Ahoj,
Mám Gigabyte Aorus Z390 PRO WIFI desku a nedávno jsem updatoval na poslední jeho verzi. Dal jsem si tam i ten slavný ResizableBar. Ovšem asi po 2 týdnech se mi bios vrátil k předchozí verzi z roku 2020, která tam byla původně.
Někdy počítač naběhne tak, že pustím, čekám, cvakne zdroj, resetuje se a pak naběhne - jakoby napodruhé. Někdy se mi vypne XMP na ramkách(asi to mu možná vadí? ale to dělá hoooodně zřídka). Někdy naběhne rovnou bez cvaknutí a tak. Tak jsem si udělal zálohu biosu, znovu updatnul na tu F13, ale tentokrát jsem si ResizableBAR nedával, protože nehraju hru za hrou a na tu mojí Dotu mi to stačí. Spíš jedu Adobe programy.
Deska odchází, že se z ničeho nic vrátil k předchozí verzi? Vůbec jsem před těmi 2mi týdny žádné problémy nezaznamenal. Navíc mi nepřišla zrovna nejlevnější. Má 4 roky. Ale dost mě to sejří, protože mě to pak nechce pustit do win11 přes pin, po updatu biosu a znovu zadání mailu do přihlášení a nastavení nového pin to jede. Zdroj mám Corsair RM650x. Mám docela bobek, protože upgrade plánuji až příští rok
BIOS se po čase vrátil k původní verzi..
Moderátor: Eddward
- tLustejmiCin
- Nováček
BIOS se po čase vrátil k původní verzi..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
exHackintosh, nyní Win11 => i9900K, Gigabyte Aorus Z390 Pro WIFI, ASUS TUF Gaming LC II 360 ARGB, 48 Gb DDR4 @3200Mhz, GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC 8G rev3.0, System SSD EVO 970, Cache SSD 980, Data SSD SN850X + 4Tb HDD, BenQ EX2780Q 1440p 144Hz ICC calibrated + woofer, !Logitech G400s se spínači HUANO brown silent! + 5D Classic + R6ii + M57D30.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: BIOS se po čase vrátil k původní verzi..
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- Wiruz
- Pokročilý
python tim chcel rici, ze ma deska dva biosy. Podle me jsi aktualizoval jen jeden a prolo se ti to zpet na druhy. Jestli vse jede i s novym biosem, aktualizoval bych i ten stary aby jsi mel zase dva stejne. Zaroven doporucim oba nastavit stejne (XMP, fany, atd).
Akorat bude potreba zkusit zjistit proc deska obcas nepostne a zvladne to az napodruhe.
Akorat bude potreba zkusit zjistit proc deska obcas nepostne a zvladne to az napodruhe.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
CMOS a porušený první - primární BIOS / nastavení.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...