Potřebuji poradit s AIO Chladičem

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
TUNN
Začátečník
Začátečník

Potřebuji poradit s AIO Chladičem

Příspěvek od TUNN »

Zdravím.
Potřebuji radu. Chci si koupi tento chladič lian li hydroshift lcd 360s černá a tuto skřín nzxt h9 elite. Ale myslím si že ten chladič se nevejde na horní pozici tedy podle rozmeru horní pozice skřine.

Jeste je druhá alternativa a to je nzxt h9 flou. TAm by se to vejít melo ale taky si nejsem jisty.
Ma prosím, nekdo zkušenost???
alienGT
Začátečník
Začátečník

Re: Potřebuji poradit s AIO Chladičem

Příspěvek od alienGT »

Tobe je zhnilo zagooglit co?
https://nzxt.com/product/h9-elite
9800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
TUNN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TUNN »

alienGT píše: sob 16. lis 2024, 21:56 Tobe je zhnilo zagooglit co?
https://nzxt.com/product/h9-elite
A co tím básník chtěl říct???
Oficiální stránky NZXT mi o tom co potřebují nic neřeknou ani nenapovi.
alienGT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alienGT »

Takze nestaci ani to YT video (cas 8:00) , kde maji 360ku nainstalovanou nahore a ani ty obrazky s moznostma, cim to osadit... OK
Myslis, ze nekdo dela 360-ky jinak nez druhej? Jako ze jejich 360-ka je 400-ka nebo jak?
Max Arctic ma vyssi radiator, ale ten tu neresime ze?
Ze ty si taky odpalis 9800X3D instalaci do stojici skrine :-D
9800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
TUNN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TUNN »

alienGT píše: sob 16. lis 2024, 22:17 Takze nestaci ani to YT video (cas 8:00) , kde maji 360ku nainstalovanou nahore a ani ty obrazky s moznostma, cim to osadit... OK
Myslis, ze nekdo dela 360-ky jinak nez druhej? Jako ze jejich 360-ka je 400-ka nebo jak?
Max Arctic ma vyssi radiator, ale ten tu neresime ze?
Ze ty si taky odpalis 9800X3D instalaci do stojici skrine :-D
Takze!!!
Podívejte se jak vypadá lian li hydroshift 360 aio.
A ano je to 360 na délku ale na šírku má 140mm a ne 120. Já chápu že nevíte o co mi jde. Ale nedělejte že mě hlupáka. Vím na co se ptám.
Ten chladič je atipicky a je super. A chtěl bych ho. Ale nevím jestli se na ŠÍŘKU!! vejde do tě skříně kterou jsem si vybral.
A ano vím že radiátory jsou standartne 360 na 120 ale tento je 360 na 140.
alienGT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alienGT »

Dle toho linku, co jsem postnul... vymenuji se tam zrejme stropni vyrezy a to 360*120 nebo 280*140. Z toho bych asi usoudil, ze 360*140 nebude soucasti. Musel by sis jej upravit ( ten 360*120 ).
Osobne bych se na nejaky atyp vykaslal a vzal neco standardizovaneho.
YT 8:39 - pokud to otocis tou rozsirenou casti do skrine, tak asi neni problem. Opace to asi nepujde. Rad neni 140, ale pouze ty hadice vyvedene bokem zvetsuji sirku. To se zase inzenyri vyradili tvl, dobra debilitka. Tohle AiO je trash.
Za problemy je treba si priplatit :-D
Naposledy upravil(a) alienGT dne sob 16. lis 2024, 23:22, celkem upraveno 1 x.
TUNN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TUNN »

alienGT píše: sob 16. lis 2024, 22:56 Dle toho linku, co jsem postnul... vymenuji se tam zrejme stropni vyrezy a to 360*120 nebo 280*140. Z toho bych asi usoudil, ze 360*140 nebude soucasti. Musel by sis jej upravit ( ten 360*120 ).
Osobne bych se na nejaky atyp vykaslal a vzal neco standardizovaneho.
YT 8:39 - pokud to otocis tou rozsirenou casti do skrine, tak neni problem. Opace to asi nepujde. Rad neni 140, ale pouze ty hadice vyvedene bokem zvetsuji sirku. To se zase inzenyri vyradili tvl, dobra debilitka. Tohle AiO je trash.
Chápu tvůj nazor. Ale mě to přijde fajn. Nefrčí ti přes půl skříně hadice k procesoru.
Ale když se podíváš na skříně která se jmenuje NZXT h9 flow tak mezi radiatorem a zadní části kam se instaluje základní deska, tak mezi nima je MEZERA tedy aspoň podle videí co jsem viděl. Ale otázkou je jak velká je ta mezera.

Zde je RECENZE
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/p ... jem-2.html
alienGT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alienGT »

"Tak nefrci", ja bych to nazval spise- "tolik se nelamou". Pokud tech +10cm viditelnych hadic tvori problem...budes mit asi jiny problem :-D
TUNN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TUNN »

alienGT píše: sob 16. lis 2024, 23:25 "Tak nefrci", ja bych to nazval spise- "tolik se nelamou". Pokud tech +10cm viditelnych hadic tvori problem...budes mit asi jiny problem :-D
To je věc vkusu.
Tady na fóru se mi líbí jak si tady každý hraje na znalce IT ale málo kdo má tady znalosti a zkušenosti a chce opravdu pomoct. A ne urážet dvousmyslem. No nic pořadím si jinak. Tady to nejde.
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Tohle je hrozně specifická kombinace a tady na fóru holt není tolik lidí, aby ji někdo měl a dokázal s jistotou říct ano nebo ne. Zkusil bych třeba Reddit a zeptat se tam.

Z toho co jsem našel by tě mohlo zajímat tohle:
Hydroshift AIO v bedně H6 Flow - vlezlo se, ale na sílu, má tam i fotky. Jenže je to H6 a má trochu jiný vnitřek

Galahad AIO v bedně H9 Elite - Galahad je normální AIO, takže se tam neřeší ty hadice, ale i tak tam píše "It seems the radiator is too wide for the mount bracket".
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
TUNN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TUNN »

Mr.Nigga píše: ned 17. lis 2024, 12:03 Tohle je hrozně specifická kombinace a tady na fóru holt není tolik lidí, aby ji někdo měl a dokázal s jistotou říct ano nebo ne. Zkusil bych třeba Reddit a zeptat se tam.

Z toho co jsem našel by tě mohlo zajímat tohle:
Hydroshift AIO v bedně H6 Flow - vlezlo se, ale na sílu, má tam i fotky. Jenže je to H6 a má trochu jiný vnitřek

Galahad AIO v bedně H9 Elite - Galahad je normální AIO, takže se tam neřeší ty hadice, ale i tak tam píše "It seems the radiator is too wide for the mount bracket".
Konečne normálni odpoved
Kdyby tady na foru byl nekdo kdo ma NZXT H9 flow tak by to bylo uplne top. Ale asi není.
TUNN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TUNN »

Dekuji za vaše rady. Problém vyřešen
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Vlezlo se?
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
TUNN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TUNN »

Mr.Nigga píše: pon 18. lis 2024, 11:23Vlezlo se?
To zatím nevím jesli se vleze. Ale hadice jdou otočit na druhou stranu.
Zde je recenze jak ten chladič se dá přispusobit. Není žadný takový chladič ktery toto umožnuje. A hlavne je docela za dobrou cenu.
https://www.youtube.com/watch?v=8hjEzTgI_8A&t=820s
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“