Já bych jako první zkusit reset CMOS pomocí pinů i když to nijak nereaguje a potom to celé přepojit, zkontrolovat i kabely a spustit s minimální možnou konfigurací (bez disků, jedna ram, iGPU pokud tam je atd.).
Já bych jako první zkusit reset CMOS pomocí pinů i když to nijak nereaguje a potom to celé přepojit, zkontrolovat i kabely a spustit s minimální možnou konfigurací (bez disků, jedna ram, iGPU pokud tam je atd.).
- Mr.Nigga
- Začátečník
S vadným zdrojem se PC může klidně i zapnout, roztočit větráky, začít svítit RGB atd, ale nepostne, nebootuje, nejde vypnout ani podržením tlačítka. To je fakt různý podle toho co se v něm podělalo. Nejjednodušší je zkusit jiný zdroj a podle toho postupovat dál
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- MPM
- Začátečník
-
Ja keď som zapol nič sa nedialo ani vetraky sa neroztočili ani nič ticho proste..
Prišiel som na to už už som skúšal aj cmos resetovat vzadu tlačítko ale nezdalo sa mi to účinné vybral som baterku cmos... Vložil dnu a skúsil pc bez gpu 1080ti a išlo to. Tak som si myslel ze to je ok tým reset cmos vrátil som gpu naspäť a zas nejde.... Vybral som grafiku a pustil bez grafiky a ide to.. Čiže odišla grafika 1080ti od Asus. Ta grafika sa už asi nedá nejakým zázrakom opraviť? Nová PCB alebo čosi také?
Prišiel som na to už už som skúšal aj cmos resetovat vzadu tlačítko ale nezdalo sa mi to účinné vybral som baterku cmos... Vložil dnu a skúsil pc bez gpu 1080ti a išlo to. Tak som si myslel ze to je ok tým reset cmos vrátil som gpu naspäť a zas nejde.... Vybral som grafiku a pustil bez grafiky a ide to.. Čiže odišla grafika 1080ti od Asus. Ta grafika sa už asi nedá nejakým zázrakom opraviť? Nová PCB alebo čosi také?
- Mr.Nigga
- Začátečník
Nooo, to klidně může být pořád ten zdroj 1080 Ti má 2x 8pin na napájení, ne? Jestli jí zdroj nedá šťávu, tak se nerozjede. Teď máš dvě možnosti: buď zkusit jiný zdroj nebo tu GPU zkusit v jiném PC
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- Atapi
- Začátečník
A nebo ještě jinou GPU v PC že. Každopádně pokud na to doma nemáš vybavení tak bych to strčil někam do místního servisu, měli by být schopni to otestovat a říct co je teda špatně a nemělo by to stát víc než pár stovek.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Pokud jde o sestavu v podpisu, tipoval bych na zdroj. Seasonic, 10 let stáří? Samozřejmě je možné, že s sebou vzal základní desku, ale nemusel by. Nebo jen samotná základní deska.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- BubakB
- Mírně pokročilý
V popise má uvedený " Seasonic Focus Plus 650W Platinum" (podobný mám doma, len 550W verziu, z 2018). Takže bude starý podobne ako jeho zostava.
Tomu môjmu som prerobil ventilátor (dostal Noctuu A12 PWM zregulovanú približne na 800 otáčok). Permanentne z neho išiel horúci vzduch a to som mu nedával ani veľký odber (okolo 100-200W, skončil nakoniec v retro zostave zreinkarnovanej v Covide s Win10). A mal dosť na péčko eko - "pasívny" režim. Zapínal a vypínal ventilátor v radoch jednotiek sekúnd. Nedávno som kúpil nejaký nejaký Focus Gold (nejak na prelome rokov 22-23) a ten sa správal jednoznačne lepšie...
Takže je možné, že zdroj vypovedal službu... zvlášť pri vyššom odbere, ktorá táto zostava jednoznačne mala.
Tomu môjmu som prerobil ventilátor (dostal Noctuu A12 PWM zregulovanú približne na 800 otáčok). Permanentne z neho išiel horúci vzduch a to som mu nedával ani veľký odber (okolo 100-200W, skončil nakoniec v retro zostave zreinkarnovanej v Covide s Win10). A mal dosť na péčko eko - "pasívny" režim. Zapínal a vypínal ventilátor v radoch jednotiek sekúnd. Nedávno som kúpil nejaký nejaký Focus Gold (nejak na prelome rokov 22-23) a ten sa správal jednoznačne lepšie...
Takže je možné, že zdroj vypovedal službu... zvlášť pri vyššom odbere, ktorá táto zostava jednoznačne mala.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- MPM
- Začátečník
-
Skúsim tu gpu niekde nech otestujú...
PC mam 6 rokov a už niečo v háji... som spustil nabootoval bez gpu hneď si stiahlo ovládače grafiky (Intel uhd 630)...
Bubak - áno z roku 2018... Hral som Cs2 predsá to malo nejaký zvýšený odber...
PC mam 6 rokov a už niečo v háji... som spustil nabootoval bez gpu hneď si stiahlo ovládače grafiky (Intel uhd 630)...
Bubak - áno z roku 2018... Hral som Cs2 predsá to malo nejaký zvýšený odber...
- Jey
- Středně pokročilý
-
No, ta GPU těch 10 let má určitě, minimálně. Pokud ti PC nabootuje bez ní, tak ji zahoď, nebo někomu prodej. Jinak zdroj, Seasonic není žádná mega show.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- MPM
- Začátečník
-
Nabootuje normálne až na plochu ako keby nič stiahlo si pre tu Intel gpu ovládače...
Keby bol zdroj tak by som ani ne nabootoval alebo nabootoval ale len s tou Intel gpu ktorá nemá veľký odber... A keby ze dám lepšiu kartu s väčším odberom tak až vtedy by sa ukázalo ci to bude zdrojom asi...
Keby bol zdroj tak by som ani ne nabootoval alebo nabootoval ale len s tou Intel gpu ktorá nemá veľký odber... A keby ze dám lepšiu kartu s väčším odberom tak až vtedy by sa ukázalo ci to bude zdrojom asi...
- Jey
- Středně pokročilý
-
Ta GK má v idle třeba 30-60W, a jelikož byly "spolehlivé", tak spolehlivě odešla. Můžeš zkusit jinou, ale 1080 byly docela poruchové, i když některé docela vydržely.
- MPM
- Začátečník
-
Zajtra by som skúsil odniesť grafiku niekde do servisu nech skúsia nabootovať či sa podarí hoc aj na kancelárskom pc s 300-400w zdrojom (minimálna záťaž) keď sa dokáže zapnúť pc tak chyba bude niekde inde (zdroj). Keď sa pc nezapne ani im v servise tak gpu...
Škoda jej nemal som ani pretaktovanu.. Tie thermal pady potrebovali už asi výmenu.. Teplovodivu som menil už nedávno zas...
Na PCB tej karty som si všimol tam pri pamätiach asi už neviem kde presne ale také ako keby trochu opálene to bolo.
Škoda jej nemal som ani pretaktovanu.. Tie thermal pady potrebovali už asi výmenu.. Teplovodivu som menil už nedávno zas...
Na PCB tej karty som si všimol tam pri pamätiach asi už neviem kde presne ale také ako keby trochu opálene to bolo.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Budu se opakovat.. ztráta času.. kup si nějakou RTX 3060 - 3090 bazar. Tyhle grafiky (GTX 1080) a ještě tuplem 11GB TI varianty odcházely některé během 1-3 roků i dříve.
- MPM
- Začátečník
-
Takže na 100% grafika odišla? Na 3090 potrebujem lepší zdroj ci ani nie? 650W bude stačiť?
- Jey
- Středně pokročilý
-
Tak na sto procent ti to nikdo neřekne, ale pokud pc bootuje a funguje s integrovanou, tak skoro určitě. I vzhledem k spolehlivosti GTX 1080. Zdroj je lepší naddimenzovat, i kvůli tomu, že pak třeba nepojede větrák a nebo jen na minimální otáčky, při nižším zatížení. Vzal bych něco jako 750W - 850W, vydrží X let. I s ohledem na případný budoucí upgrade.
- MPM
- Začátečník
-
Zdroj by som nechcel meniť teraz... Tých 650w stačí akurát tak na 3060
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
3090 fakt nechceš, a obecně nechceš GPU na kterou by nestačil 650W zdroj. Tak.