Ahoj, chci se podělit s věcí, která se mi stala a kterou jsem i dokázal vyřešit sám - což je divné, nejsem žádnej guru, nýbrž bfu
Před pár dny jsem řešil nepříjemnost ohledně videa z nového foťáku - ve zkratce mám starou vykopávku desktopa a nový HEVC 4:2:2 10bit kodek, do kterého nahrává spousta kamer/bezzrcadlovek nemá na mé mašině akceleraci. Tento kodek nemá akceleraci nikde(ani 4090..). GPU akcelerují pouze HEVC 420/444 8/10/12bit.
No a pouze Intely 10té generace a novější umí decode skrze vyšší verzi QuickSync. Teďka nevím, whom-to-blame, jestli výrobce CPU či GPU. Canonní čip to na kartu nafláká v tomto kodeku a ty se pak spoléháš pouze své nové CPU, protože Nvidia na to kákla.
A já v procesu zjišťování informací jsem si ještě aktivoval iGPU(v biosu z auto na enabled), nainstaloval ovladače a zkusil, jestli pomůže. Nepomohlo. No a potom, co jsem zjistil tu nekompatibilitu akcelerace, tak jsem vše nechal tak, jak je. No a teď ten problém - začaly se mi sekat zvuky. Všude na internetu rady - zakazovat nevyužité audio periferie, přepínat na vyšší či nižší Hz v nastavení ovladačů atd. Ani to nepomohlo.
Čerstvě jsem si přeinstaloval i systém, abych vyloučil nějaké jiné problémy. To také nepomohlo. Na 30min starém systému se zase sekal zvuk. Pomohlo pouze to, zkusil jsem jít na to retrospektivně - PŘEHODIT V BIOSU iGPU ZPĚT NA "AUTO" no a voilá, nic se mi neseká. Nějaké vysvětlení proč?
Sekání/Brblání zvuku - " Stuttering " - zajímavost
Moderátor: CageJ
- tLustejmiCin
- Nováček
Sekání/Brblání zvuku - " Stuttering " - zajímavost
exHackintosh, nyní Win11 => i9900K, Gigabyte Aorus Z390 Pro WIFI, ASUS TUF Gaming LC II 360 ARGB, 48 Gb DDR4 @3200Mhz, GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC 8G rev3.0, System SSD EVO 970, Cache SSD 980, Data SSD SN850X + 4Tb HDD, BenQ EX2780Q 1440p 144Hz ICC calibrated + woofer, !Logitech G400s se spínači HUANO brown silent! + 5D Classic + R6ii + M57D30.
- iambenny
- Začátečník
Re: Sekání/Brblání zvuku - " Stuttering " - zajímavost
Při zapnuté iGPU a shutteringu audia zkus změřit latenci systému přes tenhle tool: LatencyMon - https://www.resplendence.com/latencymon (free home)
Může to způsobovoat ovladač iGPU. Pošli sem screenshot s hodnotami, když to necháš pár minut běžet. Resp. uvidíš to i sám hned, program hodí chybu, když jsou latence systému moc velké a jsou mimo zelené hodnoty.
Může to způsobovoat ovladač iGPU. Pošli sem screenshot s hodnotami, když to necháš pár minut běžet. Resp. uvidíš to i sám hned, program hodí chybu, když jsou latence systému moc velké a jsou mimo zelené hodnoty.