Dobrý den,
nejsem v této problematice moc erudovaný, proto přicházím s dotazem sem. Momentálně používám TP-Link Archer VR300 a ADSL internet od Nordic Telecom (Cetin). Měl jsem tarif 50Mb. Teď jsem si nově domluvil 250Mb. Technik přišel do bytu a dopojil další linku do zásuvky pro DSL. Dále říkal, že rychlost se projeví až na druhý den, kdy dojde k resetovaní. Den poté jsem měřil rychlost a teklo tam max. 100Mb. PC mám připojeno k síty přes WIFI.
Po nahlédnutí do specifikace routru jsem se dočetl, že max. rychlost pro VDSL je 100 MB/s. Chápu to správně, že s tímto routrem nedostanu víc?
Dosáhnu požadované rychlosti, když koupím např. Archer VX1800v, který disponuje technologií Super VDSL 350 Mb/s?
Děkuji za rady.
TP-Link Archer VR300 a ADSL
Moderátor: Don
- Han51
- Nováček
-
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: TP-Link Archer VR300 a ADSL
Dotaz směřuj na operátora. Jestli máš skutečně dvě linky, tak bys měl mít od technika krabičku, tj. Terminátora. Jestli ji máš, tak VR300 má 100mbit porty. Pak nepotřebuješ modem, ale jen levnější WiFi router s gigabit porty.
Jestli jedeš přes jeden pár, tzn nemáš Terminátora, pak potřebuješ modem s podporou profilu 35b. To ten VX na první pohled nejspíš má.
Jestli jedeš přes jeden pár, tzn nemáš Terminátora, pak potřebuješ modem s podporou profilu 35b. To ten VX na první pohled nejspíš má.
- pilarius
- Začátečník
Pokud ti tam technik tahal Bonding, tak ten Archer jede jako router, tedy to, že jeho modemová část neumí profil 35b, s tím nemá nic společného. Problém je v tom, že ten router neumí gigabitový ethernet: https://www.tp-link.com/cz/home-network ... ifications Kup si jakýkoliv router s gigabitovým ethernetem, který umí nastavení VLAN. Pokud jedeš přes Wi-Fi, tak ať to umí aspoň Wi-Fi 6 s 5GHz pásmem.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, XFX SWFT309 AMD Radeon RX 6700XT 12G, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM650x; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
- Han51
- Nováček
-
Mám nainstalovaného Terminátora. Byl tam i při té menší rychlosti (50Mb/s). Terminátora neměnil.Natural píše: ↑pát 21. úno 2025, 08:45 Dotaz směřuj na operátora. Jestli máš skutečně dvě linky, tak bys měl mít od technika krabičku, tj. Terminátora. Jestli ji máš, tak VR300 má 100mbit porty. Pak nepotřebuješ modem, ale jen levnější WiFi router s gigabit porty.
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak potrebujes jen gigabitový WiFi router, ne modem. Jestli tp link, tak to je ax řada.
E: samozřejmě s gigabit porty.
E: samozřejmě s gigabit porty.
- Han51
- Nováček
-
Děkuji, borci. Už je mi to jasné!!!