SpeedFan 4.19-teploty
Moderátor: morke
- Kokin
- Začátečník

SpeedFan 4.19-teploty
Mohl byste mi někdo říct, co znemenaj ty teploty? Ty první dvě jsou o procesoru a uvnitř skříně. Ale hned po startu počítače mi ta třetí ukazuje 50 stupňů a pak se sníží na 48. Procesor běží na2.4 GHz, netaktovanej.
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
U mě je třetí hodnota teplota HDD, a čtvrtá hodnota pod označením "Temp1" je nevim co, každopádně ještě snad u nikoho jsem neviděl, aby ukazovala něco kloudnýho. Mě ukazuje kolem 10ti stupňů, někomu zas zběsile hodnoty lítají o desítky stupňů nahoru a dolů... a u tebe jsou kolem padesátky
netušim... neřešim 
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- Skim
- Začátečník

-
Zdravím, mělo by se jednat o teplotu HDD, má-li teplotní čidlo. Zkus spustit například defragmentaci disku a nech ji tak hodinu běžet. Pokud se tato hodnota zvětší (řádově o 5 až 10 stupňů) je to jasné a jedná se o disk, pokud ne, tak a) HDD neobsahuje tepl. čidlo, či je špatně seřízené
b) Bude to hodnota teploty čipu grafické karty,
program našel její čidlo a snímá tedy teplotu z ní.
S pozdravem S.
b) Bude to hodnota teploty čipu grafické karty,
program našel její čidlo a snímá tedy teplotu z ní.
S pozdravem S.
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Skim
- Začátečník

-
- Kokin
- Začátečník

Tak to bude nejspíš ten chipset, protože na něm skoro neudržim prsty. Je chlazenej pasivem, ale asi to nějak nestíhá!! Co s tim?Skim píše:Adamsquare: Já také nevím o co se jedná, jen jsem navrhl co by to být mohlo, navíc může to být i teplota chipsetu (nefunkční větrák) Jinak co se týče teplot, tak já to mám ještě šílenější - speedfan mi ukazuje -25 36, 37 a -1
těch -1 tam mám taky:o)
- Skim
- Začátečník

-
Ahoj napiš prosím, co máš za desku. Je fakt, že chipsety na některých (nforce) hřejí jako blázen a některé (MSI 865 PE) skoro vůbec. Jinak, pokud chceš konkrétní typ chladiče, tak Ti bohužel neporadím, osobně bych tam ale dal nějaký středně vysoký kus mědi či hliníku (zkrátka nějaký šikovný pasiv - mrkni na www.czechcomputer.cz nebo www.tntrade.cz, případně na jiný obchod, jež je blízko tvému bydlišti..) a na něj dokoupil větráček 4*4 cm, jemuž bych pomocí odporu snížil otáčky z hlučných cca 4000 na neslyšných 1000 - 2000, což k jeho ochlazení stačí.
S pozdravem S.
S pozdravem S.
- srna
- Středně pokročilý

- romco
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Speedfan a teploty
Mam jednu otazku a mate problem sa pozriet do biosu a skontrolovat teploty a priradit ich k danym hodnotam v speedfane ?
Alebo pouzit pripadne utility urcene priamo od vyrobcu a tiez podla toho porovnat a priradit si hodnoty ?
Napr. MSI ma CoreCenter ci PC Alert, ostatny vyrobcovia maju podobne utility.
Nezabudajte, ze niektore hodnoty treba len vypnut, speedfan nie je kuzelnik.....
Alebo pouzit pripadne utility urcene priamo od vyrobcu a tiez podla toho porovnat a priradit si hodnoty ?
Napr. MSI ma CoreCenter ci PC Alert, ostatny vyrobcovia maju podobne utility.
Nezabudajte, ze niektore hodnoty treba len vypnut, speedfan nie je kuzelnik.....
- Kokin
- Začátečník

- romco
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak potom už vieš, ktorá teplota je CPU a ktorá SYStém, ďalej tam máš teplotu HDD, a niekedy keď máš lepší zdroj tak aj jeho teplotu.Kokin píše:V BIOSu mam teplotu jen case a CPU. Žádný jiný tam nejsou.
Mínusové teploty rátať nemusíš, to je hovadina, a ostatné zbadáš aj v konfigu, lebo tam ti píše, ktoré teploty sú od HDD.
Aké máš presne teploty ?
- Kokin
- Začátečník

- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Skim
- Začátečník

-
Kokin: To, že Ti Speedfan neukazuje u nějakého větráčku žádné otáčky může být buď tím, že větrák nemá tři drátky (odborníci prominou za ten termín, nevzpomněl jsem si na lepší) a to fázový, zemnící a regulační nebo Ti snímání jeho rychlosti nepodporuje konektor na desce, což ale asi bude málo pravděpodobné a proto jádro pudla bude spíše v nekompatabilitě větráku se snímačem v připojovacím konektoru na základní desce. Mám odzkoušeno, že indikace rychlosti (v kterémkoli konektoru) funguje na větrácích zn. Coolermaster, narozdíl od zn. ArcticCooling kde se mi to zatím nedaří. Jinak ještě jedna věc, Předpokládám, že to Msíčko, které máš, má 4 konektory pro zapojení větráků, zkus proto větrák jež chceš snímat, zkusmo zapojit do konektoru pro větrák na chipsetu (ten co je nejblíže integrované zvukovce, je osamocený a asi 20 cm (přes socket) vzdálený od konektoru na větráku CPU. Nejsem si tím jist ale tento konektor by měl snímat otáčky u jakéhokoliv ventilároru (u Arctica mi to ukazovalo něco kolem 1300 - 1700 rpm)
S pozdravem S.
S pozdravem S.
- romco
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ako hovoril, mozno mas nepodporovany chladic doskou, co je dost nepravdepodobne, skusal sy v konektore sysfan aj ine vrtule ci ich detekuje? Moze byt vadny aj senzor na chladici....Kokin píše:29 - Case, 32 - CPU, 48 - nevim a -1.
A mohli byste mi ještě říct, proč mi to neukazuje otáčky větráku, kterej jsem si tam dokoupil? Mam tam sice napsaný, že tam je, ale otáčky to neukazuje! A na tom větráku je napsaný, že to má speed control.
S tou teplotou -1 sa netrap, to si len odtial vyhod, vzdy nieco najde, co nemusi ani zodpovedat HW a 48 stupnov moze mat aj zdroj, alebo skor HDD.
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- La_micka
- Nováček

-
Re: SpeedFan 4.19-teploty
Zdravím, mám pár otázek i když jak koukám tato konverzace je stará již 8 let
Mám již verzi speedfan 4.49. Udaje zde jsou Temp1 (36) temp2 (40)temp3(-128) nevíte od čeho by mohly být ty teploty? Dále HD (30) to je asi disk, že? CPu (36)to je jasné, procesor, MB(40) to je základní deska a pak CORE (28)- to je jádro, ale jádro čeho?
Vlastně ale můj hlavní dotaz je co znamenají ty dva sloupce s pwm v tom levém mám 3x o% a můžu stím libovolně hýba ta v tom pravém mám 3x 100% a také stím mohu hýbat. Děkuji za rady
Vlastně ale můj hlavní dotaz je co znamenají ty dva sloupce s pwm v tom levém mám 3x o% a můžu stím libovolně hýba ta v tom pravém mám 3x 100% a také stím mohu hýbat. Děkuji za rady