Win 11 a tablet mode

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 11.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Win 11 a tablet mode

Příspěvek od Alfajk »

neznate nekdo zpusob, jak manualne prepnout/aktivovat rezim tabletu ve windows 11 tak, jako to normalne tlacitkem fungovalo ve windows 10? (myslim to Nastaveni -> tablet a v pripade notebooku to nastaveni tabletu dole ikonkou u hodin ve vysouvacim menu).
Nedari se me najit ani menu, ani zadnej registr klic, ktery by to dokazal vynutit. Tahle funkce je proste pryc ve windows 11.
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Win 11 a tablet mode

Příspěvek od Mr.Nigga »

Přepnout se nedá, protože ho odstranili. Já když na Surface odpojím klávesnici, tak se něco jako tablet mode zapne, ale jediná změna je že se zasune task bar a když klepnu do textového pole, tak automaticky vyjede klávesnice (což s připojenou klávesnicí logicky nedělá). Ekvivalent tablet módu z Windows 10 to prostě nemá
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

přesně to s tou klávesnicí potřebuju donutit dělat, jenže je to podmíněné tím tablet modem, odpojil jsem klávesnici, připojil dotykovej monitor a nic, prostě to klávesnici nevysune, případně pokud ji nechám venku ručně a uživatel si ji zavře, zase ji nemá jak otevřít... takže to řešení nemá?

https://www.dell.com/support/contents/e ... 9643787112
tady jim to funguje, já potřebuju systému vnutit, aby si myslel, že má stále připojený dotykový zařízení (protože ten dotykovej monitor k tomu nestačí)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Nastavení > Čas a jazyk > Psaní > Dotyková klávesnice > Zobrazovat dotykovou klávesnici = Když není připojená žádná klávesnice

Tohle jsi asi nastavil, co? Teď jsem zkusil odpojit klávesnici a stejně to on-screen nezobrazilo, ale nemám dotykový monitor na desktopu (o tom se ale v nastavení nic nepíše). Tohle je prostě typická majkrosoftina, že něco co by mělo fungovat je nekonzistentní zmetek. Dotykový notebooky tu máme od Windows XP a Microsoft to pořád neumí :evil:

Řešení mě napadá si na task baru zobrazit ikonku pro dotykovou klávesnici a prostě ji zapínat přes to. Aby sis nemyslel, na tom Surface tabletu to funguje, ale když si ji ručně zavřu, tak se pak taky většinou nezobrazí.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

jojo, to s tou dotykovou klávesnicí je zapnuté, ale nedělá to, co potřebuju...je to jako takovej "kiosk" pc, je v něm browser na full screen, lišty jsou schovany a zamknuty, jedinej způsob jak klávesnici znovu vysunout, je restartování

ve windows 10 to fungovalo, ale v 11 prostě ne, jako by nestačily ty naprosto tragický nový ovládací panely "nastavení", oni ještě musí dojebat to, co dříve fungovalo...
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Jo tak to je na palici a netuším jak to vyřešit.
Udělal jsem ve Visual Studiu jednoduchý prográmek s borderless transparentním oknem nastaveným jako always on top, v něm je tlačítko KBD a to spustí on-screen-keyboard. Při nejvyšší zoufalosti ti ho klidně pošlu :lol:
Odpovědět

Zpět na „Windows 11“